עבור לתוכן

World In Conflict גורם להתחממות יתר של HD4850

Featured Replies

פורסם

במהלך המשחק הנ"ל, לאחר מס' דקות משחק המסך היה נכבה ומציג הודעה שהרזולוציה גבוהה מדי ומכבה את עצמו, לחילופין הייתה הודעה של הדרייבר שבוצע RECOVERY לכרטיס או משהו בסגנון ואז המשחק היה מציג הודעה World in conflict is loading resources, והיה צורך לסגור את המשחק בעזרת השילוש הקדוש(alt+ctrl+del).

הייתי בטוח שזו בעייה כלשהי במשחק, עד אשר שעשיתי ריסט לאחר מסך שחור שגרתי, הביוס השמיע צפצוף האומר שאין כרטיס מסך (באופן מפתיע הווינדוס עלה ברקע ללא תצוגה - שמעתי ברמקולים את צליל הפתיחה), ריסט נוסף שיחזר את אותו המצב. כיבוי והדלקה לאחר מס' דקות והמחשב שוב עובד כרגיל.

עכשיו ניסיתי לשחק במשחק עם דלת הצד של המארז פתוחה, כך שהאוויר החם(מאוד) יוכל לצאת החוצה, וראה זה פלא - סוף סוף הצלחתי לעבור את המשימה השנייה במשחק כי הוא לא קרס!

יש לי סה"כ מארז מאוורר בצורה סטנדרטית - 2 מאווררי 120 של AC, אחד מכניס אוויר והשני מוציא. במשחקים אחרים לא נתקלתי בבעיה זו(COH,CRYSIS). בכל המשחקים אני משחק על 1680*1050 בהגדרות גבוהות. דרייבר 8.9.

האם יתכן והכרטיס שלי תקול או שיש הסבר אחר לתופעה?

עריכה: יש לציין שאף רכיב אינו ב-OC, הת'רד נפתח במקור בפורום כרטיסי מסך.

פורסם

נשמע באמת כמו בעיה של טמפ , כמה במאמץ ?

פורסם

נשמע באמת כמו בעיה של טמפ , כמה במאמץ ?

במשחקים אחרים לא נתקלתי בבעיה זו(COH,CRYSIS). בכל המשחקים אני משחק על 1680*1050 בהגדרות גבוהות. דרייבר 8.9.

אני לא חושב שזאת בעיה חומרתית, יש לי הרגשה שזאת בעיה במשחק...תנסה למחוק אותו ולהתקין שוב(שמור את השמירות)

פורסם

למה להתקין מחדש מה ההגיון פה בדיוק ? , אם כבר שיתקין מחדש את הדרייברים לכרטיס , אבל משום מה נראה לי שזה בעיה חומרתית , בד"כ שמדובר בבעיה במשחק הוא יעיף אותו לשולחן העבודה עם הודעת שגיאה , כאן לא רק שהכרטיס מפסיק לשלוח לו אות למסך ( המסך נכבה לו ) לאחר שהוא עושה restart המחשב בכלל לא מזהה את הכרטיס , ועניינים מסתדרים לאחר כיבוי והדלקה .

פורסם
  • מחבר

ניסיתי כבר להתקין את המשחק והדרייברים מחדש.

עכשיו עשיתי LOG עם GPU-Z והכרטיס לא עובר את ה-90 מעלות... ובכל זאת בשלב מסוים(אם כי לאחר זמן ארוך יחסית - קריר היום) המסך נכבה.

פורסם

יצרת פרופילים בCCC? אתה יודע שאתה יכול להגביר מעט את מהירות המאוורר.. השינוי הקטן הזה מחולל פלאים (כן.. תוכל לגעת בכרטיס גם שהוא במאמץ)..

פורסם
  • מחבר

אין לי כוונה ליצור פרופילים, הכרטיס אמור לעבוד גם בלעדיהם. הרצתי FURMARK כ-10 דקות והכרטיס נשאר די יציב על 90 מעלות ומהירות מאוורר על 50% (דלת מארז סגורה). אני כבר מתחיל לחשוב שזו לא בעיית התחממות.

פורסם

דבר ראשון,אתה יכול לפחות לנסות, אולי זה יפתור לך את הבעיה.

דבר שני, אם אתה יכול לגרום לכרטיס להיות קר יותר, ואתה יודע שזה רק טוב יותר בשבילו, למה שלא תעשה את זה?

ברור שזה יעבוד גם ב90 מעלות, אך אתה חייב להסכים איתי שאין שום סיבה שבעולם שלא לגרום לו לעבוד באזור ה60 מעלות, בייחוד שזה לוקח דקה וחצי..

פורסם

זה כנראה לא בעיית התחממות , הכרטיס הזה יכול לעבוד בטמפ' גבוהות , בכל מקרה יכול להיות שהכרטיס עצמו תקול , שווה לממש אחריות ולהחליף .

פורסם
  • מחבר

היות וגם עם הדריבר 8.10 הבעיה חוזרת על עצמה התיאוריה שלי היא כזו:

כאשר דלת המארז סגורה(המארז הוא 6A של HEC), מצטבר אוויר חם רב באזור כרטיס המסך, עם זאת ברוב המשחקים נשמרת טמפרטורה של כ-95 מעלות. ב-WIC, הטמ"פ גם היא באזור ה-95 מעלות רוב הזמן, אך ככל הנראה ברגע הקריסה, כתוצאה מדרישה גרפית מסוימת של המשחק, יש קפיצה פתאומית בטמ"פ(המאוורר לא מספיק להאיץ) והיות ותוכנת הניטור GPUZ מפסיקה לעבוד, לא ניתן לדעת מהי. כאשר דלת המארז פתוחה וחום הכרטיס יוצא החוצה אין קריסות - מחזק את התיאוריה כי מדובר בטמפרטורה.

המסקנה שלי היא ש-WIC גורם לקפיצה חדה בטמ"פ שהכרטיס לא מסוגל להתמודד איתה בתנאי קירור בינוניים. השאלה אם זו בעייה בכרטיס הספציפי שלי?

פורסם
  • מחבר

....................השאלה אם זו בעייה בכרטיס הספציפי שלי?

מישהו?

פורסם

תראה דבר ראשון צריך לדעת בוודאות מה הבעיה.

אתה חושב שזה טמפ סבבה , תעלה את המאוור ל 100 % ותראה עם המשחק עדיין קורס

אם הוא לא זה כנראה בעיית טמפ ומשם נסיק מסקנות.

פורסם
  • מחבר

עם מאוורר על 50% ודלת מארז סגורה, הכרטיס לא עובר את ה-75 מעלות(אפילו פחות) ואין קריסות.

פורסם

יופי! הבעיה נפתרה! אבל עכשיו יש לך רעש... הכי טוב תעשה מה שאני עשיתי - פרופיל למשחק (קצת רעש - 50%) ופרופיל למנוחה (לא שומעים אותו כמעט - 35%) ואז תעשה HOTKEY לכל פרופיל.

פורסם
  • מחבר

הבעיה נעקפה, לא נפתרה. השאלה היא אם זו בעיה ספציפית בכרטיס שלי, ולמה זה המשחק היחיד בו הנדרש לשנות מהירות מאוורר ולא להשאירה על אוט'?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים