עבור לתוכן

שאלה לגבי צריבה בטלוויזיה LCD

Featured Replies

פורסם

היי,

התחדשתי בטלוויזיה LCD של LG.

בחוברת ההוראות הייתה אזהרה לגבי צריבה של תמונה סטטית שנמצאת על המסך יותר משעתיים או צפייה ממושכת ביחס 4:3.

אני מעוניינת להשתמש בטלוויזיה כמסך שני למחשב.

שאלתי היא, האם יש מה לדאוג בקשר לאזהרה הזו?

אם אני שמה שומר מסך בטלוויזיה (שירוץ מהמחשב על הטלוויזיה) כשהיא לא בשימוש האם זה יעזור?

שאלתי את השאלה הזו כבר באתר אחר אבל קיבלתי רק תגובה אחת והייתי רוצה לקבל כמה תגובות כי בכל זאת מדובר במכשיר יקר ואני רוצה לשמור עליו.

תודה רבה מראש.

פורסם

קראתי באיזה כתבה שאומרת שטכנולוגית תמונה לא יכולה להצרב באופן קבוע במסך ה- LCD ובמקרה של צריבת תמונה, כיבוי והדלקת המסך מעלים את הצריבה. עד כמה זה נכון אין לי מושג.

פורסם

אין לך הרבה מה לחשוש.

בקשר לצפייה בטלוויזיה - צפייה רגילה לא תגרום נזק בכלל , אלא הסמל שבדרך כלל הערוצים שמים למעלה אך זה תוקן וכבר לא רלוונטי (הסמל זז בצורה שלא תוכל להבחין בו ולכן לא יהווה גורם מסכן.)

הדבר היחידי שיכול לקרות אם המסך יהיה מחובר למחשב ותשאיר אותו נגיד עם חלון פתוח על המסך למשך הרבה זמן אתה תראה שיש "צריבה" של החלון על המסך .

בעקרון אחרי כיבוי ממושך של שעה הצריבה אמורה לעבור אך אל תנסה להשאיר חלון פתוח לכמה שעות על המסך .

חוץ מזה לא אמורה להיות בעיה ואין סכנה למסך בכלל.

רק תדאג לכבות אותו כשאין לך בו שימוש.

נ.ב - צריבה קורית רק שיש תמונה סטטית על המסך שנשארת למשך שעתיים + בלי לנוע.

תשדל פשוט שלא יקרו מצבים כאלו.

מקווה שעזרתי,ואם טעיתי במשהו בדבריי אשמח לקבל הערה ותיקון למרות שאני דיי בטוח בדבריי :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות.

אני משתמשת בטלוויזיה כמסך שני למחשב, בין היתר.

כשהטלוויזיה לא בשימוש, אני מריצה עליה שומר מסך.

מקווה שזה מספיק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים