עבור לתוכן

למחשב בחדר 4*3: Z5500 או רסיבר + סט 5.0/5.1?

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום!

קניתי לפני כחודש מע' קולנוע ביתית לסלון: רסיבר (JVC 5042) + סט 5.0 (2*220 + 3*110 של Audio Lapas) מאתר יד2 ב-900 ש"ח ואני מרוצה מאוד בהתחשב במחיר.

עכשיו אני צריך רמקולים לחדר ומתלבט האם לקנות משהו בסגנון או להוסיף קצת וללכת על Z5500 - הכל יד שנייה כמובן (לדעתי, רמקולים זה אחד הדברים שהכי משתלם לקנות משומש כי מניסיוני זה מחזיק שנים גם בשימוש תובעני). מבחינת הכניסות - זה די זהה. השאר אני ממש לא יודע כי אני חדש בתחום. תמיד היית חולה על סאונד אבל רק עכשיו יש לי את היכולת להרשות את התענוג לעצמי גם אם זה רק יד שנייה...

השאלה מה עדיף? :nixweiss:

במחשב שאני מתכנן לקנות אמור להיות כ. קול מובנה של RealTek נדמה לי (לוח אם צ'יפסט G780 של אסוס כולל יציאה אופטית). אגב, האם זה סוס מספיק חזק בשביל לדחוף רמקולים כאלו (למיטב ידיעתי כן אבל אני רק חובבן מתחיל ולא מבין לעומק).

גודל החדר 3*4.

מה אתם ממליצים? האם זה לא יותר מדי? זקוק למישהו שמבין בשביל להכניס קצת שכל במישהו שמתלהב... ;)

פורסם

הייתי לוקח בשקט את הZ-5500.

צליל פשוט מדהיםםםםםםםםםםם וסאב מעולהה זאת המערכת למתחת ל4.5 אלף שקל! [ואפילו יותר]

אני שומע על שישית מהעוצמה וזה פשוט מרים את כל החדר.

פורסם

אני הייתי ממליץ על Z-5500 , אם היא מתחברת למחשב או למקור דיגטלי (אופטי\קאוקסיקלי) במחיר שלה היא הכי משתלמת

בחדר הקודם שלי שהיה 3.5X4 שמעו אותם מעולה והם מילאו יפה את כל החדר למרות שהם נראים קצת קטנים למשימה

נראה לי שהכי חשוב למקם אותם כמו שצריך בחדר כדי לשמוע את הסראונד בסרטים\משחקים בצורה כמה שיותר אופטמלית

עוצמה לא חסר לה רוב האנשים לא נראה לי עוברים 5\1 מהעוצמה בשמיעה רגילה (כשלא בא לך שכל הקיבוץ ישמע מה אתה שומע)

בקשר לכרטיס קול , דרך היציאה האופטית\קאוקסיקלית שומעים מצוין ויש שיפור ניכר מהיציאה האנאלוגית (בכרטיס המובנה אצלי) אבל בשביל מקורות של 5.1 תצטרך לעבור לאנאולוגי (משחקים\סרטים)

ואין דבר כזה יותר מידי! תעשה מה שאתה רוצה ומה שנראה לך ,אני אחרי שהשתחררתי זה היה הדבר הראשון שקניתי (ואחרי זה טלוויזיה 32 ומחשב חדש)

פורסם

הנמכתי את כל הרמקולים [חוץ מהקדמיים, אפשר לשלוט עליהם בנפרד?] הגברתי כמעט עד הסוף אני חושב שנפלו לי האוזניים :|

עם כל הרמקולים והסאב אני לא עובר את הרבע. והאיכות תמיד נשארת מדהימה.

פורסם

אלון... כמו שכבר הסברתח לך בפרטי..

מצד אחד אני חושב שזאת באמת מציאה לרמקולים פיצוץ שבטוח תהנה מהם..

מצד שני יקר מדי.. אני בטוח שתוכל למצוא משהו יותר זול שיספק אותך מאוד.. סה"כ אתה שם אותם לחדר..

אני לא רואה טעם להביא רמקולים של מנצלים אפילו רבע מהיכולת שלהם...

פורסם

זה שהוא לא ישתמש בכל העוצמה שלהם זה לא אומר כלום ,זה לא מועדון

בסופו של דבר הם יותר איכותיים מכל מערכת 5.1 במחיר הזה , + הסאב שדיברו עליו כבר רבות שהוא מאוד חזק (למי שאוהב באסים, אני אוהב :hat:)

אני אישית חושב ש2000 זה לא מעט אבל זה לא מוגזם , לא למערכת כזאת כי היא מאוד שווה את הכסף שאתה משלם עלייה

פורסם

^ כנ"ל ^

דרך אגב... לכל אלה שאומרים שהסאב משתלט על הצליל וכו' זה לא נכון. הוא יושב בדיוק במידה המתאימה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם על התגובות למרות שחוץ מ-IronMan נשמע כאילו ענו לי גרופיז של Z5500 שימליצו עליו בכל מצב.

האמת ש-2000+ ש"ח גם אני לא הייתי מוציא אבל מיד שנייה זה עולה 1,500 ומטה ואני מאמין שרמקולים כאלו מחזיקים בקלות שנים רבות.

אני מסכים שצריך להפריד בין איכות הסאונד לעוצמה המקסימאלית. אפשר לקחת רמקולים שב-80% יתנו את מה שה-Z5500 יתנו ב-25% (לפי מה שאני מבין מכם לא צריך הרבה יותר מזה) אבל השאלה אם הם ישמעו באותה איכות? אם כן - אז ה-Z5500 לא שווים את הכסף (בשביל אופציית "נחמד שאפשר שכל השכונה תשמע" לא שווה לשלם 1,000 ש"ח). אם כן - השאלה כמה זה משמעותי...

חברים שלי שמבינים עוד פחות ממני טוענים שב-1000 ש"ח פחות אני אקח רמקולים שיעשו אחלה עבודה בשביל חדר אבל מאוד ייתכן שהם צודקים. הבעיה שייתכן שאני מה שנקראה אודיופיל כי אני ממש ממש נהנה מלשמוע איכות וווליום ולכן מוכן להשקיע...

בינתיים גם ליבי נוטה ל-Z5500 אבל גם אם יש לי התקציב זה עוד לא אומר שכדאי להשקיע דווקא בהם.

מה שכן אף אחד לא ממש אמר לי אחד מהשניים:

* עדיף רסיבר וסט 5.0/5.1

* יש סט רמקולים שייתנו לך אותה איכות / כמעט אותה איכות שעולים חצי

האם יש מישהו שחושב ככה לפני שאני ננעל סופית על ה-Z5500?!

מזל שאין לי עכשיו חברה או משהו - לך תסביר לאישה למה לשים כ"כ הרבה על רמקולים ומה הקטע בסאונד איכותי. הן פשוט נטולות יכולת להבין את זה וישאלו מה רע ברמקולים שקבלתי עם המחשב?! שומעים בהם מצויין. התשובה שלי: "זה כמו איפור מאמי. גם אני לא מבין מה רע בסטים שמוכרים ב-10 שקל בשווקים מעופשים!" ;D

תודה לכולם!!!

נ.ב: IronMan - כשאתה אומר "הודעה בפרטי", למה אתה מתכוון? יש לי אפס הודעות במערכת ההודעות של האתר...

Mafisto - זה לא הגיוני שצריך לעבור לחיבור האנלוגי בשביל סראונד... כל הקטע של הדיגיטאלי זה העברת כל הערוצים (כמו HDMI)... לדעתי זאת בעייה של הגדרות בלבד. ואם גבר בחיבור דיגיטאלי עסקינן - מה עדיף, קואקסאלי או אופטי???

פורסם

יש לי Z5500 כבר איזה ארבע שנים.

אני ממליץ בחום, באמת סט מעולה.

לגבי תכני 5.1, כמו שאמרת, זה הכל עניין של הגדרה.

אין הבדל באיכות בין קואקס לאופטי. שניהם חיבורים דיגטלים.

תשתמש במה שיותר נוח לך.

פורסם
  • מחבר

זה ששניהם דיגיטאליים עוד כתבתי בגוף השאלה.

פשוט אני זוכר מאיזה קורס שעשיתי שכשאתה מעביר "0" או "1" אז יש הבדל משעותי מספיק במתחים בשביל למנוע הבדלים בין האות המשודר לנקלט. פשוט אני יודע שהנחושת עדיין יותר חשופה להפרעות חיצוניות - דבר שאין באופטי אך מאידך האופטי יותר שברירי.

פשוט להבנתי, להבדיל מאות אנאלוגי, כאן גם כבל זול ופשוט יעשה את העבודה - האם זה נכון או שאם אני קונה כבל זול אז עדיף אופטי?

מישהו חושב שיש אלטרנטיבות ראויות יותר ל-Z5500? (יד שנייה)

פורסם

נ.ב: IronMan - כשאתה אומר "הודעה בפרטי", למה אתה מתכוון? יש לי אפס הודעות במערכת ההודעות של האתר...

כשאני אומר פרטי אני מתכבן ממש בפרטי... 4 עיניים חח

פורסם

יש לי Z5500 כבר שנה ואני מרוצה ממנו מאוד , פשוט חוויה לשמוע סרט על ווילים 75% כמו בקולנוע והסאב פשוט מרעיד את החדר..

אני ממליץ לך לקחת אותו :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אה... כזה פרטי :-) ואני חששתי שכבר הטרדת מישהו אחר בטעות...

שאלה לבעלי Z5500:

מה אורך הכבלים שמגיעים בחבילה המקורית לחיבור הרמקולים (בדגש לאחוריים)?

אילו כבלים לחיבור הסט כלולים? יש רק את האנלוגיים או שפינקו גם בכבל דיגיטאלי?

פורסם

אורך הכבלים האחוריים 7 מ' והקידמיים 3.5 מ' כנ"ל הסנטר .

והסט מגיע עם חיבורים אנלוגיים בלבד ..

ד"א בחירה מצויינת .. תקנה ולא תצטער .

פורסם

קרייטיב - S750.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים