עבור לתוכן

באיזה רזולוציה לעבוד במסך 20" ?

Featured Replies

פורסם

רכשתי את המסך Samsung 2043BW ואני מנסה למצוא רזולוציה שהיא לא קטנה מדי אבל שתהיה גם ברורה לקריאה של טקסט...

על איזה רזולוציה מומלץ ?

תודה.

פורסם

מומלץ לעבוד ברזולוציה הטבעית 1680X1050. אם הטקסט נראה לך לא מספיק מודגש או שהוא "שבור" מדי לטעמך אפשר ליישם ClearType (חפש בגוגל).

להגדלת הטקסט אפשר להעלות את ה-DPI במאפייני התצוגה המתקדמים של מערכת ההפעלה (קליק ימני בשולחן העבודה > מאפיינים > הגדרות > מתקדם > כללי). אפשר גם בנוסף לכך להשתמש בגלגלת עכבר + CTRL או CTRL + + ביישומי טקסט.

פורסם
  • מחבר

1680X1050 זה קטן מדי....

כרגע אני עובד על 1280X768 וזה נראה לי בסדר גמור חוץ מזה שהטקסט נראה לא הכי חד וברור...

אני אבדוק את ClearType אולי זה ישפר משהו...

פורסם

הטקסט אף פעם לא חד כמו ברזולוציה טבעית במסכי LCD; האינטרפולציה שמסכים אלו מבצעים בעת ירידה לרזולוציה נמוכה מיועדת למשחקים ולא לטקסט. הפיתרונות של העלאת DPI והיעזרות בזום לטקסט הם המיטביים ביותר ואף אני מיישם אותם ב-24".

אגב, בגלל העניין של גודל גופנים בברירת מחדל ההמלצות ממוקדות על 22" ולא על 20" רחבים מבוססי TN. מסך 22" ברזולוציה הטבעית ייתן טקסט יותר חד מאשר 20" שעובד ברזולוציה אחרת מהטבעית.

פורסם

1680X1050 זה קטן מדי....

כרגע אני עובד על 1280X768 וזה נראה לי בסדר גמור חוץ מזה שהטקסט נראה לא הכי חד וברור...

אני אבדוק את ClearType אולי זה ישפר משהו...

אם כבר, אז 1280x800, כי זה שומר על אותו יחס.

ה-Cleartype לא ישפר כלום ברזולוציה לא טבעית, רק יגרע.

אבל בהחלט כמו שאומר orleans, עדיף בהרבה לעבוד ב-1680x1050. בהתחלה זה נראה קטן אבל לרוב מתרגלים די מהר. ואם לא - אז עדיף להעלות DPI / גודל פונטים מאשר להוריד רזולוציה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה...

לפחות למדתי עוד משהו על מסכים היום :)

בדקתי את ה- ClearType שהצעת...

ואחרי בדיקה קצרצרה בגוגל מצאתי בדיוק את אותה אפשרות מובנית בתוך XP ...

עכשיו אני רואה חד וברור טקסט שזאת בעצם הייתה הבעייה היחידה שלי ולא גודל של פונטים .

ולגבי רזולוציה של 1280X800 אין לי .

יש לי 1280X768 או 960 ישר אחריו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים