עבור לתוכן

טמפ' מעבד גבוהה מהרגיל - האם צריך להחליף מאוורר?

Featured Replies

פורסם

היי,

הטמפ' מעבד שלי (celleron 2400) היא 77 מעלות בממוצע (לאחר מריחת משחה טרמית שהורידה מטמפ' של 90 מעלות+)

הורדתי את התוכנה everest וראיתי שקצב סיבובים של המאוורר שלי עומד על 2177RPM.

השאלה היא אם אני צריך להחליף מאוורר או שהבעיה היא במעבד עצמו?..

פורסם

יש מצב שיש הרבה אבק על המאורר בדקת את זה? ואם לא איזה קירור יש לך תפרט קצת יותר

פורסם

תבדוק בביוס אם יש אפשרות להגביר אתצ המאורר ל3300 ארפיאמ

במידה ולא נקה אבק..

ואם גם זה לא עוזר כניראה קירור חדש יעשה את העבודה...

פורסם
  • מחבר

כן, המאורר נקי לגמרי מאבק ואין גם שום דבר על הגוף קירור.[br]פורסם בתאריך: 15.10.2008 בשעה 17:49:53

יש אפשרות להסבר איך אני מגביר את הקצב של הסיבובים של המאורר?
פורסם

איזה קירור יש לך?

פורסם

1. באיזה משחה תרמית השתמשת ?

2. כאשר מורחים משחה תרמית מאוד מאוד חשוב למרוח שכבה דקה ככל האפשר !!!

במידה ומרחת שכבה עבה של משחה תרמית החום שיוצר המעבד יהיה כלוא מתחת למשחה ואז בעצם המשחה לא תבצע את עבודתה - העברה יעילה של חום המעבד לגוף הקירור.

פורסם
  • מחבר

השתמשתי במשחה טרמית לבנה "silicone heat sink compound", שמתי כמות די מכובדת אך לא באופן מוגזם - להוריד מהכמות?

פורסם

משחות תרמיות שמבוססות על סיליקון לא מספקות את הביצועים הכי טובים.

בשביל העברת חום מירבית השתמש במשחות שמבוססות על כסף.

משחה שאני מאוד ממליץ עליה:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_349&products_id=14460

רק זכור משהו מאוד חשוב - משחה תרמית שמבוססת על כסף מוליכה חשמל באופן מעולה לכן יש לנהוג בזהירות רבה עם משחה זו. אם תיפול בלי כוונה טיפה של משחה כזאת על אחד מרכיבי המחשב יווצר קצר שיוביל לשריפת רכיבים.

לגבי כמות משחה: אני חוזר ואומר שיש למרוח שכבה דקה ככל האפשר. במקרה זה תופס המשפט הידוע "כל המוסיף גורע".

פורסם
  • מחבר

תודה =)

הטמפ' ירדה מ80 מעלות בממוצע ל 50 מעלות בממוצע רק בגלל שהורדתי את הכמות של המשחה.. :)

פורסם

כן, המאורר נקי לגמרי מאבק ואין גם שום דבר על הגוף קירור.[br]פורסם בתאריך: 15.10.2008 בשעה 17:49:53

יש אפשרות להסבר איך אני מגביר את הקצב של הסיבובים של המאורר?

עם speedfun במדור הורדות תוריד.

תנקה את המאוורר, ותסתקל איך הוא מסובב, תשאיר מארז פתוח, תראה מה קורה...

פורסם
  • מחבר

הוא לא מראה\משמיע סימנים של מאוורר פגום

אבל הקצב סיבובים שלו זה 2200 RPM בממוצע..

השאלה היא אם להחליף את המאוורר? או שאני אוריד עוד מהמשחה? (הכוונה היא - הקצב סיבובים סביר למאוורר?)

פורסם

קצב הסיבובים של המאוורר נורמלי.

כמו שכבר כתבתי אני ממליץ לך לעבור למשחה שמבוססת על כסף - אתה תראה שיפור גדול.

פורסם

קצב הסיבובים נורמלי, המאוורר מסובב נורמלי?

תכבה מחשב, ותסובב את המאוורר של המעבד עם האצבע, מסתובב חלק? או שהוא עוצר אחרי קצת זמן? אם הוא עוצר כמעט מיד, תוריד את המדבקה, מתחתיה יהיה פקק קטן מסיליקון, תוציא אותו, תראה ציר, שים שם שמן מכונות, שמן מכונות תפירה, WD-40, זז-קל, או כל משחרר צירים אחר, תחזיר פקק, תחזיר מדבקה. תסובב עם האצבע. חלק יותר. יופי. שקט יותר, קר יותר.

לגבי המשחה, אני לא יודע אם תראה שיפור כל כך משמעותי משיפור סוג המשחה, אולי מעצם ההחלפת משחה, זה כן.

זה שמעלי, כמה מעלות אתה אומר שהוא יוריד משינוי סוג משחה?

פורסם

אני לא רוצה לזרוק סתם השערות באוויר כי זה תלוי בגורמים כגון: יצרן המשחה והדגם והכי חשוב אופן המריחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים