עבור לתוכן

מחשב מאוד מתחמם ואי אפשר לשלוט במאווררים!(עזרה בבקשה)

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב יחסית חדש עם לוח עם Intel GB33BU וCHIPSET גם של אינטל G33 מעבד C2D E6550.

המחשב סבל במשך הרבה זמן מחום יתר ואני פשוט התעלמתי המקסימום שעשיתי בגלל שהייתי עצלן זה היה לפתוח את המארז

וקחת מאוורר גדול(רגיל לא של מחשב) כיוונתי אותו למחשב וזהו זה עזר...יותר נכון כמעט עזר המחשב עדין היה עושה ריסט בזמן מאמץ מרוב חום!

החלטתי לסדר את זה וקניתי 3 מאווררים נוספים(עכשיו יש 5) יחסית קטנים והתקנתי אותם אחד על הכרטיס זיכרון(הוא היה ממש מתחמם)

ועוד 2 בתוך המארז שיקרר את המעבד הזיכרונות וכו'... הבעיה היא שהמחשב כבר לא כמו פעם אבל עדין מתחמם ולעושה לעצמו ריסט...

חשבתי לנסות לשלוט את המיהרות של המאווררים אבל שום תוכנה(נסיתי 5 תוכנות) לא מצליחה בכלל לזהות את המאווררים של הקירור!

פשוט כלום! הטבלות ריקות! נסיתי להשתמש בתוכנות של INTEL כלום לא עזר עשיתי עידכון BIOS לא עזר! שומדבר!

המאיוורים כן עובד אבל שאני נכנס לBIOS הוא רואה שם רק 2 מאיוורים ולא את כל ה5! (הוא היה מכיוון לשליטה אוטומתית של המאווירים ע"י הBIOS)

היום אחרי כל ההתקנות והשינוים יש שיפור אבל הנה הטמפ במחשב בזמן של חוסר מאמץ!(ע"י התוכנה EVEREST וSpeedFan )

37340605ju1.jpg

בקיצור אני חייב למצוא איפה אני שולט על המאווררים בבקשה עזרה!

תודה רבה מראש לכל מי שעוזר ובכלל שהשקיע זמן בלקרוא את כל זה!

פורסם

מאוד אפשרי שיש לך זרימת אוויר לא תקינה במארז.

בעת התקנת מאווררים מאוד חשוב לשים לב לכיוון זרימת האוויר.

רצוי שיהיו לך לפחות 3 מאווררים במארז: אחד בדופן המארז מול המעבד שתפקידו לזרוק אוויר קר על הקירור של המעבד, אחד בחלק האחורי של המארז שתפקידו להוציא אוויר חם מהמארז ואחד בחלק הקידמי של המארז, מול הדיסק הקשיח.

מריחה לא תקינה של משחה תרמית גם יכולה לגרום להתחממות יתר.

פורסם

אתה גם לעולם לא תכול לשלוט המאוררים אם הם לא מחוברים ללוח עם על ידי 3 חוטים בקונקטור שניקרא 3 PIN

כניראה יש לך שתי מאוררים שמחוברים ללוח אם

האחד הוא המאורר של המעבד

והשני הוא עוד מאורר שאני לא יודע איפה שמת אותו

לכן אתה רואה אותם שנכנס לביוס ואםפ הם על המקסימום עבודה לא תוכל להעלות מעבר לזה..

את השלשה האחרונה אתה לא תראה אם הם מחוברים לספק...

ולא תוכל לשלוט בהם !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים