עבור לתוכן

האם קיימת גירסה של GRUB לWindows?

Featured Replies

פורסם

האם קיימת גירסה של GRUB לWindows?

פורסם

GRUB זה bootloader אז אני לא מבין איך אתה מקשר את זה למערכת הפעלה :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

כשאני מתקין לינוקס, אז הוא מתקין לי את GRUB. השאלה שלי היא האם ואיך אני יכול להתקין את GRUB גם במחשב שלא מותקן בו לינוקס, אבל מותקנים בו XP וVista בDual Boot.

פורסם

אתה יכול להישתמש בGRUB גם בסביבה שהיא לא linux/GNU עם קצת טוויקים אבל למה שתרצה לעשות משהו כזה?

פורסם
  • מחבר

איך אני מתקין את GRUB כדי לעשות Dual Boot של XP וVista? יש לו קובץ exe?

למה להשתמש בGRUB? כי הוא גרובייי! :P

פורסם

אני חושב שBCD יאהב את זה והתשובה שלך ממש לא לעניין.

בכל מקרה מועבר לפורום לינוקס, יונקס ומערכות הפעלה אחרות.

פורסם
  • מחבר

למה לא לעניין? GRUB הוא Boot Loader עם ממשק גרפי יפה. למה לא להשתמש בו גם בDual Boot של Windows?

עריכה:

יש לי 1,000 תגובות! :yelclap:

פורסם

תעלה עם CD LIVE כולשהוא (של לינוקס כמובן)

תתקין את grub ותוסיף ידנית את הרשומות שאתה רוצה (במקרה שלך זה יהיה 2 רשומות לwindows)

זה יכול לעזור לך להתחלה:

http://www.dedoimedo.com/computers/grub.html

פורסם
  • מחבר

איך אני מתקין את GRUB באמצעות KNOPPIX עם GUI (לא עם הטרמינל)?

אני גם רוצה לשים במסך של GRUB תמונה בהתאמה אישית (לא תמונה של KNOPPIX). איך אני עושה את זה?

פורסם

(אני לא כזה מבין גדול)

לא ידוע לי על אשף התקנת GRUB בGUI

חוצמזה זה מאוד פשוט ואם אתה מסתדר עם זה (בלי לזלזל) אז עדיף להישאר עם הbootloader של windows (שגם ככה יהיה כשאתה עובד עם grub)

יש לך את easybcd לניהול

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי. GRUB לא מחליף את הBoot Loader של Windows?

הBoot Loader של Windows עושה את העבודה שלו, אבל אני רוצה להחליף אותו בBoot Loader עם GUI יפה.

למה דווקא GRUB? מכיוון שיש מצב שמתישהו אני אתקין גם על המחשב הזה לינוקס.

פורסם

אני בספק אם תוכל להתקין אותו בלי לעשות לו מחיצה יעודית של EXT2 (בשביל הקונפיגורציה והתמונות בבסיס).

פורסם

הGRUB הוא BOOTLOARD שעקרונית מעלה את הIMAGE שרוצים לעלות אליו (המערכת הפעלה שאתה בוחר) הבעיה היא שהוא לא יודע מזהה את הIMAGE של WINDOWS ומה שהוא עושה בעצם זה פשוט מעביר את הBOOT למחיצה שמוגדרת לו בתור המחיצה ששם יהיה WINDOWS ואז נכנס לפעולה הBOOTLOARD של הWINDOWS (וכול הדברים הרגילים שלו, כלומר יכול להיות לך אפשרויות בחירה בGRUB ושאתה בוחר את WINDOWS יהיה לך שוב אפשרויות בחירה (כמובן זה אם אתה מגדיר את זה כך))

אישית, לא הייתי נכנס לזה אם אתה רק רוצה לבחור בין גרסאות של WINDOWS, הייתי משתמש בeasybcd בשביל לנהל את העניינים

כשתתקין לינוקס אז תוכל (ורצוי) להתקין GRUB בצורה די אוטומטית (צריך לבדוק שהוא הכניס את הרשומות של WINDOWS לmenu.lst)

פורסם
  • מחבר

נניח שיש לי במחיצה הראשונה XP ובמחיצה השנייה Vista בDual Boot. עכשיו, אני מתקין במחיצה שלישית אובונטו עם GRUB. לאחר ההתקנה של אובונטו, יהיה לי בGRUB אפשרות לעלות עם XP או Vista או Ubuntu? או שתהיה לי אפשרות לעלות עם Windows או עם Ubuntu, ואחרי שאני אבחר בWindows יעלה לי הBoot Loader של Windows שיאפשר לי לבחור בין XP לVista?

פורסם

איך אני מבין את זה זה יהיה:

תפריט ראשוני של GRUB עם בחירה בין UBUNTU לWINDOWS

אם אתה בוחר בWINDOWS אז יהיה לך את התפריט של WINDOWS לבחירה בין XP לVISTA

זה מה שאני מכיר, יכול להיות שהשתדרגו מאז (למרות שזה לא נשמע הגיוני מכיוון שWINDOWS כמו WINDOWS מתייחסת לעצמה כאילו היא היחידה בעולם וכול התקנה שלה משכתבת את הMBR ולכן אם התקנת את XP קודם ואז את VISTA אז VISTA צריכה לדעת איך לעלות את XP ללא הMBR שלה וזה נראה לי משהו שרק MICROSOFT יודעת)

עריכה:

האמת אולי יש דרך "לעבוד" על WINDOWS -

תתקין XP

תגבה את NTLDR, BOOT.INI וגם את NTDETECT.COM

תתקין VISTA (ותוריד מהBCD את האפשרות לעלות בXP, כלומר שVISTA תחשוב שהיא היחידה בעולם שלה)

תתקין UBUNTU עם GRUB

תעתיק את הגיבוי שעשית למחיצה שבה נמצאת XP

תערוך את הMENU.LST שבו אתה מצביע בפעם הראשונה לVISTA כרגיל ולXP אתה פשוט תוסיף:

map (hd0) (hd1)
map (hd1) (hd0)

אחרי השורה בGRUB של

title windows xp

בתקווה אולי זה אפילו יעבוד.... (אין שום הבטחה, אני אישית לא ניסיתי את זה אף פעם)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים