עבור לתוכן

עד כמה בעצם זה חשוב שיהיה מעבד חזק? למחשב בסיסי

Featured Replies

פורסם

אני שוקל לקנות מחשב חדש, מחשב בסיסי אבל שיהיה מסוגל להריץ ויסטה בצורה נורמלית.

ברור לי שיהיה מאוד מועיל לפוצץ אותו בזכרון (אני רוצה לשים לו 4 גיגה), אבל השאלה היא עד כמה משנה המעבד? האם מעבד חזק מועיל בצורה כלשהי לביצועי המערכת, או שסתם זורקים כסף? אני מדבר על מעבד כלשהו של אינטל, למשל C2D במהירות 2.5 GHZ, סתם בתור דוגמא. אם אני אקח מעבד חזק בהרבה, רק עם שאר המפרט זהה, אז זה ישנה למשהו?

עכשיו, איך התשובה משתנה אם אני רוצה גם לשחק משחקים במחשב? למעבד יש השפעה כלשהי על הרצה חלקה של משחקים, או שזה הכל קשור לכרטיס המסך?

בכוונה לא נתתי דגמים ספציפיים של מעבד/לוח אם, אני לא שואל פה על מפרט למחשב, אלא יותר על עקרונות מחשוב.

תודה לעונים! :hi:

פורסם

למחשב פשוט גם מעבד זול כפול ליבה יספיק מעל ומעבר וזה אומר גם X2 4200 AMD או סלרון שמבוסס על C2D עם חצי מגה קאש (סידרת E1XXX).

ברגע שאתה רוצה לבצע פעולות חישוביות (כמו דחיסות כבדות, עריכות כבדות, עיבודים כבדים, חישובים מדעיים וכו') - התמונה משתנה לגמריי אבל אז זה כבר לא מחשב פשוט.

משחקים - דורשים שהכל יהיה מספיק חזק: מעבד, כרטיס מסך וכמות זיכרון. גם צריך שיהיה צ'יפסט נורמאלי על הלוח אם אבל רוב מה שמסתובב היום בשוק הוא בסדר.

בכל מקרה אלו נתונים עובדתיים ותו לא, לגבי כדאיות התשובה קצת שונה וקשורה בין היתר למחיר. מכיוון שההפרש במחיר בין הדגמים הזולים הוא קטן - לא תמיד כדאי לקחת את ההכי זול.

מעבד האינטל 2.5 שהזכרת, אם אתה מדבר על הE5200 אז הוא קנייה מעולה, מעבד חזק, יתאים אפילו למשחקים עם כרטיס בינני של 800-1000 ש"ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים