עבור לתוכן

שאלה בנוגע לדרייברים של SATA Raid בעת פירמוט המחשב

Featured Replies

פורסם

ב VMWARE לא צריך דריברים מיוחדים כי הכל מדומה גם ככה. לגבי ויסטה יש מן הסתם תמיכה יותר מקיפה וחדשה מדריברים ב XP אבל עדיין יכולים להיות ציפים מסויימים (במיוחד כאלו שיצרניות לוחות אוהבות להוסיף בנוסף ל ICH שמגיע בבסיס) שצריך דריברים נוספים בשבילם.

אם הנורה של הכונן פלופי שלך לא דלקה בזמן שהוא חיפש את הדריברים אז כנראה שיש לך תקלה בכונן.

• תגובות 48
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ההבדל העיקרי הוא שבויסטה אתה יכול לשים דרריברים על דיסק און קי או סי די ואם אתה רוצה לשלב דרייבר בדיסק התקנה רק צריך להעתיק אותו לשם לא לבנות את כל הדיסק מחדש.

פורסם

ניתן לשלב כמובן כמה דרייברים שרוצים לתוך הדיסק.

ובקשר למה שרשמתי קודם, אז ניתן להתקין את הווינדוס גם מתוך הארדיסק, לא חייבים לצרוב אותו בסוף לCD.

פשוט תיצוור ספריה ותעתיק לתוכה את הקבצים של ההתקנה, תשלב את הדרייברי באמצעות NLITE או ישירות באמצעות ממשק שורת הפקודה של הווינדוס.

עכשיו או שתיצור לדיסק בוט או שתעלה דרך דיסק בוט אחר, ותתקין מההארדיסק.

אצלי בעסק יש הארדיסק PATA שעליו יושבות כל סוגי מערכות ההפעלה של הווינדוס מעודכנות וכשצריך להתקין אני פשוט מחבר אותו ומתקין ממנו לפי מה שהלקוח קנה.

פורסם
  • מחבר

ניתן לשלב כמובן כמה דרייברים שרוצים לתוך הדיסק.

ובקשר למה שרשמתי קודם, אז ניתן להתקין את הווינדוס גם מתוך הארדיסק, לא חייבים לצרוב אותו בסוף לCD.

פשוט תיצוור ספריה ותעתיק לתוכה את הקבצים של ההתקנה, תשלב את הדרייברי באמצעות NLITE או ישירות באמצעות ממשק שורת הפקודה של הווינדוס.

עכשיו או שתיצור לדיסק בוט או שתעלה דרך דיסק בוט אחר, ותתקין מההארדיסק.

אצלי בעסק יש הארדיסק PATA שעליו יושבות כל סוגי מערכות ההפעלה של הווינדוס מעודכנות וכשצריך להתקין אני פשוט מחבר אותו ומתקין ממנו לפי מה שהלקוח קנה.

רגע אני מכניס בתוך הרד דיסק נייד מערכת הפעלה ושאני מפעיל את המחשב מחדש עולה לי אוטומטי מהרד דיסק חיצוני התקנת מערכת הפעלה ?

ושנית לאן אני צריך לעביר את הדרייברים , הכוונה לאיזה תקייה בדיסק של מערכת הפעלה XP ? ככה שאם נגיד יש לי הרד דיסק כל פעם ששיש לי מחשב אחר אני יכול להכניס את הדרייברים לתוך קבצי מערכת הפעלה ללא NLITE אם הבנתי נכון.

ההבדל העיקרי הוא שבויסטה אתה יכול לשים דרריברים על דיסק און קי או סי די ואם אתה רוצה לשלב דרייבר בדיסק התקנה רק צריך להעתיק אותו לשם לא לבנות את כל הדיסק מחדש.

לאן אני מעתיק לתוך הדיסק של מערכת הפעלה לראשי? ושנית אני צריך לצרוב מחדש למה זה דיסק , אי אפשר לעתיק סתם ככה.

תודה לכם.

פורסם

שאלה קצת קשורה...

אפשר להתקין את המחשב במצב IDE, ורק אחרי זה להתקין את הדרייברים של AHCI ן RAID אחרי שכבר יש לי WINDOWS רץ ומותקן?

ועוד שאלה - האם אפשר על מערכת קיימת שהותקנה ללא הדרייברים המיוחדים להוסיף מערך RAID1 (לא יהיה ממנו BOOT)?

פורסם

1. לשנות ל-AHCI ב-XP אפשרי אבל מאד מסובך ומאד לא יציב, בקיצור אל תבנה על זה.

2. רק על הדיסק שעליו אתה רוצה להתקין את מערכת ההפעלה אתה צריך דריבר בהתקנה. כל בקר אחר אפשר להתקין אחרי זה כמו בן אדם מתוך ה-Windows.

פורסם

1. לשנות ל-AHCI ב-XP אפשרי אבל מאד מסובך ומאד לא יציב, בקיצור אל תבנה על זה.

אוקיי

עכשיו נגיד אני רוצה לעשות את זה עם nLite, ויש לי כמה מחשבים עם לוחות אם שונים בבית (ולכן בקר שונה), אפשר להכניס את כל הדרייברים להתקנה אחת או שצריך בנפרד?

ונניח יש לי התקנה שעשיתי לה slipstream של SP3 - לא צריך את הדרייברים האלה? או שפשוט אפשר להתקין דרך DOK?

פורסם

על השאלה הראשונה כבר ענו בדיון הזה

וגם ב-SP3 צריך

פורסם

אפשר להכניס את כל הדרייברים שבעולם לתוך הדיסק

גם סאטא וגם כרטיסי מסך וגם לוחות אם וכרטיסי קול.

פשוט את כולם.

ההגבלה היחידה שלך היא גודל המדיה שאתה עובד איתה.

אם אתה צורב את זה על CD אז יש לך 700 מגה מקום

תצרוב על DVD יהיה לך 4.7 ג'גיה מקום

תתקין מהארדיסק, גודל ההארדיסק הוא ההגבלה

פורסם
  • מחבר

אפשר להכניס את כל הדרייברים שבעולם לתוך הדיסק

גם סאטא וגם כרטיסי מסך וגם לוחות אם וכרטיסי קול.

פשוט את כולם.

ההגבלה היחידה שלך היא גודל המדיה שאתה עובד איתה.

אם אתה צורב את זה על CD אז יש לך 700 מגה מקום

תצרוב על DVD יהיה לך 4.7 ג'גיה מקום

תתקין מהארדיסק, גודל ההארדיסק הוא ההגבלה

אתה מדבר על הרד דיסק חיצוני או זה לא משנה ? (כי אני מעלה את התקנה עם הפעלת המחשב לו דרך WINDOWS)

ושאני מכניס את הדרייברים לתוך הדיסק איך אני מעלה אותם משמה ? הם עולים אוטומטי/ שצריך להכניס אותם לתקייה מסוימת?

פורסם

כל הארדיסק שאפשר לעשות ממנו בוט

אני בדרך כלל משתמש בהארדיסק שמחובר לסלייב של PATA בלוח.

אם המחשב שלך יודע לעשות בוט מUSB אז אתה יכול לנסות להתקין גם דרך דיסק און קיי (אני לא ניסיתי)

ובקשר לשילוב הדרייברים, תשתמש בNLITE זאת מעטפת גרפית שעושה את העבודה

פשוט לא חייבים בסוף לעשות צריבה, אפשר להשתמש בספריה של הקבצים ישירות מההארדיסק

פורסם
  • מחבר

כל הארדיסק שאפשר לעשות ממנו בוט

אני בדרך כלל משתמש בהארדיסק שמחובר לסלייב של PATA בלוח.

אם המחשב שלך יודע לעשות בוט מUSB אז אתה יכול לנסות להתקין גם דרך דיסק און קיי (אני לא ניסיתי)

ובקשר לשילוב הדרייברים, תשתמש בNLITE זאת מעטפת גרפית שעושה את העבודה

פשוט לא חייבים בסוף לעשות צריבה, אפשר להשתמש בספריה של הקבצים ישירות מההארדיסק

תודה , איך אני יודע אם הארד דיסק תומך בבוט? (איפה זה רשום )

"לסלייב של PATA בלוח." מזה אומר?

פורסם

מכל הרדיסק אפשר לעשות BOOT

פורסם
  • מחבר

מכל הרדיסק אפשר לעשות BOOT

האא , כוונתך להרד דיסק נייד כמובן , נכון?

פורסם

דווקא מכולם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים