עבור לתוכן

הגדלת תדר הזיכרונות (זיכרונות ddr 1 )

Featured Replies

פורסם

שלום במיסגר ניסיונותי לעשות o.c למחשב הקודם שלי ניתקלתי בבעיה קטנה שניסיתי לעלות תדר לזיכרנות

יש לי לוח gb k8t890 ואני לא מצאתי בו אופציה להעלאת תדר הזיכרנות (מצאתי אופציה אבל יש בה רק עד 200 mhz )

האם זה ביגלל הלוח ?

או ביגלל שלזיכרונות אין את השבב הזה http://img119.imageshack.us/my.php?image=d512400pqp7.gif

שהבנתי שחשוב איכשהוא

אגב הזיכרונות שלי הם corsair pc3200 בתיזמונים של 2.5-3-3-8 (אני שיניתי מעט את התיזמונים אבל כמובן שאני יכול להחזיר )

פורסם

אתה רוצה להעלות את מתח הזיכרונות או את התדר ?

פורסם

1. השבב שאתה מציין הוא שבב הSPD..הוא אחראי על "אחזקת" הנתונים של הזיכרונות (מתח/תיזמונים/תדר)..לכל זיכרון יש אותו..אבל לא תמיד הוא נראה לעין.

2. בהגדרות של מתח/תדרים (Frequency/Voltage) צריך להיות שם DIMM over-voltage זאת האופציה לשינוי המתח..

3. מה שאתה מציין ה-200MHz זה התדר ולא המתח..

פורסם
  • מחבר

כן כן סליחה טעות שלי

אני רוצה להעלות תדר לזיכרונות לא מתח .

פורסם

תצתרך להעלות את תדר ה- BUS, תדר הזיכרונות תלוי בו. רק תזכור ששינוי תדר ה- BUS משנה את תדר המעבד ואת תדר ה- FSB כך שתצתרך לאזן אותם בחזרה ע"י הגדרות מתאימות.

פורסם
  • מחבר

כן אבל זה בדיוק הבעיה שאני מעלה bus למעל 220 אני לא מצליח לעלות (הזיכרונות במקור הם 200 אז יכול להיות שזה הסיבה ?).

פורסם

אז פשוט תשתמש במחלקים..בעוד הבאס יהיה על 220..הזיכרונות יעבדו על פחות מזה..חפש בביוס RATIO או משהו בכיוון..

פורסם
  • מחבר

כן זה היה עובד אם היה בלוח הזה אופציות בכל זות הביוס בו לא משהוא כי זה ציפסט של via :-\

ביגלל זה אני גם מחפש איזה לוח dfi (בעיקר ה nf4 למיניהם) ישן לסוקט 939 .

נ.ב במה עוזר ה spred spectrum (או משהוא כזה) והאם ב o.c כדיי לבות את זה ?

פורסם

זה מבטל השלחות של "רעשים/שיבושים" בעקבות התדר/מתח וכו שעובר בלוח אם..במיוחד בOC שצריך כמה שיותר יציבות...

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז לא לגעת בזה

אגב שסגרתי את זה היה לי o.c מעט טוב יותר אבל הוא קרס לי בבדיקות יציבות

עוד שאלה זה טוב 42.365 שניות ב super pi 1 mb ? למעבד הזה .

ועוד משהוא התחלתי להיתעסק עם התיזמונים של הזיכרונות ואני לא מבין כל כך אבל יש לי שם שניי מודים t1 ו t2 ושמתי לב ש ב t1 הוא נותן לי יותר ביצועים ויציבות אבל ב t2 הוא עושה יותר o.c , זה אמור להיות כך או שאני נוגעה במשהוא שאני לא צריך לגעת ?

ועוד שאלה קטנה , איך התיזמונים האלה ל o.c או לביצועים :1.5-3-3-5 (זה הכי נמוך שהצלחתי להוריד ) .

פורסם

תפרט על המערכת שלך? מעבד/כמות זיכרון וכו..

לגבי התיזמונים יש לך הסבר מפורט בסטיקי של פורום מעבדי/זיכרונות...

ואם הצלחת לרדת מCL2.5 והלאה זה מבורך..לדעתי עם תעלה את התיזמונים מעט לאזור הCL2/2.5..ותגדיר T2..יש מצב שתגיע ליותר OC.

פורסם

מסטיקי:

ש: מה זה CPC?

ת: CPC = Command Per Clock

זה בעצם תזמון ראשי של הזכרון (נקרא גם 1T/2T Timing או P.A.T)

זה בעצם אומר כל כמה מחזורים יש תקשורת בין הבקר זכרון (במעבדי A64 נמצא במעבד) לזכרון

1T - כל מחזור

2T - כל מחזור שני (אחד כן ואחד לא לסירוגין)

במערכות ה A64 ה CPC הוא תזמון חשוב יחסית

במערכות אינטל הוא לא חשוב בכלל

פורסם
  • מחבר

תפרט על המערכת שלך? מעבד/כמות זיכרון וכו..

לגבי התיזמונים יש לך הסבר מפורט בסטיקי של פורום מעבדי/זיכרונות...

ואם הצלחת לרדת מCL2.5 והלאה זה מבורך..לדעתי עם תעלה את התיזמונים מעט לאזור הCL2/2.5..ותגדיר T2..יש מצב שתגיע ליותר OC.

הוא מוגדר אצלי על ההתחלה על t2 ב auto

והמיפרט הוא :

לוח אם :gb GA-K8VT890-9 (לוח דיי חרא לפי מה שהבנתי )

מעבד : AMD Athlon 3000+ (מעבד לא רע יחסית לתקופה שלו אני אפילו מצליך להריץ crysis על low )

כרטיס מסך :x850 gto2 עם oc ל תדרים של ה x850 xt .

זיכרון : זיכרון פשוט של corsair בתיזמונים שאמרתי בנפח 1 gb

ספק כוח :Enermax Liberty 400 שלא עיבד מהכוח שלו עד עכשיו .

הכל שמור בתוך raidmax (שהוא דיי חרא אבל עושה את העבוד )אם כמה מודים וצביעה של [move][glow=blue,2,300]bmw[/glow][/move]

אגב sashakrik תודה על ההסבר .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים