עבור לתוכן

שאלה קצת מסובכת בנושא של Hybrid CF וריבוי מסכים בGA-MA78GM-S2H

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש ברשותי את הלוח שמצויין בכותרת יחד עם כרטיס HD3450 שאמורים לעבוד יחד בHybrid Crossfire, ובנוסף לאפשר חיבור של עד 4 מסכים, כששניים מתחברים ללוח ושניים לכ. מסך, כמו שאפשר לראות כאן:

http://www.tomshardware.com/reviews/amd-780g-chipset,1785-6.html

משום מה אני לא מצליח לגרום לVista לזהות במקביל את שני הכרטיסים ולאפשר לי לחבר את המסך שלי לכ. מסך הלא מובנה באותו זמן.

בביוס יש לי אופציה שנקראת Initial Display First ושם אני יכול לבחור בין הכרטיס מסך המובנה ללא מובנה. אם אני בוחר את הלא מובנה, גם אחרי התקנת כל הדרייברים הווינדוס מזהה את הכרטיס הלא מובנה בלבד וכמובן לא מאפשר CF.

אם אני בוחר את הכרטיס המובנה, הווינדוס מזהה את שני הכרטיסים לאחר התקנת הדרייברים ואכן מאפשר גם את אופציית הCF אבל אז יש בעיה אחרת:

אם אני מאפשר CF, הדרייבר מראה כאילו יש לי רק כרטיס אחד וזה הכרטיס המובנה כך שאם אני מחבר את המסך לכרטיס הלא מובנה אני לא רואה תמונה.

אם אני מבטל את הCF, הדרייבר מזהה את שני הכרטיסים ואכן מאפשר כמו שרואים אצל תומס לחבר 4 מסכים, אבל עדיין כשאני מעביר את החיבור של המסך היחידי שאני מחבר כרגע מהחיבור של הלוח לחיבור של הכרטיס הלא מובנה אין תמונה בכלל.

שאלות:

1. האם אין שום אופציה לאפשר CF ובכל זאת לחבר יותר משני מסכים?

2. במידה ואני לא משתמש בCF, מדוע אני לא מצליח לראות תמונה רק מהיציאות שבכרטיס הלא מובנה בלי לחבר כלום למובנה?

3. במידה ואני מאפשר CF, האם אין אופציה שהיציאה הפעילה תהיה דרך הכרטיס? מהסיבה הפשוטה שיש לי יציאת TV Out בכרטיס ואני מעוניין להשתמש בה.

תודה רבה למי שיוכל לעזור!

אני לא בטוח שזה מתאים לפורום הזה, לא ידעתי אם לפרסם כאן, בלוחות אם או בכלל בתמיכה טכנית.. אפשר להעביר במקרה הצורך.

פורסם

1. לפי מה שאני יודע, אתה אכן אמור לבטל את הCF כדי להפעיל תצוגה מורבה של מסכים, לאחר מכן : איזה כ. מסך יציג את התמונה הראשונה ויהיה מסך מס' 1 : זה כבר קשור לדרייברים ( ואחרי שהגדרת נכון בביוס ) . כלומר כנראה שאין שום בעיה חומרתית, הכל עובד טוב וחבל שניסית כל מיני אופציות מושנות ובזבזת זמן.

2. אתה כותב שכרגע יש לך מסך מחשב אחד בלבד, אז מה אתה מנסה להשיג בדיוק ?

3. לדעתי אתה לא עושה "העברת תצוגה " ( לא יודע איך להגדיר זאת ) נכונה בדרייברים. כשיהיה לך עוד מסך מחובר ב DVI\ D-sub ומזוהה על ידי המחשב תנסה לעשות CLONE - בתור התחלה - לתצוגה הראשית ואז מסקרן מאד לראות מה תקבל.

פורסם
  • מחבר

נעזוב רגע את העניין של ה4 מסכים. מה שאני רוצה להשיג בתור התחלה זה שהCF יעבוד, ואני אוכל לחבר את המסך היחידי שאני מחבר כרגע + טלוויזיה לחיבור TV Out שיש בכרטיס הלא מובנה.

לגבי הגדרה נכונה, אין שם יותר מדיי איפה לטעות. כמו שאמרתי בביוס יש רק אופציה אחת שמדברת על העניין של הכרטיס מסך וזה ה"Init Display First" שחייב להיות מוגדר על onboard כי אחרת הוא לא מזהה את שני הכרטיסים ולא נותן לעשות CF.

אחרי שאני מגדיר את זה אני יכול לחבר את את המסך שיש לי משום מה רק לחיבור המובנה בלוח ואני לא מצליח למצוא שום הגדרה בCatalyst שתאפשר לי להפוך את הכרטיס הלא מובנה לכרטיס הראשי. זה גם מופיע ככה שם, אם אני מפעיל את הCF אז רשום לי שם במידע שהפריימרי אדפטר זה ה3200 המובנה וה"לינקד אדפטר" הוא ה3450, אבל אין שם שום אופציה להפוך את זה. הגיוני מאוד שזה נגזר מאיך שאני מגדיר בביוס, אבל אני לא יכול להגדיר אחרת בביוס =\

אשמח אם תאיר את עיניי..

פורסם

אין שום אופציה לאפשר CF ובכל זאת לאפשר יותר משני מסכים. זה לפי מה שאני יודע. ברגע שאתה הפעלת CF ( כתבת שהצלחת להפעיל ) אתה משתמש רק בכ. מסך אחד. כנראה שזה חייב להיות המובנה. בזה אני לא בטוח.

לגבי הבקשה השניה :

הגדרה בCatalyst שתאפשר לך מה שאתה רוצה ( שוב,רק כשאתה לא במצב CF ): תפעיל את הדרייבר במצב של הגדרות מתקדמות ומורחבות.

מכיוון שאין לך מסך אחר שכרגע מחובר ומזוהה ע"י המחשב מה שאתה מנסה לעשות ( להעביר את התצוגה הראשית ) מתאפשר רק באמצעות HOT KEY

כנס להגדרות של HOT KEY בדרייבר, ותגדיר לך HOT KEY שעושה את זה ( ואחרי זה פיזית תעביר את החיבור של המסך ) נניח CTRL + S .

תחפש שם אופציה SWAP MAIN DISPLAY או משהוא דומה.

אני כמובן רושם מניסיון, מערכת דומה לשלך.

פורסם
  • מחבר

בסדר, כמו שאמרתי בהודעה הקודמת, אני לא רוצה לחבר יותר משני מסכים כרגע. מה שאני רוצה זה שהמסך היחידי שאני מחבר יתחבר לכרטיס מסך הלא מובנה ושיתאפר לי לחבר את הטלוויזיה ליציאת TV Out.

ניסיתי לעשות את העניין עם הHot Key, זה לא עובד. גם כשהCF מופעל וגם כשהוא כבוי.

האופציות שקבעתי להם הוט קי זה Swap Display Mapping ו Switch Amongst Displays ושניהם לא משנות כלום. אני מגדיר אותן, מחר את המסך לכרטיס מסך הלא מובנה, לוחץ את ההוט קי וכלום לא קורה.

פורסם

ניסיתי לעשות את העניין עם הHot Key, זה לא עובד. גם כשהCF מופעל וגם כשהוא כבוי.

האופציות שקבעתי להם הוט קי זה Swap Display Mapping ו Switch Amongst Displays ושניהם לא משנות כלום. אני מגדיר אותן, מחר את המסך לכרטיס מסך הלא מובנה, לוחץ את ההוט קי וכלום לא קורה.

אצלי זה עובד יופי ( CF מבוטל כמובן ) . המחשב פיזית נמצא אצל ידידה ואני לא זוכר בדיוק, נראה לי שבחרתי להגדיר HOT KEY ל Switch Amongst Displays, לדעתי תנסה שוב לשחק שם עם ההגדרות.

בסדר, כמו שאמרתי בהודעה הקודמת, אני לא רוצה לחבר יותר משני מסכים כרגע. מה שאני רוצה זה שהמסך היחידי שאני מחבר יתחבר לכרטיס מסך הלא מובנה ושיתאפר לי לחבר את הטלוויזיה ליציאת TV Out.

בטל CF ותגדיר את הכ. מסך הלא מובנה כתוצגה ראשית בביוס. אחרי שהויסטה תעלה, תחבר את הטלביזיה ( או מסך אחר ) גם לכ. מסך הלא מובנה. תכנס לדרייבר, ותמשיך משם...

פורסם
  • מחבר

אצלי זה עובד יופי ( CF מבוטל כמובן ) . המחשב פיזית נמצא אצל ידידה ואני לא זוכר בדיוק, נראה לי שבחרתי להגדיר HOT KEY ל Switch Amongst Displays, לדעתי תנסה שוב לשחק שם עם ההגדרות.

בטל CF ותגדיר את הכ. מסך הלא מובנה כתוצגה ראשית בביוס. אחרי שהויסטה תעלה, תחבר את הטלביזיה ( או מסך אחר ) גם לכ. מסך הלא מובנה.

להגדיר את הכרטיס הלא מובנה כראשי בביוס בטוח יעבוד, העניין הוא שאז המחשב לא מזהה את המובנה ואני רוצה לנצל את הCF..

בקיצור, השאלה כרגע היא האם אני יכול להשתמש בCF ובאותו זמן גם לחבר משהו ליציאת TV של הלא מובנה ושזה יעבוד.. כנראה שלא..

פורסם

או שבשלב מסויים תחלף הטלביזיה לכזאת שיש לה כניסת HDMI \ DVI ואז הכל יסתדר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים