עבור לתוכן

OC ראשון לE6300, צריך עזרה להתחיל

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

כבר הרבה זמן אני קורא בפורום והריר שלי בפה עולה כל פעם שאני שומע על OC,

עד היום לא יכולתי לעשות OC בגלל הלוח המסריח שהיה לי,

אבל לאחרונה החלפתי אותו ללוח חדש כמו שכתוב במפרט שלי,

כמו שכתבתי בכותרת, אף פעם לא בצעתי OC, ואני לא יודע אפילו ממה להתחיל,

אודה מאוד מאוד על עזרה!

• תגובות 38
  • צפיות 2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קודם כל, תבדקי את הטמפ' (של המחשב).

פורסם

שיבדוק את את הטמ' של המחשב ?

אולי של המעבד, וגם אז אי אפשר לדעת אותה (עיין סטיקי על קריאת הטמפ' במעבדים כמו שלה).

אל תגיד סתם..

לפותח הת'רד, אני אישית גם התחלתי לא כל כך מזמן אבל דיי הבנתי את העסק, מה שהכי עזר לי בזה זה המדריך שיש באתר,

כנס ל כתבות -> מדריכים -> חפש שם משהו על איך לעשות OC, ותיקרא.

פורסם

שיבדוק את את הטמ' של המחשב ?

קרא את החתימה שלה, לאחר מכן תבין למה הדגשתי. ;)

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון אני בחור ולא בחורה :)

דבר שני, מה שבחתימה שלי נמצא שם בגלל שזה היה משעשע....

בקיצור, הסתכלתי בסטיקי לגבי הקריאת טמפ' במעבדים כמו שלי אבל לא הבנתי הרבה,

בכל מקרה הנה צלום של הטמפ' של המעבד שלי בתוכנה CoreTemp

coretempyq0.jpg

פורסם
  • מחבר

טוב הקשבתי לNAVK 2 ובדקתי את המדריך לOC,

כיביתי את כל מה שאמרו לכבות לפני שמתפנים לOC אבל לא מצאתי אצלי בלוח את האפשרות של הShutdown Temp

העלתי את התדר FSB ל300, אבל במקביל גם עלתה לי המהירות של הזכרונות ל716, זה אמור להיות ככה? כי במאמר כתוב שצריך לנעול את התדר של הזכרונות.

באיזה תוכנות עליי לעשות את הבדיקת יציבות למערכת אחרי שאני מבצע את הOC?

פורסם
  • מחבר

טוב התחלתי לשחק עם ההגדרות בביוס והגעתי לבסוף לOC יציב

הנה תמונה מCPU-Z:

cpuzpe4.jpg

האם המתח שנתתי למעבד תקין או שגבוה מידי?

אבל דבר ששמתי לב זה שככל שאני מעלה את תדר הFSB גם תדר הDRAM (מה שזה לא יהיה) עולה (יש לי אפשרות לבחור את היחס שהוא יעלה 1:1.2, 1:1.6, 1:1.0 וכו'), הוא היה בהתחלה 677, ועכשיו הוא מעל ה900, האם זה תקין או שצריך לשנות משהו?

תודה על העזרה

פורסם

כמה אחוזי שיפור זה?

תבדקי בדיקת מאמץ באורטוס, תריצי סופר פי, בכללי יש בדיקות בתוכנות של האתר, תסתקלי, יש שם כל מיני, לזכרונות עשית OC בסוף?

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני אגיד שוב, אני בחור ולא בחורה :)

התדר המקורי של המעבד שלי הוא 1.86 ונכון לעכשיו הוא עומד על 3.2 אז הייתי אומר שזה שיפור של בערך 80%

הרצתי סופר פי על 1M עוד מעט אריץ על 32M, אני בודק עכשיו את עניין התוכנות האחרות באתר (דפוק שכמוני, איך לא חשבתי על לבדוק באתר באמת.....)

ובנוגע לזכרונות אני חושב שעשיתי להם OC למרות שלא רציתי אם אני לא טועה זה מה שהחלק של הDRAM אומר בלוח שלי, לא?

בגדול זאת התמונה של ההגדרות שלי בביוס, האם יש משהו לשנות/לתקן/לשפר?

img1444zo4.jpg

פורסם

תשאיר את ההגדרות ככה, כנראה שהזיכרונות שלך אחלה מכיוון שהם 667 ובינתיים הם כבר עומדים על 916... מה שלא הולך בדרך כלל עם זיכרונות VALUE...

בכל מקרה תעלה את הCPU VOLTAGE ל1.400 מכיוון ש1.235 זה מתח מאוד נמוך ל3.2GHZ על המעבד הזה ואני בספק אם זה יחזיק..

אחרי שהעלית ל1.4V תריץ בדיקת מאמץ בעזרת OCCT בדיקה רגילה של שעה ותראה אם הוא מסיים אותה יציב... אם כן, סע לשלום יותר מזה אתה לא צריך לפי דעתי... :)

במהירות זו המעבד שלך שווה ערך לE8200 ככה...

פורסם

אאא... תיזהר, זה שמעלי לא אמר לך, אבל אתה מעלה את המתח למעבד הטמפ' עולה חזק, בעדינות! תישאר בטווח טמפ' נורמלי.

פורסם

למה להעלות מתח אם הוא אמר שהמחשב יציב ??

פותח האשכול בדקת יציבות עם OCCT על המתח הזה ?

אם בדקת שעה והכל בסדר אתה לא צריך להעלות מתח

פורסם

לעומתכם אני לא מדבר באוויר, אם אמרתי לו להעלות את המתח ל1.4V כנראה שיש סיבה, אין מצב בעולם שהמעבד שלו יהיה יציב על 3.2GHZ במתח סטוק - זה פשוט לא עובד ככה...

הוא צריך מינימום 1.4V בשביל 3.2GHZ לפי דעתי.

אכן זה יקפיץ לו מעט את הטמפרטורות אבל לא משהו רציני.. המעבד הזה ממש לא חם יחסית.

פורסם

אז תבדוק עם OCCT, ואם זה קורס, תעלה מתחים ובאותו זמן בנתר טמפ'.

פורסם
  • מחבר

עשיתי בדיקת מאמץ עם S&M והבדיקה של הCPU עם המתח הזה עברה בשלום, אבל כאשר הוא הגיע לחלק של הזכרונות הוא עשה לי ריסטארט,

גם כשבצעתי את הOC בביוס שמתי לב שההעלת התדר של הזכרונות זה מה שמגביל אותי (זה לא המתח כי גם כשהעלתי אותו המחשב לא עשה לי POST, רק כשהורדתי קצת את התדר של הזכרונות הוא עשה...)

לא מצאתי דרך להגביל את התדר של הזכרונות חוץ מהיחס 1:1, אם יש דרך אחרת להורית את התדר של הזכרונות אז אני מאמין שאצליח לעלות יותר עם המעבד...

בכל זאת אבצע בדיקה בOCCT ואחזור עם תשובות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים