עבור לתוכן

שאלה בנוגע לדרייברים של SATA Raid בעת פירמוט המחשב

Featured Replies

פורסם

וינדוס xp עם SP3 מזהה תדרייברים של הSATA?

• תגובות 48
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מגיע עם דרייברים. בעצם החל מSP2 כבר לא אמורה להיות בעיה.

פורסם
  • מחבר

למה נראה לך שחנות או טכנאי יתקין בכלל ווינדוס מדיסק?

תעביר את הקבצים לדיסק הקשיח באמצעות מחשב אחר

תשלב את הדרייברים בספריה שהעברת אליה את הקבצים.

תעשה בוט מהתקן כל שהוא

ותפעיל את תוכנית ההתקנה ישירות מההארדיסק

לא הבנתי כלום . אשמח אם תסביר יותר מסודר ומעמיק .

ושנית האם קבצי SATA של פלופי זה בסדר לשים על הרד דיסק ,ולפי מה שהבנתי ממך זה הרד דיסק חיצוני , ואיך אני משלב את הקבצים האלה בקבצי מערכת הפעלה בהרד דיסק?

תשיג דיסק עם SP3 ולא תהיה לך בעיה.

לא ידעתי , אם אני לא טועה עשיתי עם SP2 במחשב שהיה לי SATA והייתי צריך דרייברים ... אתה בטוח ש SP3 זה מגיע עם דרייברים של כל לוח אם , ככה שאני פתור מזה ?

נ.ב - אם אני מתקין על מחשב VMWARE WORKSTATION הכוונה למכונה וירטואלית - האם שאני מתקין ווינדוס עליה זה גם אבקש דרייברים של SATA ?

(אני מדבר על מחשב כמובן שדרוש להכניס דרייברים של SATA )

פורסם

אני ממש לא מבין אותך קיבלת את כל התשובות לכל השאלות ואתה שואל אותם שוב אז בוא נעשה סדר

תפרט בברור מה אתה רוצה לדעת

פורסם
  • מחבר

אני שאלתי במפורש חבר , האם בטוח שבמערכת SP3 יש דרייברים לSATA וגם את המדריך לגבי HARD DISK .

אם אני שואל זאת אומרת שזה לא ברור לי .

ואני רוצה להיות בטוח ככה שאני ינסה אני לא יתקע באמצע .

ציטוט של: ירח אפל ב אתמול בשעה 18:11:34

למה נראה לך שחנות או טכנאי יתקין בכלל ווינדוס מדיסק?

תעביר את הקבצים לדיסק הקשיח באמצעות מחשב אחר

תשלב את הדרייברים בספריה שהעברת אליה את הקבצים.

תעשה בוט מהתקן כל שהוא

ותפעיל את תוכנית ההתקנה ישירות מההארדיסק

לא הבנתי כלום . אשמח אם תסביר יותר מסודר ומעמיק .

ושנית האם קבצי SATA של פלופי זה בסדר לשים על הרד דיסק ,ולפי מה שהבנתי ממך זה הרד דיסק חיצוני , ואיך אני משלב את הקבצים האלה בקבצי מערכת הפעלה בהרד דיסק?

ציטוט של: Nihility ב אתמול בשעה 19:09:45

תשיג דיסק עם SP3 ולא תהיה לך בעיה.

לא ידעתי , אם אני לא טועה עשיתי עם SP2 במחשב שהיה לי SATA והייתי צריך דרייברים ... אתה בטוח ש SP3 זה מגיע עם דרייברים של כל לוח אם , ככה שאני פתור מזה ?

נ.ב - אם אני מתקין על מחשב VMWARE WORKSTATION הכוונה למכונה וירטואלית - האם שאני מתקין ווינדוס עליה זה גם אבקש דרייברים של SATA ?

(אני מדבר על מחשב כמובן שדרוש להכניס דרייברים של SATA )

פורסם

ב-Vista אפשר CD

ב-XP לא

פורסם
  • מחבר

ב-Vista אפשר CD

ב-XP לא

לא הבנתי למה התכוונת ?

פורסם

אם אתה מתקין Vista אז אפשר להתקין דריברים ל-SATA מדיסק או מדיסקט (או מ-DVD)

אם אתה מתקין XP אז אפשר להתקין דריברים ל-SATA רק מתוך דיסקט.

פורסם
  • מחבר

זהו זאת הבעיה לגבי XP עם דיסקטים בשביל זה פתחתי את האשכול ועדיין אין לי פה תשובה מוחלטת , אם אין לי כונן דיסקטים בXP ואני צריך את הדרייברים איך אני יכול להכניס אותם ?

פורסם

קיבלת כבר תשובה מוחלטת אבל אתה עצלן

אפשר לשלב את הדריברים לתוך הדיסק התקנה של XP, עושים את זה בעזאת כלי שנקרא nLite.

איך בדיוק עושים את זה?

זאת שאלה טובה

או שעושים חיפוש בפורום כי כבר הסבירו על זה 100 פעם

או שעושים חיפוש בגוגל

לא צריך להיות גאון בשביל לעשות את זה

פורסם
  • מחבר

אני לא עצלן , פשוט רציתי מדריך לזה למה אני לא מבין בזה. ושנית בו נגיד יש לי כמה מחשבים שאני צריך וכבר שילבתי דרייברים של מחשב אחד למערכת , אני יצטרך שוב לשלב למחשב אחר , אתה מבין למה אני מתכוון ? נגיד טכנאי שמקבל מחשב בלי פלופי הוא ישלב את הדרייברים למערכת הפעלה ואז שוב פעם ?

- זה נכון שבמערכת SP3 לא צריך כבר דרייברים של SATA ?

תודה רבה לכם על העזרה . אני מעריך את זה מאוד .

פורסם

יכול להיות שאפשר לשלב מספר דריברים לתוך אותו דיסק של XP אבל עדיין אם אתה טכנאי wannabe ואתה רוצה שזה יתאים לכל מחשב שהוא תהיה לך בעיה

לא זה לא נכון

מה שהרבה טכנאי בשקל עושים זה לבטל בביוס את ה-AHCI ואז ה-sata נראה כמו ide רגיל ואפשר להתקין מערכת הפעלה גם בלי דריברים. לא כל המחשבים תומכים בזה.

הבעיה שזה פוגע בביצועים של ההרדיסק כי ביטול של AHCI גורר ביטול של NCQ ושאר ירקות.

פורסם

אם אתה מתקין Vista אז אפשר להתקין דריברים ל-SATA מדיסק או מדיסקט (או מ-DVD)

אם אתה מתקין XP אז אפשר להתקין דריברים ל-SATA רק מתוך דיסקט.

בבדיקה שלי לאחר שהגדרתי 2 דיסקים [נקיים ללא פרמוט] ב RAID0 והתקנתי Vista

תהליך ההתקנה זיהה מיד את מערך ה RAID ולא התבקשתי לעשות שום פעולה ידנית...

פורסם

מניסיון שלי עם AHCI צריך דריבר בציפים מודרניים של אינטל

כל מערכת הפעלה מגיעה עם איזשהו סט של דריברים, אבל זה אף פעם לא מכסה הכל וזה אף פעם לא מכסה חומרה שיצאה אחרי המערכת הפעלה.

פורסם

דרך אגה השימוש ב Floppy לדריבריים חיצוניים כמו SATA במקרה זה הוא בעייתי.

בדוגמה שנתתי קודם הכנתי Floppy עם כל הדריבריים המתאימים ובדקתי שהקובץ OEMSETUP.inf קיים בדיסקט.

תהליך ההתקנה ב XP בבואו לחפש דרייבר חיצוני בכונן מחפש את הקובץ הזה שבו מצויינים איזה דריבריים ניתקנים להתקנה מהתקליטון.

לאחר הגדרת מערך RAID0 ולאחר שבהתליך התקנת ה XP היקשתי F6 במקום המתאים והכנסתי את התקליטון ל Floppy

קיבלתי הודעה OEMSETUP.inf file not found - למרות שהתקליטון בכונן וגם הקובץ קיים...

שמתי גם לב שמשום מה נורית ה Floppy אינה נדלקת, כך שאני לא בטוח היכן בדיוק תהליך ההתקנה מחפש את הדרייבר...

לא הצלחתי להסתדר עם זה - לעומת זו בהתקנת Vista לא התבקשתי לבצע שום פעולה ידנית, מערך ה RAID0 זוהה

ותהליך העתקת הקבצים למערך הדיסקים לצורך ההתקנה התבצע...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים