עבור לתוכן

שאלה בנוגע לכרטיס מסך 4850 hd. מזה gpu clock ו memory clock?

Featured Replies

פורסם

אז ככה יש לי תכרטיס מסך הזה עם הדרייברים האחרונים 8.10 ובהגדרות הטמפרטורה שלי סבבה אך רציתי לדעת מזה gpu ו memory ??

הgpu אצלי על 625mhz

וה memory על 933mhz

וב current values רשום לי משו שונה למשל עכשיו memory 850 וgpu 500.

מה אומרים כל הדברים הללו? אשמח להסבר..

יש לי אפשרות לשנות את זה.. האם יש צורך בכך? צריך גם לשנות את מהירות המאוורר?

פורסם

GPU זה Graphic Processing Unit, זה בעצם המעבד של הכרטיס מסך. החלק שעושה את החישובים.

הMemory זה הזכרון של הכ. מסך.

אפשר להסתכל על כרטיס מסך כמו מחשב קטן, שיש לו זכרון ומעבד, שפועלים פחות או יותר כמו על הלוח אם.

הClock זה בעצם המהירות שהם עובדים בהם. GPU Clock זה המהירות של המעבד של הכרטיס מסך

והMemory Clock זה המהירות של הזכרונות של הכרטיס מסך.

(בדיוק כמו שיש מעבד של אינטל שעובד במהירות של3.0Ghz, וזכרונות שעובדים במהירות של 800Mhz, לדוגמא)

האפשרות לשנות אותם זה בעצם לעשות OC לכרטיס מסך. בעקרון אין לך ממש מה לשחק עם זה, בטח לא אם אתה

לא באמת מבין בזה ויודע מה אתה עושה.

מה שאתה רואה בCurrent Values זה בעצם המהירות שהכרטיס עובד בהם באותו רגע, מכיוון שאם הכרטיס לא נמצא

במאמץ, הוא מוריד את המהירות שהוא עובד בה, כדי לחסוך בחשמל, ולא סתם לעבוד מהר ולהתחמם.

תנסה ותראה שברגע שאתה מאמץ את הכרטיס מסך (ע"י הרצה של משהו שדורש חישוב גרפי, כמו איזה משחק לדוגמא)

אז הערכים בCurrent Value יהיו זהים לערכים שכתובים למעלה, כי אז הכרטיס יעבוד במהירות הרגילה שלו.

פורסם
  • מחבר

GPU זה Graphic Processing Unit, זה בעצם המעבד של הכרטיס מסך. החלק שעושה את החישובים.

הMemory זה הזכרון של הכ. מסך.

אפשר להסתכל על כרטיס מסך כמו מחשב קטן, שיש לו זכרון ומעבד, שפועלים פחות או יותר כמו על הלוח אם.

הClock זה בעצם המהירות שהם עובדים בהם. GPU Clock זה המהירות של המעבד של הכרטיס מסך

והMemory Clock זה המהירות של הזכרונות של הכרטיס מסך.

(בדיוק כמו שיש מעבד של אינטל שעובד במהירות של3.0Ghz, וזכרונות שעובדים במהירות של 800Mhz, לדוגמא)

האפשרות לשנות אותם זה בעצם לעשות OC לכרטיס מסך. בעקרון אין לך ממש מה לשחק עם זה, בטח לא אם אתה

לא באמת מבין בזה ויודע מה אתה עושה.

מה שאתה רואה בCurrent Values זה בעצם המהירות שהכרטיס עובד בהם באותו רגע, מכיוון שאם הכרטיס לא נמצא

במאמץ, הוא מוריד את המהירות שהוא עובד בה, כדי לחסוך בחשמל, ולא סתם לעבוד מהר ולהתחמם.

תנסה ותראה שברגע שאתה מאמץ את הכרטיס מסך (ע"י הרצה של משהו שדורש חישוב גרפי, כמו איזה משחק לדוגמא)

אז הערכים בCurrent Value יהיו זהים לערכים שכתובים למעלה, כי אז הכרטיס יעבוד במהירות הרגילה שלו.

תודה רבה לך על ההסבר המצוין, הבנתי הכל.

ההגדרות שרשמתי הם בסדר לדעתך? (לא נגעתי בכלום)

ואם אני יכול לשנות תהגדרות שיהיו מקסימליות אז למה לא? זה ייתן ביצועים יותר טובים במשחקים?

פורסם

הכל בסדר.. אין צורך לשנות כלום...

ואם אתה לא מבין בהמהרה וכל העסק שלו אני ממליץ מאוד לא לשנות הגדרות מהירות..

יש לך כרטיס חזק מאוד בלי אף צורך לשנות כלום.

פורסם

אם לא נגעת אז זה אמור ליהיות בסדר.

ולא כדאי לשנות את זה כי זה יביא להתחממות יתר של הכרטיס.

בלי קירור מתאים והחזקה נכונה, זה יביא להמון בעיות, באגים בתצוגה,

ועלול גם לגרום לנזק בלתי הפיך למעבד שלו. (יכול גם להשרף).

זו אופציה שמשנים רק אם יש קירור מיוחד לכרטיס, ויודעים בדיוק איך לבדוק שהכל עובד כמו שצריך.

בכל מקרה, הכרטיס הזה מספיק חזק כדי להריץ כל משחק היום, ואין באמת צורך לשנות.

אם הביצועים שלו במשחקים מספקים אותך, עדיף לא להתעסק עם זה.

פורסם

מסכים מילה במילה ,אין לך מה לגעת זה הכול מוגדר, מראש ברגע שתזדקק לביצוע עיבוד גרפי התדרים ישתנו לגבוהים מהרגיל.

דע ברגע שביצעת המהרה והכרטיס ניפגע אין אחריות.

פורסם
  • מחבר

אם לא נגעת אז זה אמור ליהיות בסדר.

ולא כדאי לשנות את זה כי זה יביא להתחממות יתר של הכרטיס.

בלי קירור מתאים והחזקה נכונה, זה יביא להמון בעיות, באגים בתצוגה,

ועלול גם לגרום לנזק בלתי הפיך למעבד שלו. (יכול גם להשרף).

זו אופציה שמשנים רק אם יש קירור מיוחד לכרטיס, ויודעים בדיוק איך לבדוק שהכל עובד כמו שצריך.

בכל מקרה, הכרטיס הזה מספיק חזק כדי להריץ כל משחק היום, ואין באמת צורך לשנות.

אם הביצועים שלו במשחקים מספקים אותך, עדיף לא להתעסק עם זה.

עשיתי בדרייברים את האופציה "auto tunning" והוא שינה לי תמהירות של הgpu ל900 מ625 למה הוא שינה זאת?

***אחרי שהוא שינה כמובן החזרתי את זה חזרה..

אתם ממליצים לי להישאר על 625 בgpu ו933 בmemory? או שלעשות לו שוב auto tunning?

פורסם

אני אישית ממש לא אוהב את ה auto tunning שיש בCCC

אני חושב שאם יש לך קירור מתאים וטמפ' סבירות על הכרטיס אתה יכול לבצע ידנית OC ולהשתמש במבחני ייציבית כמו FURMARK למשל.

פורסם

איזה כרטיס זה בידיוק? רשום דגם וחברה.

דרך אגב, 900 ל GPU זה יותר מידיי גבוה אם אין לך קירור מאסיבי מספיק אתה תגרום נזק לכרטיס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים