עבור לתוכן

לכמה גולשים בפורום יש ניסיון אמיתי עם מסכים איכותיים?

Featured Replies

פורסם

במהלך חיפוש אחר מסך חדש קראתי על כל דגם מומלץ הנמכר בארץ, קראתי על סוגי הפאנלים, קראתי ביקורות מקצועיות באתרים גדולים בחו"ל, חישבתי עלויות יבוא פרטי מארצות הברית. אני לא חושב שיש גולש אחד בפורום (למעט מנהלים) שעשה מחקר כל כך מעמיק על שוק המסכים בארץ. אני עשיתי את המחקר מסיבה אחת - אני רוצה לעשות רכישה טובה.

בפורום יודעים לצעוק "אל תקנה TN!!!" כמו בכל פורום ברשת גם כאן יודעים לציין יופי את החסרונות של הפאנל. זו לא חוכמה לקרוא נתונים יבשים ברשת ועל סמך אותם נתונים להסיק מסקנות. חוכמה להמליץ על סמך ניסיון. תענו בכנות כמה גולשים עשו השוואה אמיתית בין TN לפאנלים יותר איכותיים בזמן אמת? אני אדבר מהניסיון המועט שיש לי. לפני מספר ימים נכנסתי ל-BigBox וראיתי שם את המסך האגדי של Apple בגודל 23" עם פאנל IPS. בכנות, חוץ מזוויות צפייה ובהירות שיכולה לשרוף את העיניים לא ראיתי שום יתרון על פני מסך שעולה חמישית מהמחיר של Apple.

קל להגיד על סמך נתונים יבשים שיש לפאנל TN בעיה בצבעים ותאורה לא אחידה, אבל אם מדובר במגרעות שלא ניתן להבחין בהן ללא ציוד מיוחד למה זה אמור לעניין אותי בכלל? בכמה כבר המצב יותר טוב בפאנלים היותר איכותיים שהם שווים תוספת של 1,000 שקלים במקרה הטוב? נגיד אני מעמיד שני מסכים אחד ליד השני. הראשון עם פאנל TN, השני עם פאנל S-PVA. אני אראה הבדלים שיגרמו לי להגיד "וואלה, המסך הזה שווה תוספת של 1,000"? אולי. הבעיה שאין לי איפה לערוך את הבדיקה כדי לסגור את העניין הזה אחת ולתמיד.

פורסם

אוקיי, אחלוק איתך מקרה אישי.

בניגוד לרוב המשתמשים, כשרכשתי את המסך שלי לפני כשנתיים וחצי - שלוש (Viewsonic VP930 הישן והטוב), לא ידעתי כלום על סוגי פאנלים ולמעשה גם לא נתקלתי בשום מידע על כך מביקורות מקצועיות. אולי לא חיפשתי במספיק מקומות. אבל ההבדלים בין הפאנלים היו מאוד בולטים לי לעין גם כמשתמש בור ועם הארץ שאין לו חצי מושג.

בכל אופן - הייתי צריך לקנות מסך חדש. באתי לאופיס דיפו ושם היתה להם מדיניות מיוחדת - ניתן להחזיר מסך תוך שבועיים גם אם הוא לא תקול, אפילו אם אני סתם לא מרוצה ממנו מכל סיבה שהיא.

נסיון ראשון - LG 1932TQ. ה LCD הראשון אי פעם ברשותי, לפניו היה CRT 19 ישן. מהדקה הראשונה ראיתי את תחלואי TN לנגד עיניי, כשהניגודיות הירודה, ה dithering לפיצוי על 6 ביט צבע (FRC כנראה לא היה ממש מיושם), זויות הצפייה וחוסר האחידות הנוראית על המסך שיגעו אותי. לא הייתי מוכן לרמה ירודה כזאת במסך שאמור להוות שדרוג מ CRT, אז החזרתי אותו כבר למחרת לאופיס דיפו.

נסיון שני - LG 1970HR. יקר יותר, נתונים טובים יותר, אבל בדיוק אותן בעיות ולמעשה לא ראיתי שום הבדל בינו לבין הקודם. החזרתי גם אותו לאופיס דיפו.

נסיון שלישי - Samsung 930B (אני חושב שזה היה הדגם) - TN טוב יותר מהשניים הקודמים, הוא היה הרע במיעוטו מבחינת הבעיות. אבל עדיין הציקו לי מאוד, והצבעים היו רוויים מדי.

במהלך הנסיונות האלו המשכתי לנבור ב Tom's Hardware וראיתי ביקורת למסך שהם שיבחו והיללו באותו זמן - Viewsonic VP930, היה חדש באותה תקופה והוכתר כ"מלך החדש" בין מסכי 19. הביקורות לגביו נגעו בפרמטרים שהציקו לי וחשבתי לנסות אותו. לא היה זמין באופיס דיפו, אז ניסיתי בבאג. מחירו באותה תקופה היה 3,200 ש"ח (!!).

הגעתי הביתה, הפעלתי את המסך וראיתי את השיפור מיד. ואני מדבר על מיד. לא הייתי צריך לחפש בדקדקנות. הוא עלה בכל הפרמטרים על כל המסכים הקודמים, אולי מלבד זמן תגובה שבהם רק ה 1970HR הראה תוצאות טובות יותר לפי התוכנה Pixel Persistence Analyzer. כמובן שגם הציג פתרונות כמעט לכל הבעיות במסכים הקודמים, כשלאחר מכן הבנתי שמדובר בעיקר בסוג הפאנל. המסך הזה משרת אותי עד היום.

אני יודע שכל זה נכון לעבר, ושמסכי TN השתנו מאז, אבל ההבדלים לטעמי בהחלט קיימים. גם כיום אם לא הייתי יודע כלום על סוגי פאנלים הייתי מבדיל בבירור בין מסכים שיצא לי לראות ולהשתמש בהם בסביבת עבודה או סביבה ביתית ולא בתצוגה (אם זה בעבודה, בבית או אצל חברים), אלו שאני זוכר כרגע הם: Eizo S1931, Dell 2007FP, Dell 2007WFP, NEC 20WGX2, IBM T860, Nec 2190Uxi, Apple Cinema Display 20" שהם ה"איכותיים" שיצא לי להתנסות בהם, לעומת מסכי TN שראיתי כמו

Samsung T20, Samsung 961BF, Dell E207WFP, Samsung 2234BW, ועוד 2 מסכי 19 של פיליפס שאני לא זוכר את הדגם.

גילוי נאות - ה Apple Cinema Display איכזב גם אותי. אני חושב שמלבד כיול מדוייק מהקופסא אין לו הרבה מה להציע.

ממה שראיתי עד כה, יש רק פרמטר אחד בו מסכי TN באמת השתפרו ובו הם ניתנים להשוואה מול מסכים מהפאנלים הטובים יותר ומתעלים על הישנים מביניהם, והוא הניגודיות הסטאטית. מסכי TN מודרניים מציגים ניגודיות פחות או יותר ברמה של מסכי VA ישנים כמו ה VP930 שלי.

יחד עם השיפור בטכנולוגיות של FRC לפיצוי טוב מאוד על 6 ביט צבע עבור כל המשתמשים שלא חשוב להם לכייל את המסך, אני יכול להבין למה משתמשים רבים טוענים שמסכי TN כבר משתווים לפאנלים הטובים יותר. הניגודיות "קונה את העין" יותר מכל פרמטר אחר, גם כי העין שלנו רגישה לכך, וגם כי היא משפיעה על כל השימושים (סרטים, משחקים, דסקטופ).

וכמובן כשמשווים מסך TN מודרני ל Apple Cinema Display 23, שהוא מסך ישן בעל ניגודיות ירודה מאוד, ועד כמה שזכור לי עם אחידות תאורה בעייתית, היתרונות של IPS לא באים ממש לידי ביטוי ומסתכמים בזויות צפייה ובכיול צבע טוב יותר מהקופסא.. וזהו.

פורסם

ראה את המפרט שלי (WFP2407 + 2007FP) ובעוונותי עבור תחת ידי יותר מעשרה דגמי TN מגדלים וסוגים שונים וההבדלים תהומיים - ברמה שכל אחד מהעובדים אצלנו (שהם הדיוטות גמורים בתחום ברובם) ואפילו בתי בת ה-7 מבחינה בהבדלים.

יש לי מאות פוסטים כאן בפורום בנושא - רק עשה חיפוש להודעות שלי בנושא...

תתחיל מפה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=346741.msg2997174#msg2997174

הבעייתיות הגדולה ביותר של מסכי TN לטעמי היא בשימוש ממושך מול טקסט - דווקא המקום בו רוב הסקירות המקצועיות עם המכיילים ועקומות הגמא מזניחים והסקירות השטחיות (YNET למשל) מהללות.

אי אפשר להתרשם ממסכים בחנות שמחוברים ממפצל ומציגים תכנים לא רגילים - ודאי לא ב-2-3 דקות שהקדשת לנושא בפועל בחנות.

הבעיה מורגשת במיוחד בשימוש ממושך מול טקסט ובמיוחד בפונטים קטנים או רקע בהיר וולא בהצצה חטופה באתר אינטרנט ובדסקטופ (או סרט טבע).

פורסם

גם אצלי בעבודה יש לי מסך PVA (לנובו L192P) שמצאתי במזל ויותר מפעם אחת שמעתי "איך זה שרואים במסך שלך כל כך טוב?"

ואני לא מדבר על סרטים. כשאני רואה סרט בפנל TN יש לי הרגשה כאילו הוא מוקרן דרך זכוכית אפורה (FRC הוא לא שיפור גדול מDITHERING)

פורסם

אצלי ההבדל בין TN לאיכותיים יותר מורגש אבל באופן זניח. יצא לי לעבוד באופן ממושך עם טקסט ב TN ולא הרגשתי בעיות (אם כי הצבעים לפעמים יותר מגעילים מאשר בפאנל נורמלי, אבל לטקסט זה לא כזה משנה).

פורסם

גם לי יש VP930,כל מי שרואה את המסך שלי שואל איך רואים אצלי יותר טוב מאשר בLCD שלו.(כולם היו TN)

פורסם

את האמת קשה לענות על השאלה הזאת. אני קניתי מסך SPVA של EIZO, עלה המון כסף ובהחלט האיכות נוטפת בערך מכל פרמטר שלו. מצד שני אני יכול להיות מאוד אוביקטיבי בקטעים האלו ומבחינה כלכלית מסכי TN מציגים תמורה לא רעה למחיר (כמובן רק דגמים מסויימים). הקטע העיקרי שבו פאנל TN מציק לי זה סרטים, אני די חושב שזה קשור גם לזוויות הצפייה בשילוב עם הקונטרסט המוזר - לפעמים הסרט "הולך לאיבוד" קטעים מסוימים פשוט נעלמים בחלק ממסכי הTN דבר שלי אישית קצת מציק אבל אני פיקי מאוד בנוגע לאיכות. לגבי הזוויות צפייה זה בא לידי ביטוי במסכים גדולים יותר - ככל שהמסך גדול יותר ככה זה יותר מציק. לגבי איכות כללית - קשה לי מאוד להגיד כי התרגלתי מאוד לEIZO ונעים או לא נעים להגיד אבל המסכים שלהם מציגים איכות שקצת מתעלה על השאר. אמנם קשה להשוות כי אני עובד איתו יום יום ועם אחרים לא אבל אני חושב שהוא מתעלה גם על שאר המסכים שיש להם פאנלים טובים והם לא מאוד יקרים ככה כשאני משווה אותו למסך TN באמת יש לו יתרון מוחץ - אבל חלק מזה לדעתי נובע מהתמונה שEIZO משתדלים להוציא מהמסכים שלהם לכן בסופו של דבר TN זה לא סוף העולם, כשרוצים באמת איכות צריך פשוט להשקיע במסך יקר וטוב. זה פשוט לא העניין של הפאנל אלא מכלול של דברים - במסך יוקרתי ישימו טוב מהכל שזה כולל גם פאנל או במילים אחרות - האיכות לאו דווקא נובעת מהפאנל אלא מהרמה של המסך - מסך יוקרתי ואיכותי לא ישים פאנל זול אבל גם לא ישים שום דבר אחר זול שזה אומר בין היתר השקעה באיכות התמונה והצבעים. כחלק מהחבילה של מסך איכותי אתה מן הסתם גם מקבל פאנל טוב - אבל זה לא מה שקובע.

לסיכום - מסך עם תמונה איכותית באמת זה לא רק פאנל אלא המסך עצמו, מכלול של דברים שמי שרוצה את הקצפת של האיכות יאלץ להשקיע במסך כזה. מצד שני חשוב לציין שהיום כבר פאנלים טובים מצטמצמים בעיקר למסכים איכותיים לכן נהוג לציין מסך איכותי לפי הפאנל אבל זו שיטה לא הכי נכונה למדוד מסך לדעתי.

פורסם

כשלוקחים מסך גדול צריך גם חומרה מתאימה במידה והדרישות גבוהות בתחום המשחקים והגרפיקה.

לצרכי מיני מדיה סנטר הדרישות נמוכות יחסית ולא צריך חומרת היי אנד בשביל לצפות בסרט חוץ ממסך וכרטיס גרפי עם תמיכה חומרתית (למעט מוזיקה)

כמובן שמסך איכותי צריך להיות נוח לצפיה,אם זה מבחינת זוויות צפיה שזו הנקודה מתה אצל רוב המסכים.

טקסט קריא וכמובן איך לא,תמונה כמה שיותר "חיה" אבל כמובן המחיר בהתאם.

פורסם

במשחקים אפשר להוריד פילטרים (ובמיוחד AA) או להוריד רזולוציה ללא ירידה משמעותית בחווית המשחק.

פורסם

והקשר של נושא המשחקים והחומרה למשחקים לדיון על כדאיות של מסכים עם פאנלים איכותיים מול מסכים עם פאנלים פחות איכותיים הוא ?

פורסם

כמובן שמסך איכותי צריך להיות נוח לצפיה,אם זה מבחינת זוויות צפיה שזו הנקודה מתה אצל רוב המסכים.

טקסט קריא וכמובן איך לא,תמונה כמה שיותר "חיה" אבל כמובן המחיר בהתאם.

דברתי על העיניין של לקחת מסך גדול,ואם כבר גדול לקחת איכותי.

קומפרנדה?

פורסם

או LG L2000CP שזה 20" לא רחב עם פאנל S-IPS.

או DELL W2408 שזה 24" רחב עם פאנל S-PVA.

פורסם
  • מחבר

דברתי על העיניין של לקחת מסך גדול,ואם כבר גדול לקחת איכותי.

קומפרנדה?

קל להגיד לאחרים לקנות גדול ואיכותי. אבל ברגע שאתה צריך לשלם עוד 2,000 שקלים, זה חצי חודש עבודה בגיל שלנו, בשביל איזה יתרון לא ברור, החלטה לא כזאת קלה. בגלל זה אני אוסף כמה שיותר מידע.

פורסם

במסכים גדולים (22" ומעלה) הפגמים באים לידי ביטוי בצורה הרבה יותר ברורה, וזה נכון לכל סוג פאנל. אני אישית באמת לא מסוגל להבין אנשים שקונים TN בגודל של 24". במקרה הזה בהחלט שווה לשלם תוספת 2000 ש"ח כדי שלא להצטרך לחיות עם זויות צפייה וחוסר אחידות תאורה מהגיהנום.

פורסם

זה עדיין סכום עתק לשלם. אבל כמו שice2k אומר:

על איכות משלמים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים