עבור לתוכן

מנסה לבצע oc ואני צריך עזרה

Featured Replies

פורסם

ביצעתי oc למעבד שלי E8400 והוא ממש מתחמם: כשהוא לא במאמץ הטמפ' היא בערך 70 מעלות (לפי RealTemp), שזה הגבול לפי מה שקראתי פה באתר- וזה עוד לא במאמץ!!! וכשהוא כן במאמץ עם התוכנה S&M או prime95 הוא הגיע אפילו מעל 90 מעלות! והמחשב התנתק אחרי כמה זמן...

הקירור של המעבד הוא סטוק ובמארז יש מאורר אחד 120mm שנמצא מול הלוח אם ומכניס אויר ועוד אחד מאחור גם 120mm שמוציא אויר. ה oc שביצעתי הוא להגדיל את הבאס מ 333 ל 380 (מכפלה 9) שנתן לי תדר 3420Ghz (התדר המקורי הוא 3000Ghz). השאלה שלי היא מורכבת מכמה חלקים ואשמח אם תענו לי על הכל:

א. הטמפרטורה ללא oc וכשהמעבד לא במאמץ לפי התוכנה RealTemp היא בממוצע 50 מעלות, האם זה תקין???

ב. האם הגזמתי עם ה oc? כלומר האם זה נקרא לעלות יותר מדי מ 3000Ghz ל 3420Ghz כשיש לי רק קירור סטוק?

ג. לאיזה טמפרטורה מומלץ לי להגיע לאחר ה oc כשהמעבד לא במאמץ? וכשהוא כן במאמץ?

ד. האם אפילו רק כדי להגיע לתדר 3420Ghz אני צריך לקנות קירור כלשהו ולא להסתפק בסטוק או שניתן גם עם הסטוק להגיע לתוצאות טובות?

דרך אגב לפני שתשאלו המפרט הוא:

מארז - Antec Sonata 2 Piano Black 450W

מעבד - Intel® Core2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz 6 MB Cache

לוח אם - Gigabyte EX38-DS4

כרטיס מסך - Twintech GeForce 9800 GTX 512 MB

זיכרון - Corsair CM2X4096-6400C5DHX (4GB DDR2 800MHZ)

פורסם
  • מחבר

חברים יש מצב לקבל עזרה?

פורסם

קירור סטוק הוא די זבל הוא טוב למצב שאתה לא מבצע OC

אם אתה רוצה לבצע OC ככה עד ל 3.6 -3.8 לך על הפריזר פרו

3.8-4.0 לך על הפריזר EXTREME מעבר לכך תצטרך כבר את גופי הקירור הגדולים TRUE ו NV120

כמו כן חשוב שהיה מארז קריר (עם מספיק מאוררים וסירקולציה טובה)

פורסם

א. לא תקין !!!

סיבות אפשריות:

1. זרימת אוויר לא מספיק טובה.

2. גוף הקירור של המעבד לא הותקן היטב.

3. מריחה לא תקינה של משחה תרמית.

4. מתח מעבד גבוהה מהנדרש.

ב. לא נהוג לעשות OC עם קירור סטוק. קירורי סטוק לא יעילים בפיזור חום.

פורסם

זה לא בהכרח מדוייק.

גם בעזרת שימוש בקירור סטוק ניתן יחד עם המעבד המתאים להגיע לאחלה תוצאות ביחס להשקעה הנדרשת.

פורסם

לא כתבתי שאי אפשר, כתבתי לא נהוג !

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח שטמפ' 50 מעלות (לפי התוכנה RealTemp) היא לא תקינה כשהמעבד לא במאמץ וללא Oc? לפי מה שהבנתי 50 מעלות זאת הטמפ' הרגילה.

פורסם

גבוה מידי.

אתה יכול להוריד את הטמפ' די בקלות !

חשוב לזכור שככל שהמעבד יהיה בטמפ' נמוכה יותר חייו יהיו ארוכים יותר !!!

פורסם
  • מחבר

גבוה מידי.

אתה יכול להוריד את הטמפ' די בקלות !

חשוב לזכור שככל שהמעבד יהיה בטמפ' נמוכה יותר חייו יהיו ארוכים יותר !!!

אוקיי, אז איך אני מוריד את הטפ'???

פורסם

1. זרימת אוויר במארז - מומלץ שיהיה לך לפחות את שני המאוורים הבאים:

א. מאוורר בדופן המארז שמכוון לכיוון המעבד על מנת שיזרוק אוויר קר על הקירור של המעבד.

ב. מאוורר בחלקו האחורי של המארז שיוציא את האוויר החם מהמארז.

2. תנקה אבק מכל המאווררים וגופי הקירור שיש בתוך המארז.

3. תרענן את המשחה התרמית - הסר את המשחה הקיימת מהמעבד ומגוף הקירור ומרח שכבה דקה ככל האפשר של משחה תרמית חדשה על המעבד.

אני ממליץ על המשחה הזאת:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_349&products_id=14460

אם בצעת את כל השלבים שמוזכרים למעלה ועדין הטמפ' של המעבד גבוהה אז אני ממליץ להוריד את טמפ' המעבד עד כמה שאפשר.

צריך לעשות את זה בהדרגה - ברגע שתגיע למתח הכי נמוך שנדרש לפעולה תקינה של המעבד תתחיל לראות שהמחשב מתנהג מוזר - כל מיני הודעות שגיאה ומסכים כחולים.

פורסם
  • מחבר

sashakrik כל מה שאמרת כבר עשיתי כולל החלפה של משחה טרמית אבל בקשר למתח לא נגעתי בזה, מה אני אמור לעשות להוריד או להעלות את המתח ככל שאני מעלה את ה bus?

פורסם

אם אתה מעלה את תדר העבודה של המעבד תצתרך להעלות את מתח המעבד אבל תמיד תחפש את המתח המזערי שעדיין מאפשר עבודה תקינה ויציבה של המחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים