עבור לתוכן

OC ראשון לE6300, צריך עזרה להתחיל

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

טוב הרצתי OCCT במשך שעה והבדיקה עברה בלי שום בעיה (טמפ' הכי גבוהה הייתה בסביבות ה55 מעלות) בלי שינוי המתח והוא נשאר על 1.235

דבר שהפריע לי זה שהתוכנה כאילו זיהתה רק מעבד אחד, ככה בנויה התוכנה או שמשהו לא עבד טוב?

מה אני אעשה בנוגע לעניין הזכרונות? כמו שאמרתי בהודעה הקודמת שלי, כשהרצתי S&M אז המחשב עשה ריסטארט מספר דקות אחרי שהוא התחיל את הבדיקה של הזכרונות (הבדיקה של המעבד עברה בלי בעיה)

• תגובות 38
  • צפיות 2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בקשר לזה שהתוכנה מזהה רק מעבד אחד אין לי מושג למה איך ראית שהיא זיהתה רק אחד ?

ובקשר לזכרונות יכול להיות שאתה צריך להוסיף להם מתח בגלל שהם בOC יחסית גדול

ד"א הבדיקה שעשית בOCCT היא רק למעבד או גם למעבד וגם לזכרונות ? אם עשית רק מעבד אז תשנה למעבד וזיכרונות ביחד ותבדוק אם קורס

אה ומה המתח סטוק של המעבד ?

פורסם
  • מחבר

התוכנה רושמת כמה מעבדים יש וראיתי שהיא רומשת רק אחד, עכשיו כשהפעלתי אותה שוב היא זיהתה 2...

אני לא יודע אם עשיתי בדיקה בOCCT גם לזכרונות, פשוט הרצתי את הבדיקה של השעה כמו שאמרו לי לעשות,

איך אני בוחר בין בדיקה רק של המעבד לבין בדיקה גם של הזכרונות?

המתח סטוק הוא בסביבות ה1.25

עריכה: סליחה, תיקון טעות, מתח הסטוק הוא 1.32

אני מעדיף לא להעלות את התדר של הזכרונות, יש לי דרך אחרת להשאיר אותם על התדר המקורי שלהם?

אם לא, אז איך אני יכול לבדוק מה המתח סטוק שלהם? בשביל שאני אנסה להעלות את המתח שלהם

פורסם

התוכנה רושמת כמה מעבדים יש וראיתי שהיא רומשת רק אחד, עכשיו כשהפעלתי אותה שוב היא זיהתה 2...

אני לא יודע אם עשיתי בדיקה בOCCT גם לזכרונות, פשוט הרצתי את הבדיקה של השעה כמו שאמרו לי לעשות,

איך אני בוחר בין בדיקה רק של המעבד לבין בדיקה גם של הזכרונות?

המתח סטוק הוא בסביבות ה1.25

עריכה: סליחה, תיקון טעות, מתח הסטוק הוא 1.32

אני מעדיף לא להעלות את התדר של הזכרונות, יש לי דרך אחרת להשאיר אותם על התדר המקורי שלהם?

אם לא, אז איך אני יכול לבדוק מה המתח סטוק שלהם? בשביל שאני אנסה להעלות את המתח שלהם

בקשר לבדיקה סבבה עשית בדיקה של שניהם

המתח סטוק לא יכול להיות 1.32 כי לא הגיוני שהורדת מתח והעלת FSB והמחשב עובד חח .. הוא 1.25

אם בדיקה של המעבד עברה בלי שום בעיה אין סיבה לתת עוד מתח אבל אתה יכול לנסות לתת +0.1 מתח [1.35]

התדר של הזכרונות ב1:1 זה הכי נמוך

תבדוק מה הדגם המדויק של הזכרונות ותחפש באינטרנט מה המתח סטוק שלהם ותבדוק כמה המתח שלהם בביוס.

מה התזמונים של הזכרונות לפי CPUZ ?

מה שכן לפי דעתי אתה צריך להעלות מתח לזכרונות אבל חכה תבדוק קודם מה המתח סטוק ומה המתח שה עומדים עליו עכשיו וכמה המתח שאתה יכול להעלות

למרות שמצד שני זה יכול להיות FSB Strap או GTLREFF אבל עדיין אל תיגע בהם

בכל מקרה תבדוק קודם את העניין של המתח והתזמונים

פורסם
  • מחבר

בנוגע למתח של המעבד לא טעיתי בהרבה, חיפשתי בגוגל והוא 1.325

מה גם שקראתי בעוד פורומים שאנשים הורידו את המתח ל1.18 ועשו OC ל2.5 והוא יציב גם אצלם אז אני מניח שאני לא היחידי ושזה כן הגיוני

למה לי לתת עוד מתח למעבד אם הוא יציב ועובד בלי בעיה? זה לא יוסיף לחום שהוא יפלוט?

פורסם

אם במתח הנוכחי, המעבד יציב בכל תוכנות המאמץ. אל תוסיף מתח! הכל סבבה!

ברור שאם תוסיף מתח תעלה הטמפ'.

פורסם

בנוגע למתח של המעבד לא טעיתי בהרבה, חיפשתי בגוגל והוא 1.325

מה גם שקראתי בעוד פורומים שאנשים הורידו את המתח ל1.18 ועשו OC ל2.5 והוא יציב גם אצלם אז אני מניח שאני לא היחידי ושזה כן הגיוני

למה לי לתת עוד מתח למעבד אם הוא יציב ועובד בלי בעיה? זה לא יוסיף לחום שהוא יפלוט?

אם אתה אומר .. שיהיה בכל מקרה אם המעבד יציב אל תוסיף מתח תשאיר כמו שזה

עוד משהו חשוב שאני חושב שלא עשית זה לשים את הpci e על 100mhz כדי לשמור הכ.מ [זה לא קשור לבעיה שלך אבל זה חשוב]

תבדוק בכלל מקרה את התזמונים של הזכרונות [שיהיו 5 5 5 15 לפי CPUZ] תבדוק מה המתח שלהם לפי הביוס ולכמה מותר לך להעלות

אם אתה רואה שאפשר תעלה 0.1+ לזכרונות אם לא עוזר תגיד פה

בתכלס אבל אם OCCT עובר חלק לדעתי אתה יכול להשאיר ככה

פורסם
  • מחבר

התזמונים של הזכרונות תקינים לפי הCPUZ

והרצתי עוד פעם את הבדיקה של S&M ועדיין המחשב עושה ריסטארט כמה דקות אחרי שהוא מתחיל את הבדיקה של הזכרונות,

ניסיתי להעלות את המתח של הזכרונות אבל אז המחשב לא עשה POST בכלל

מה יש לי לעשות?

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול לייעץ לי?

נכון לעכשיו המחשב יציב על 3.2 עובר את הבדיקת מאמץ של OCCT וגם המעבד עובר את הבדיקת מאמץ בS&M אבל עושה ריסטארט כמה דקות אחרי שמתחיל את הבדיקה על הזכרונות.

ניסיתי להעלות את המתח לזכרונות אבל אז המחשב בכלל לא עשה POST, והייתי חייב להחזיר את המתח למתח המקורי.

בבקשה עזרו לי, אני אובד עצות

פורסם

אז תשתמש במחלקים כדי להגיע למהירות שהזיכרונות שלך ייעמדו בה.

פורסם
  • מחבר

אני כבר נמצא על המחלק הכי נמוך שאני יכול (1:1.0), יש מחלק יותר נמוך מזה?

פורסם

אם כך, 2 אפשרויות:

1. OC לזיכרון, כי אם כבר - אז כבר.

תן +0.2 לזיכרונות, ותראה לאיפה אתה מגיע עם תזמונים משוחררים. אין צורך בהפעלת OC למעבד במהלך הבדיקות.

עדיף ששום דבר אחר לא יגביל אותך חוץ מהזיכרונות, ע"מ שתדע איפה לתקן.

לא חושב שצריך הרבה מזל כדי לעמוד על 900Mhz בתזמונים כאלו עם 2.0V, מה שיאפשר לך לעמוד על 3.2Ghz למעבד.

2. להתחדש בזכרונות מהירים יותר.

אבל איפה הכיף ב OC אם לא מגרדים עד הסוף את החומרה הנוכחית, אאה ? :cool2:

פורסם
  • מחבר

אני רוצה רק לראות שהבנתי נכון,

אתה אומר לבטל (בשביל הבדיקות) את הOC למעבד ולשנות את המחלק של הזכרון ככה שאני אעשה רק לזכרונות OC ואבדוק עם איזה מתח אני מצליח לעבוד איתם

ובנוגע לזכרונות חדשים, אתה ענית על זה כבר בעצמך! :xyxthumbs:

פורסם

כן זה בדיוק מה שהוא התכוון אליו. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אוקיי, עשיתי את הבדיקה עם הזכרונות, הצלחתי להשאר עם זכרונות במתח סטוק ולהעלות אותם למהירות 800 (הבדיקה בS&M גם עברה בצורה תקינה),

אבל ברגע שהעלתי אותם ל886 המחשב לא עשה POST גם כשהעלתי את המתח ל1.9 וגם קצת יותר (המתח סטוק שלהם הוא 1.8)

בנוגע לתזמונים של הזכרונות, לא נגעתי בהם כי אין לי שמץ של מושג בזה ולא ידעתי מה לשנות ולמה לשנות, אם תתנו לי קצת יותר מידע על זה אני אשמח

ודבר אחרון שרציתי לשאול זה, ראיתי שיש לי על הלוח אם 2 ג'אמפרים שמיועדים לביצוע OC למעבד, בברירת המחדל שלהם הם נמצאים על מהירות 200 Mhz

ויש לי אפשרות להעלות עד ל400,

השאלה היא, מה ההבדל בין הOC הזה לOC שאני מבצע בביוס?

האם עם הג'אמפרים יש לי אפשרות להגיע לOC גבוה יותר או יציב יותר?

נכון לעכשיו הג'אמפרים נמצאים במצב הברירת מחדל, האם יכול להיות במקומם של הג'אמפרים (במהירות 200Mhz) גורם לי לחוסר יציבות?

אשמח אם תתיחסו לכל השאלות שלי ;D

תודה מראש על העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים