עבור לתוכן

9800GT Defacts

Featured Replies

פורסם

היי!

רכשתי את שני כרטיסי 9800GT 512M של פאליט.

באתי הביתה שמתי אחד מהם,המחשב נדלק המאוורר של הכ.מ על 100% אבל שלא כמו כל הכרטיסים הנורמאליים מפסיק באיזור הPOSY אלא ממשיך עד שהוינדוס עולה.. אמרתי סבבה התקנתי את הדרייבר עשיתי ריסטרט הוא עדיין ב-100% אבל לא רק זה אלא כשהוא עולה אני לא יכול לשנות את הסל"ד שלו...אני עושה FIXED ומוריד למינימום והממזר הזה להפך מאיץ ל100%...לא רק זה השעונים שלו ירודים..במקום 900MHZ בזיכרון אני מקבל 500..חשבתי אולי הכרטיס דפוק ושמתי את השני במקומו..אותה תופעה..אם אני עושה OC ל900 או יותר הRIVA והNTUNE רושמים שהתקבל אבל בתוכניות ניטור אני מקבל 500!!!

http://img263.imageshack.us/my.php?image=63413847na9.jpg

WTF??

אני חושב שזה הלוח כי עכשיו יש לי לוח מעפן...M2N-MX ..

פורסם

תבדוק איזו ליבה יש להם יכול להיות שנפלת על G92 ממוחזר שידוע בבעיות ייצור שלו... במקרה והגרסה היא לא G92B אז תדרוש החלפה של הכרטיס בחנות

פורסם

אמרת שרכשת 2 כרטיסים זהים ואתה חושד בלוח ? אז שים את הכרטיס השני ובדוק אם הבעייה נשארת.

האם ניקית דריברים קודמים שהיו מותקנים על המחשב (nv או ati) לפני התקנת דריבר חדש ?

פורסם
  • מחבר

חשבתי אולי הכרטיס דפוק ושמתי את השני במקומו..אותה תופעה..

וכן מחקתי את הדרייברים הקודמים..

Aternus Sicarius איך אני בודק איזה ליבה זו????

פורסם

אם 2 הכרטיסים גורמים לאותה התופעה, הסיכוי ששניהם "דפוקים" הוא קלוש עד מגוחך.

נסה להסיר את הדריבר ונקה שאריות עם Driver Cleaner לפני שאתה מתקין שוב.

בעניין ה-100% עד שחלונות עולה זה נורמאלי, אבל לא אמורה להיות בעייה בשליטת המאוורר מתוך חלונות. האם מדובר בגוף קירור צד שלישי ?

בכל אופן שנה את מהירות המאוורר דרך RivaTuner ב- LOW-LEVEL System settings, ולא ב-Driver.

נסה לעשות OC עם EVGA Precision או Riva Tuner, אבל כשאתה מנטר, תשתמש ב-Hardware Monitor של Rivatuner או בגראפים של Precision. (בוא נעזוב לרגע את GPU-Z ואת ה-System Tools של Nvidia)

פורסם
  • מחבר

אני שם לב שלא קראת בעיון את ההודעה הראשונית אבל לא נורא...

אז ככה:

1)מחקתי הכל...גם ממנהל ההתקנים וגם לההתקנה וההסרה אבל אני אעשה זאת שוב עם התוכנה שהמלצת..

2)הקירור הוא של פאליט והוא המקורי שבא עם הכרטיס הבעיה שאם נאי מנסה לשנות את המהירות בRIVA או ב NTUNE למינמלי הוא עושה את ההפך! הוא מאיץ ל100%...אני עם OC של 680-1700-980 אבל ב MONITORING שום דבר לא משתנה..

אני לא שנה ראשונה בתחום ועוד לא יצא לי לראות דבר כזה..

http://img379.imageshack.us/my.php?image=51916207ni6.jpg

עוד הצעות?

פורסם

בנוגע לזה שהוא מנמיך את מהירות השעונים.. אני חושב שככה תכננו את זה - מתי שהכרטיס לא במאמץ אז הוא מוריד את השעונים בשביל צריכת חשמל פחותה.

תנסה להחזיר את השעונים כמו שקיבלת אותם ותכנס לאיזה משחק או משהו ואז תראה אם השעונים עולים בחזרה למהירות האורגינלית.

פורסם

^ בדיוק מה שבאתי לומר - תריץ איזו תוכנת מאמץ ל-GPU או משחק ובדוק אם התדרים עולים.

אין שום סיבה הגיונית אחרת שאפשר לחשוב עליה מלבד idle downclock (וזה טוב גם לטמפ' וגם לצריכת חשמל)

בקשר למאוורר:

בכל אופן שנה את מהירות המאוורר דרך RivaTuner ב- LOW-LEVEL System settings

LOW-LEVEL ! (במסך הראשי של RT כנס להגדרות מאוורר דרך "Target Adapter" ולא דרך "Driver Settings")

פורסם
  • מחבר

אחי אתה מעליב אותי! אתה חושב שאני עושה OC ומשנה מהירות מאווררים פעם ראשונה בחיים???

אני אומר לך שאם אני משנה זה לא משתנה אלא להפך מאיץ.

בקשר לשעונים..

מחקתי טוטאלית את כל הדרייברים שיש של נוידיה(לוח+כ"מ) והתקנתי הכל מחדש (15.24 ללוח ו180.42 BETA לכרטיס) ועכשיו בNVIDIA PROPERTIES יש לי את השעונים עם ה OC..אבל הGPU-Z ובRT HM עדיין נמוך אני אנסה עוד שנייה להריץ משחק ולראות אם יש שינויים...

הנה תתמונה מהRT:

http://img353.imageshack.us/my.php?image=untitlzp3.jpg

אין לי AUTO בכלל!

=\

NIK

פורסם

בנושא שSYNDROME פתח הוא רשם שם בוודאות שאין אפשרות לשנות את מהירות המאווררים בכרטיסי המסך לאחר התקנת הדרייבר (180.42) עקב שזה דרייבר בטא! תתקין את הדרייבר 178.24 ותעדכן אם אתה יכול לשנות מהירות מאווררים.

לגבי השעונים.. אמרתי לך, תחזיר את השעונים כמו שקיבלת אותם ותריץ משחק על המחשב, תוך כדי משחק תצא לווינדוס ותבדוק אם השעונים עלו למה שאמורים להיות.

פורסם

אחי אתה מעליב אותי! אתה חושב שאני עושה OC ומשנה מהירות מאווררים פעם ראשונה בחיים???

אני אומר לך שאם אני משנה זה לא משתנה אלא להפך מאיץ.

סליחה אם העלבתי אותך, אבל אתה צריך להבין שאני מנסה לעזור (ואתה מעליב אותי לא פחות)

אני לא יכול לדעת מה רמת הידע\נסיון שלך בעניין (גם אם זאת לא שנה ראשונה שלך) אז אני רק מוודא שאנחנו לא מפספסים שום דבר.

אתה אומר שאם אתה משנה מהירות מאוורר אז הוא מאיץ - , מה ז"א מאיץ - אם אתה לא משנה, הוא לא נשאר 100% ?

ניסית ערך גדול יותר מהמינימום ? למשל, מעל 29% (שזה המינימום שהכרטיס מגיע איתו. וכן אני יודע שהמינימום ב-RT הוא 25%)

ובכל מקרה לעבוד על 25% ממש לא מומלץ.

ובקשר ל-180.42, אומנם שונתה מערכת שינוי מהירות מאוורר ב-driver, אבל low-level עדיין *אמור* לעבוד לפי מה שהבנתי.

פורסם
  • מחבר

סורי אם העלבתי..

אז ככה...אני נוב...חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח זה אכן IDLE DOWNCLOCK אבל!!!! לפעמים יש לי פריזים שנובעים עקב חזרה פתאומית לשעונים נמוכים בזמן המשחק...שעדיין לא הבנתי למה...

לגבי המאוורר הוא מסתובב רוב הזמן על 60 וזה מחריש!! אני מתכוון שהמחשב בחדר שינה ואני לא יכול לשבת איתו...כי כל המחשב שלי שקט כקבר והמאוורר מרעיש כמו מכונית F1...

ואם אני מנסה להוריד אפילו ל 45 הוא לא יורד אלא עולה...לאזור ה 100 אני מאמין...

ואני אנסה להתקין את הדריבר הכי מעודכן מהאתר של פאליט...177.98 כמדומני..

חכו לעדיכונים..

NIK

פורסם

זה אכן מעצבן שהקלוקים יורדים בזמן מנוחה.. אני לא יודע אם יש אפשרות לבטל את האפשרות הזאת.. חכה לתגובות מאחרים.

בנוגע למהירות המאוורר.. תתקין את דרייבר 178.24 - זה הדרייבר הכי חדש (מלבד 180.42 שהוא בטא) ותנסה לשנות את המהירות.

פורסם
  • מחבר

177.98 מהאתר של פאליט-הכי חדש.

אין אוטומטי..וגם לפני זה היה את ה178.24 וגם שם לא היה...WTF?

עריכה!!!

פריצת דרך...עכשיו עבר לי בראש משהו והלכתי לכרטיס השני פתחתי אותו ומה גיליתי????? שלכרטיס הזה אין בכלל PWM!!! יש לו כבל דו-גידי שממנו הוא מקבל מתח קבוע(כנראה)..

מה עושים?? יש מאוורר אחר שיש לו PWM פנימי..?

פורסם

כנראה שהכרטיס של פאליט הוא ככה.. כי לי יש את של ג'יגהבייט ויש לי אפשרות לשנות את המהירות.

תנסה להחליף את הכרטיסים לחברה אחרת או להחליף לשניהם קירור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים