עבור לתוכן

כיצד אני מקבע את תדר הזכרונות ב-OC למעבד?

Featured Replies

פורסם

שלום, בכוונתי לעשות אוברקלוק למעבד שברשותי כדי לשפר ביצועים במשחקים ויש לציין שזהו אוברקלוק ראשון שלי אז אולי אני אשאל פה כמה דברים מצחיקים.

אתמול עשיתי ניסיון ראשון והעלתי את התדר ל-2.3GHZ אבל גם התדר של הזכרון עלה מ-667MHZ ל-700MHZ ואני רוצה להימנע מכך אם זה בכלל אפשרי.

הגירסה של הBIOS שלי היא 0203 ובחוברת של הלוח אם ראיתי שצריך להיכנס לADVANCED MENU בשביל אוברקלוק. נכנסתי לשם וראיתי CPU FREQUENCY והיה שם משום מה את המספר 200, עכשיו אין לי מושג למה המספר הזה מתייחס כי ראיתי באוורסט שה-FSB שלי הוא בסביבות 366 וחשבתי שזה המספר שבו הייתי אמור להיתקל ואותו יש להעלות בהדרגה.

אז הוספתי 10 והגעתי ל-210 ולאחר מכן נעלתי את תדר ה-PCI EXPRESS ל-100 כפי שראיתי במדריכים.

נכנסתי ל-XP וראיתי שהתדר של המעבד עלה ל-2.3GHZ, הרצתי את S&M למשך 10 דקות ולא היתה בעיה.

עכשיו, רציתי לדעת איך אני משאיר את התדר של הזכרונות כמו שהם(אם זה בכלל אפשרי), לפי מה שהבנתי יש איזשהו יחס שצריך לקבוע בין התדר של הזיכרונות לבין ה-FSB שאמור להיות 1:1 זה נכון? איך עושים את זה?

איך אני מעלה את המתח של המעבד? חיפשתי את זה בביאוס שלי ולא מצאתי את זה, והאם מוסיפים מתח רק כשמאבדים יציבות או בכל פעם שקופצים עם התדר.

אני רק אציין שאני לא רוצה להשתולל יותר מדי, אם אני אצליח להגיע ל-3GHZ זה יהיה מצויין אבל גם להגיע ל-2.5-2.7GHZ יכול לחסוך לי כמה מאות שקלים בלקנות מעבד חדש, תודה.

פורסם
  • מחבר

מצטער, אני נאלץ להקפיץ.

בקשר לעניין הזכרונות הסתדרתי, הורדתי את הזכרונות ל-533MHZ והם עלו לאט לאט ככל שהעלתי את ה-BUS SPEED אבל כשהעלתי את ה-BUS ל-225 ויצאתי מהBIOS, ה-XP לא עלה והפעלתי מחדש את המחשב ע"י ניתוק השקע מהמקום דבר לא בריא בכלל, אני יודע. כשהמערכת התחילה שוב לפני הכניסה לBIOS ראיתי כל מיני רישומים מהירים שמתוכם הצלחתי לקלוט OVERCLOCK FAILED בלה בלה ואז משהו לגבי המתח(ידעתי שזה אמור לקרות, הרי העלתי את התדר בלי להעלות מתח אז צפיתי את זה).

נכנסתי לתפריט הPOWER וראיתי VCORE והיה שם ערך קבוע 1.403 וכשניסיתי לשנות אותו בקפיצה קטנה לא הצלחתי כי המספר קבוע.

אז עכשיו אני אשאל ובבקשה תענו לי: כיצד אני מעלה את המתח בBIOS 0203?

פורסם

אתה צריך לשנות שם לMANUAL ואז כל האופציות יפתחו

פורסם
  • מחבר

בתפריט של AI OVERCLOCK זה כבר בMANUEL והאופציות שנפתחו הן התדר באס זיכרונות ואפיק הPCI EXPRESS, המתח על המעבד נמצא בתפריט אחר של הPOWER ושם המתח קבוע ולא ניתן לשנותו ולא ראיתי שם משהו כמו אוטומטי או ידני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים