עבור לתוכן

מתלבט בין GIGABYTE EP45T-DS3R לבין GIGABYTE GA-EP43-DS3L למחשב חדש

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני מרכיב מחשב חדש בסכום של עד 5500 ש"ח (כולל ציוד היקפי) כהשימוש העיקרי יהיה אינטרנט/אופיס, אך המטרה היא שיהיה חזק מספיק לתכנות (visual studio) וכן משחקים חדשים.

המעבד אותו אני חושב לקחת הוא - Intel Core 2 Quad Q8200 2.33Ghz 4MB Penryn OEM (מחיר: ¤1071)

הזיכרון שאני רוצה לקנות הוא- A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 No Heatspreaders CL5 (מחיר: ¤331).

כרטיס המסך שאני רוצה הוא ה- Gigabyte Radeon 4850 512MB DDR3 (מחיר: ¤894).

ההתלבטות העיקרית היא בין לוח האם הכי "פופולרי" פה לשימושים שהזכרתי (ובטווח המחירים) - GIGABYTE GA-EP43-DS3L לבין לוח אם טיפונת יקר יותר (הפרש זניח), אך אחד שתומך ב-DDR3 - הלוח GIGABYTE EP45T-DS3R.

מה אתם אומרים? איזה משני הלוחות מתאימים יותר למעבד, לזכרונות ולכרטיס מסך?

אני רוצה שהמחשב יחזיק באמת הרבה זמן, אז לא עדיף שאקח את ה-EP45T, ולו כדי שאוכל בעתיד הקרוב רחוק (שנתיים - שלוש) לשדרג לזיכרונות DDR3 (כשמחיר והתועלת יהיו שווים את זה)??

אשמח לייעוץ וכמה שיותר דעות.

המון תודה,

דימה

פורסם

למה לקחת כזה מעבד במקום Q6600 שיותר מהיר או E8400 שהרבה יותר מהר ויותר נורמלי ?

ה EP45T הוא לוח ל DDR3 בלבד, ככה שאם אתה קונה אותו אתה צריך לקנות זכרונות DDR3.

לגבי הכרטיס מסך תבדוק אם באותו מחיר או קצת יותר אי אפשר לקנות כבר גירסה משודרגת.

פורסם
  • מחבר

ואיך המחירים של ה-Q6600 וה-E8400? במה הם עדיפים על ה-Q8200?

בנוגע לכרטיס מסך - ראיתי שהרבה ממליצים על ה-Gigabyte Radeon 4850 512MB ובגלל זה החלטתי ללכת עליו. זה כבר 100-200 ש"ח מעל מה שתכננתי להוציא... יש לך המלצה על כרטיס אחר ספציפי שהוא לפחות באותה איכות כמו ה-4850? או 4850 אחר יותר מומלץ?

בנוגע ללוח אם - יש לוח אם בסביבות אותם המחירים (500-700 ש"ח) שתומך גם ב-DDR2 וגם ב-DDR3 ולא פחות טוב מה-GIGABYTE GA-EP43-DS3L?

אם יש כזה, נראה לי שהוא יהיה הלוח שהכי מתאים לי.

תודה

פורסם

ה E8400 מהיר בהרבה ממנ יותר מטמון, אבל 2 ליבות (שזה מעולה אם אין לך שימוש אמיתי ב 4 ליבות). ה Q6600 מכיל יותר מטמון, וקצת יותר מהר ויותר זול (אומנם גם 4 ליבות, אבל מסידרה ישנה יותר של 65NM). מחירים ? זה האינטנרט, תחפש (למשל בזאפ).

לגבי כרטיס מסך, חפש המלצות בפורום כרטיסי מסך, פשוט הדגם הזה הוא הדגם הרגיל ויש דגמים עם קירור יותר טוב (וגם יש את ה 9800GTX+ התחרותית מולו).

לגבי הלוחות, לא נראה לי שיש לוח נורמלי מהדור הנוכחי שתומך גם וגם. קנה היום לוח עם זכרונות DDR2.

פורסם
  • מחבר

מצטער להציק, אבל אני לא בטוח שהבנתי בפועל מה עדיף.

אתה אומר שה-E8400 יותר מהיר אבל הוא 2 ליבות, ואילו ה-Q6600 הוא מסידרה ישנה יותר של 65NM.

למחשב חדש, שאמור להחזיק עכשיו לא מעט שנים (המחשב האחרון שלי החזיק בערך 8 שנים), איזה מעבד יהיה הכי "חכם" לקנות?

אם ההנחה היא שתוך שנה-שנתיים-שלוש ייעשה שימוש נרחב יותר ב-4 ליבות, אז נשמע כאילו עדיף לקחת מעבד שהוא 4 ליבות, לא?

בהנחה הולך על 4 ליבות, איזה השפעה יש לעובדה שה-Q6600 מסדרה ישנה יותר? ל-Q8200 בפועל אין שום יתרון עליו, ויותר מזה, הוא איטי ממנו?

שוב תודה,

דימה

פורסם

קח את ה Q6600 בראש שקט

פורסם

q8200 מעבד לא שווה לך !!!!!!!!!!

עריכה:

הוא עולה יקר בגלל שהוא חדש(זה הסיבה היחידה !)

הייתי לוקח את הE8400

למרות שQ6600 בין הטובים

פורסם
  • מחבר

אתם תותחים, תודה!!

עברתי גם על הכתבה (בעיקר על הסיכום..).

בהנחה ואקח את ה-Q6600, מה ההבדל בין OEM (לינק: http://tms.co.il/product/4491) לבין ה-BOX (לינק: http://tms.co.il/product/3737)?

שוב המון תודה.

פורסם

ה-OEM מגיע בלי קירור ובלי קופסה

ה-Q8200 גם לא תומך ב-virtualization אם לרגע חשבת להפעיל hyper-v, משהו די שימוש למי שמפתח למספר פלטפורמות.

פורסם
  • מחבר

אם כך, האם עדיף לי ללכת על ה-BOX, שכולל קירור, או ללכת על ה-OEM, שכן בכל מקרה אני רוצה לקנות קירור למעבד (Arctic Cooling Freezer 7 Pro) ?

אפשר לקנות BOX ולהוסיף קירור נוסף (ה-AC 7 Pro שאני בכל מקרה אקנה)?

פורסם

אפשר לעשות מה שרוצים, אבל מה ההגיון בלקנות BOX וקירור נוסף ?

אפשר גם לעשות וירטואליזציה תוכנה, זה לא סוף העולם.

פורסם

אפשר גם לקנות Pentium 4

פורסם

כן, אבל זה חרא של ביצועים, לעומת זאת וירטואליצית תוכנה רצה די מהר על כל מחשב מסידרת C2D (כמובן שזה תלוי שימוש).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים