עבור לתוכן

האם כדאי לקנות 2709w במקום לחכות לקושחה החדשה של 2408wfp?

Featured Replies

פורסם

נמאס לי כבר לחכות לקושחה החדשה.

האם יש איזושהי סיבה לא לקנות עכשיו את ה-2709w במקום ה-2408wfp אם אני מוכן לספוג את ה-500 ש"ח הפרש?

הייעוד בעיקר למשחקים ולסרטים.

פורסם

האם יש איזושהי סיבה לא לקנות עכשיו את ה-2709w במקום ה-2408wfp אם אני מוכן לספוג את ה-500 ש"ח הפרש?

לגיימרים כבדים, נכון לעכשיו (הקושחה A00 של ה24), שניי המסכים לא מתאימים.

על ה27 נאמר: "Occasional gamers can still live well with the input lag of 47 ms or 3 fps. This value is certainly high for hardcore gamers"

מהאתר: http://www.prad.de/en/monitore/review/2008/review-dell-2709w-part15.html#Conclusion

אם אתה משחק במשחקי רשת, להוסיף לעצמך לאג של 47 מילי שניות, זה הרס של חווית המשחק (זה במסך ה27). במסך ה24, בקושחה הישנה, הלאג הוא של 38 מילי שניות. גם גרוע. נדמה לי שבקושחה החדשה זה 19 מילי שניות וזה כבר פחות מהותי (אם כי בכל זאת תזכור שאתה מוסיף את זה ללאג של הרשת ובמצטבר, זה דיי מרגיז).

פורסם

מלבד עניין הלאג שיש, למסך הזה יש את אותה בעיה כמו ל-2408 כאשר בצד שמאל של המסך ישנו פס 3-4 ס"מ בהיר יותר של התמונה - לי אישית זה קוטל את הקנייה

פורסם

לגיימרים כבדים, נכון לעכשיו (הקושחה A00 של ה24), שניי המסכים לא מתאימים.

על ה27 נאמר: "Occasional gamers can still live well with the input lag of 47 ms or 3 fps. This value is certainly high for hardcore gamers"

מהאתר: http://www.prad.de/en/monitore/review/2008/review-dell-2709w-part15.html#Conclusion

אם אתה משחק במשחקי רשת, להוסיף לעצמך לאג של 47 מילי שניות, זה הרס של חווית המשחק (זה במסך ה27). במסך ה24, בקושחה הישנה, הלאג הוא של 38 מילי שניות. גם גרוע. נדמה לי שבקושחה החדשה זה 19 מילי שניות וזה כבר פחות מהותי (אם כי בכל זאת תזכור שאתה מוסיף את זה ללאג של הרשת ובמצטבר, זה דיי מרגיז).

סתם חרטא. היום הוא משחק במשחקי רשת, עוד חודש לא. מסך קונים לטווח ארוך, לא לעיסוק של רגע. להתפשר על מסך נחות יותר בגלל איזה input lag שולי, שרק פריקים בכלל מסוגלים להבחין בו וגם זה במבחנים ולא בשימוש יומיומי, זה מטופש. בכלל, input lag זו בעיה שמאפיינת את כל המסכים עם פאנל איכותי, חלקם סובלים ממנה יותר (Dell), חלקם פחות (Eizo). רק TN נטול input lag, אבל אז הוא מתשפר על איכות תמונה בסרטים ועבודה משרדית.

[br]פורסם בתאריך: 17.10.2008 בשעה 12:16:03

כן, תעשה שיעורי בית. יש מקום על השולחן? לדעתך יהיה נוח לעבוד מול מסך 27? תפעיל קצת את הראש.

פורסם
  • מחבר

סתם חרטא. היום הוא משחק במשחקי רשת, עוד חודש לא. מסך קונים לטווח ארוך, לא לעיסוק של רגע. להתפשר על מסך נחות יותר בגלל איזה input lag שולי, שרק פריקים בכלל מסוגלים להבחין בו וגם זה במבחנים ולא בשימוש יומיומי, זה מטופש. בכלל, input lag זו בעיה שמאפיינת את כל המסכים עם פאנל איכותי, חלקם סובלים ממנה יותר (Dell), חלקם פחות (Eizo). רק TN נטול input lag, אבל אז הוא מתשפר על איכות תמונה בסרטים ועבודה משרדית.

כן, תעשה שיעורי בית. יש מקום על השולחן? לדעתך יהיה נוח לעבוד מול מסך 27? תפעיל קצת את הראש.

1. הבן שלי משחק כבר כמה חודשים ב-WOW ועכשיו חושב לעבור ל-Guild Wars. אלו משחקים שנחשבים משחקי רשת, לא?

2. יש יותר מדי מקום על השולחן. הלוואי שהיו עליו גם דברים אחרים (למשל ספרי לימוד ;) ).

3. על השולחן שלי אני עובד היום עם שני מסכים של 20" (אמנם לא רחבים), כך שמסך אחד של 27" נראה לי בהחלט "אכיל".

בהערת אגב - לדעתי יותר הגיוני לעבוד עם שני מסכים כנ"ל (סה"כ רזולוציה 2800 על 1050 או 2100 על 1400) מאשר על מסך אחד גדול, אבל שני הבנים שלי חולקים עלי...[br]פורסם בתאריך: 17.10.2008 בשעה 14:33:13

מלבד עניין הלאג שיש, למסך הזה יש את אותה בעיה כמו ל-2408 כאשר בצד שמאל של המסך ישנו פס 3-4 ס"מ בהיר יותר של התמונה - לי אישית זה קוטל את הקנייה

אתה רואה פס כזה

בוידאו?
פורסם

באינטרנט רשום של 2709W יש אותם בעיות של ה 2408WFP, וגם הם מחכים לקשוחה חדשה שאמורה לצאת..

פורסם
  • מחבר

באינטרנט רשום של 2709W יש אותם בעיות של ה 2408WFP, וגם הם מחכים לקשוחה חדשה שאמורה לצאת..

איפה באינטרנט?

פורסם

כבר לא זוכר, תחפש בגוגל.

פורסם

כן גם אני קראתי שהוא בעייתי לפחות כמו ה"24.

דבר נוסף זה שבין מחיר באתר לבין מסך שזמין במלאי ואפשר לספק לך הדרך ארוכה, נכון לעכשיו אין אותו במלאי.

פורסם

קודם כל - אני מבקש שלא תקרא לדעה שלי חרטא לאחר שהשקעתי בה גם בדיקה, גם מחשבה וגם עומדות מאחוריה מאות שעות נסיון במשחקי רשת מהירים - מעבר לזה שזו סתם נבזות חסרת ביסוס.

פרט לכך, עצם זה שאתה מציג את זה כ"חרטא" עלול לגרום לבחור שביקש דעות שונות, לבטל את הדעה הזו כלאחר יד, למרות שזו הדעה היותר בדוקה והיותר מבוססת מבין הדעות שלי ושלך.

ועכשיו אני חוזר וגם אדגיש ואבסס את דבריי.

1. הטענה שלי, שגיימרים כבדים, צריכים להתרחק מהסמכים האלה חוזרת פעם אחר פעם באתרים הכי רציניים לבדיקת מסכים.

2. הדגשתי שכוונתי לגיימרים כבדים.

3. אני אחדד את טענתי ואומר כך - זה משנה למי שמעוניין לשחק במשחקיי רשת מהירים, בעיקר משחקיי יריות מגוף ראשון, דוגמת BATTLEFIELD, CALL OF DUTY, COUNTER STRIKE ואחרים - משמעות לאג של 38 מילי שניות, שלא לדבר על 47 מילי שניות היא מהותית במשחקים האלה. אם שחקת במשחקים כאלה, בעיקר בשרתים אירופאים וקרה לך שלא הבנת מדוע "לפתע" אתה יורה על דמויות לפני שהן רואות אותך ובסוף יוצא שהן ירו על הדמות שלך קודם והצצת בטבלת הלאג, רק כדיי לגלות שהפינג שלך עלה ל130 במקום 90 מילי שניות, אתה לא רוצה מסך כזה, שאוטומטית יוסיף לך עוד 40 מילי שניות ללאג של הרשת. אני אישית, נהנתי מאוד לשחק בקרבות אוויר במשחק BATTLEFIELD 2 וזה דיי מעצבן שאתה צריך לכוון את האף של המטוס עוד יותר פנימה לכיוון הפנייה כדיי לפגוע במטוס היריב(מעבר להכרחי כמובן), בגלל שיש לך לאג גבוה יותר (וזה בדיוק מה שקורה במשחקים מהסוג הזה, כי התמונה שאתה רואה, היא כבר ישנה יותר מזו שיש על השרת).

4. "היום הוא משחק במשחקי רשת, עוד חודש לא. מסך קונים לטווח ארוך, לא לעיסוק של רגע" - זו בדיוק הסיבה שאני למשל לא אקנה את המסכים האלה. מאיפה קבעת מה זה העיסוק לטווח ארוך שלו? אני משחק משחקים עשרות שנים. תקופות מסוימות יותר, תקופות מסוימות פחות. מה שכן, עד היום, בעשרות השנים שאני משחק, שחקתי הרבה מעבר לשעות שבהן צפתי בסרטים וזו בדיוק הסיבה שבגללה אני לא קונה מסך כזה שיותר מתאים לסרטים. אפשר לטעון גם שהיום הוא רואה סרטים ומחר לא. בדיוק בגלל הראייה רחוקת הטווח, על גיימר כבד אסור להתקרב למסכים האלה.

5. למי שחווית משחק היא עבורה האילוץ הכי חשוב - אני ממליץ להתרחק ממסכים אלה. למי שזה בה אחריי צפייה בסרטים וצפייה משרדית - בהחלט עדיף ללכת על מסכים אלה.

6. ראיתי שמישהו שאל לגביי משחקים כמו WOW וGUILDWARS. המשמעות במשחקים כאלה היא אפסית - זה לא משחקים שהם 100% REAL TIME, כיוון שבסופו של דבר התקפה כן נעשית בתורות קצובים. אני שחקתי WOW בשרתים אמרקאים עם לאג של מאות מילי שניות (500-700) וזה נדיר שבלאג כזה תהייה השפעה מהותית על המשחקיות (מה שלא ניתן להגיד על משחקי יריות מהירים, אותם פשוט לא ניתן לשחק בלאג כזה, אם בכלל השרת יאפשר לך להכנס אליו בלאג כזה...). לכן, משחקים כאלה מתאימים בהחלט לתצוגה על מסכים עם OUTPUT LAG לקויי (המינוח הנכון הוא OUTPUT LAG).

פורסם

מישהו יודע האם ה2709 תומך בPIP/PBP כמו הדגמים האחרים של דל?

פורסם

לפותח הת'רד..

גם לי הייתה התלבטות בדיוק כמו שלך.. בסוף החלטתי ללכת על ה2709 בתוספת של 400 שקל..

אין שום מסך שמשתווה אליו ברמת המחיר הזה שהוא לא פאנל TN..

ה2707 עלה מעל ה5K.. אני באמת לא יודע מה פשר המחיר הזה אבל חטפתי מהר, (ממקורות מוסמכים הבנתי שעומדת להיות עליה חדה במחיר שלו)

בכל מקרה.. מה שאמרו מעלי זה נכון ואכן אין אותו במלאי.. הגיעו 10 יחידות לארץ וחטפו אותם,

אם זה מעניין אותך המשלוח הבא מגיע לארץ בעוד חודש.. אני אישית מחכה.. חג שמח!! :)

פורסם
  • מחבר

3. אני אחדד את טענתי ואומר כך - זה משנה למי שמעוניין לשחק במשחקיי רשת מהירים, בעיקר משחקיי יריות מגוף ראשון...

4. ... על גיימר כבד אסור להתקרב למסכים האלה.

5. למי שחווית משחק היא עבורה האילוץ הכי חשוב - אני ממליץ להתרחק ממסכים אלה. למי שזה בה אחריי צפייה בסרטים וצפייה משרדית - בהחלט עדיף ללכת על מסכים אלה.

6. מה שלא ניתן להגיד על משחקי יריות מהירים, אותם פשוט לא ניתן לשחק בלאג כזה, אם בכלל השרת יאפשר לך להכנס אליו בלאג כזה...). .

מה שאתה אומר נשמע לי מבוסס. אז מה אתה מציע? האופציה היחידה שמצאתי פה בפורום למסך 24 למשחקים זה ה-Benq (http://www.google.com/search?q=benq+G2400W+site%3Ahwzone.co.il&sourceid=navclient-ff&ie=UTF-8&rlz=1B3GGGL_iwIL290IL291) בתחום מחיר עד 3500 ש"ח) ואני לא מכיר את הפירמה הזו. יש המלצות אחרות?

פורסם

מישהו יודע האם ה2709 תומך בPIP/PBP כמו הדגמים האחרים של דל?

תוריד את ה manual שלו מהאתר שלהם ותראה.

פורסם

מה שאתה אומר נשמע לי מבוסס. אז מה אתה מציע? האופציה היחידה שמצאתי פה בפורום למסך 24 למשחקים זה ה-Benq (http://www.google.com/search?q=benq+G2400W+site%3Ahwzone.co.il&sourceid=navclient-ff&ie=UTF-8&rlz=1B3GGGL_iwIL290IL291) בתחום מחיר עד 3500 ש"ח) ואני לא מכיר את הפירמה הזו. יש המלצות אחרות?

בטוח שאתה משתמש במחשב גם למשחקיי רשת מהירים? אם לא - לך על הDELL (אישית, אם לא הייתי משחק, הייתי הולך על ה27) - הם פשוט עושים רושם של מסכים מעולים.

לגביי מסך מתאים לגיימרים עם איכות תצוגה גבוהה - אני עד לרגע זה לא מצאתי דבר כזה. בהחלט ייתכן שאין בנמצא, לפחות לא ברמות מחירים של אלפיי שקלים בודדים (אני לא מתכוון לחפש במחיריי 5000 פלוס וגם מעל 3500 זה רק אם מדובר במסך טוב במיוחד).

אני אישית, מתכוון לחכות לקושחה החדשה ואולי אז לקנות את הDELL 24. ה27 לא בה בחשבון מבחנתי עם לאג של 47 מילי שניות (ה24 בקושחה החדשה אמור לרשת ל19 מילי שניות במקום 38 וזה כבר פחות מהותי).

הG2400W אולי טוב למשחקים, אבל הוא בעל איכות תצוגה דיי ירודה כנראה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים