עבור לתוכן

AMD VS. INTEL ואיזה לוח אם כדאי?

Featured Replies

פורסם

אני מתלבט בין כמה וכמה חברות. בוודאי דיברתם על זה המון אבל אני חדש ולא מוצא את עצמי אז בבקשה תעזרו לי..

בבקשה מאנשים שמבינים ולא מאנשים שסתם נדמה להם או מסתמכים על העבר.

אני מתכנן לרכוש 3 מחשבים ומאד חשוב לי להיות מדוייק בזה.

התקציב למעבד.. גג 850 שקל. מעוניין כמובן במעבד עם ביצועים טובים ביותר לסכום הנ"ל.

מעוניין על הדרך לדעת מה החסרונות (בגדול) של AMD לעומת INTEL לגבי מרובעי ליבה וכפולי ליבה (חוץ מכפולי ליבה של INTEL שהם לא 64ביט)

לוח אם

כאן מעניין אותי אמינות איכות..

תמיד היה לי ASUS והעדפתי צ'יפסט של nVidia ואם כבר עסקינן בצ'יפסט... אז כמובן איזה צ'יפסט הכי מומלץ?

שוב.. פה אני כבר לא ממש מדבר על מה הכי מהיר.. אלא איזה לוח אם הכי אמין.

ראוי לציין כי איני מתכוון לבצע OVERCLOCK לעולם! אני לא מתעסק בזה כלל!

פורסם

השאלה הגדולה פו מה תעשה על המחשב ? אני האיתי מציע לך 2 דברים מעבד E8400 שעוקף את כל המעבדים של AMD ללא ספק הוא אחד הטובים וגם יחסית זול והוא כן תומך ב64BIT רק תיקח את גירסת הE0 ותקבל ביצועים ממש גבוהים,בקשר ללוח אני האיתי מציע לך לקחת Gigabyte GA-EPP43-DS3L לוח איכותי בעל אפשרויות OC מיתקדמות ובעל אפשרות לצריכת חשמל נמוכה מאוד עם זה מה שחשוב לך וכן צ'יפסט P43 ו P45 נחשבים היום לממש טובים ובעיקר משמשים לCF אז עם אתה מתכנן על מערך CF הP45 יתן לך אפשרויות טובות מאוד אבל גם תלוי בדגמים :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אין ייעוד מיוחד למחשב הזה - לא ידוע. חשוב האמינות והאיכות של החלקים.

במה עדיף ה-AMD חוץ מהמחיר?

מה ה-מינוסים שלו והפלוסים לעומת INTEL בדגם מקביל?

ASUS לא עדיף על GIGABYTE? איזה צ'יפסט עדיף??? (חברה כמובן)

פורסם

AMD כבר לט טובים כמו פעם,INTEL כבר עוד ליפני שנתיים בנתה מעבדים שדומים מאוד למעבדים של AMD ובכך הצליחה לנצח אותם. AMD יותר מתאימה לעבודות יום יומיות למחשבים אשר עולים ממש קצת מי 1000 עד 1500 שקל AMD יותר מיתמכה בשרתים. INTEL מתאימה יותר למשחקים ולעבודות גרפיות כבדות מאוד לכן עם אתה לוקח מחשב למשחקים או לעבודות גראפיות INTEL בשבילך עם לא אז AMD תספיק, אפשר לעשות דבר כזה לקחת E8400 נגד ה9850 X4 של AMD ותוכל ליראות שהמעבד E8400 מנצח אותו כימעט בכל דבר אולי רק חוץ מי בתוכנות ומשחקים אשר תומכים בריבוי ליבות וגם מעבדי INTEL הרבה יותר טובים לOC בינתיים שכל מעבד רגיל של INTEL מסוגל להגיע לתדר גבוה, מעבדי AMD ניתקעים על 3.0GHZ ובכך זה מראה שמעבדי INTEL יותר טובים גם בOC לכן ההמלצה שלי לקחת את אחד מי המעבדים הבאים E8400 עם זה למשחקים ברמה גבוה,E7200 עם זה למשחקים ברמה בינונית,E5200 עם זה למשחקים ברמה נמוכה. העיקרון שלי כאן שעם המעבד טוב למשחקים אז הוא טוב וגם לכל שאר הדברים שאתה עושה עליו :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

טוב ננעלתי אם כך על INTEL

מה לגבי לוח אם?

ASUS או GYGABYE?

ואיזה צ'יפסט?

פורסם

ASUS ו GIGABYTE הם סתם חברות לוחות בוחרים לפי הפרטים שלהם זה ממש תלוי מה אתה מחפש, מה הדרישות שלך מי הלוח ?

פורסם

ה GA-EPP43-DS3L היה אחלה לפי דעתי,אם לחרוג קצת מהתקציב אפשר לקחת Q6600 שהוא מרובע ליבה,לטווח הארוך הוא היה בחירה טובה

פורסם

דיי כבר עם השטויות האלו כבר יש מספיק סיקורים שE8400 עוקף תQ6600 בלא קצת משחקים ותוכנות אז חלאס כבר עלק לטווח הארוך כשבעוד שנה כבר יהיו מעבדים בעלי 8 ליבות ואז התמיכה תעבור ל8 ליבות וכל מי שקנה מעבד 4 ליבות קנה סתם כי חשב שהוא וטווח הרוך ממש מצחיק אותי כל הקטע הזה

פורסם
  • מחבר

טוב ננעלתי אם כך על INTEL

מה לגבי לוח אם?

ASUS או GYGABYE?

ואיזה צ'יפסט?

ראשית כל אני מבקש תשובה ממי שיודע מה שהוא מדבר.

ASUS ו- GIGABYTE אלו לא סתם חברות!

הן מרכיבות את הלוח!!! נכון שלמפרט עצמו יש חשיבות עצומה

אבל אני מעוניין לדעת מי בעל אמינות גבוהה יותר באיכות הבנייה של הלוח אם.

משמע....

ASUS? GIGABYTE?... או אחר?

לגבי המפרט עצמו.. גם זה מעניין אותי איזה צ'יפסט הכי אמין/עדיף

NVIDIA?

לגבי יכולות?! לא ממש חשוב היכולות... זה כבר אבחן לאחר שאחליט על אילו מותגים ללכת. ולא סתם

מאד חשוב לי שהמוצר יהיה אמין!!

ול-theone89

נכון! אי אפשר לרדוף אחרי הטכנולוגיה! אני בכלל לא בעד לקנות את הכי הכי מהיר.

ולכן מעדיף את הכי הכי מוצלח... גם ככה אני לא מתכנן לקרוע אותו בביצועים כמו שציינתי.

אז השאלה הנותרת

איזה לוח? איזה צ'יפסט? וכרטיס מסך... -- מבחינת אמינות בלבד בבקשה!

NVIDIA? ATI? ושל איזה חברה עדיף לקנות את הכרטיס עצמו?

תודה רבה!

פורסם

התגובות בדיון הזה די שטחיות.

קודם כל הדיון הזה מתאים לפורום מעבדים, לוחות אם וזכרונות.

שנית כל, אין דבר כזה מחשב שהשימושים שלו לא ידועים. אם אתה לא יודע במה תשתמש במחשב אנחנו לא יכולים לעזור לך.

ציין תקציב כולל, דרישות, ואז נוכל לעזור לך כמו שצריך...

תעיין בחוקי הפורום, שם תוכל לראות איך להציג את הפרטים שאנחנו צריכים בצורה טובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים