עבור לתוכן

מיקום כרטיס רשת

Featured Replies

פורסם

קניתיי שני מחשבים עם כרטיסי רשת (החנות הרכיבה אותם כבר)

אך אני רוצה שבאחד מן המחשבים החדשים יהיה הנתב האלחוטי( שנמצא כרגע על המחשב הישן בבית)

אני צריך לפרק את הכרטיס מהמארז ולחברלמחשב הישן או רק את האנטנה ?

וכנ"ל לגבי העברת הראוטר אל המחשב החדש ? (רק את הנתב להעביר או כרטיס כלשהו מהמחשב הישן ? )

פורסם

לא כל כך ברור מה שרשמת.

הבנתי רק שיש לך שני מחשבים חדשים ומחשב אחד ישן.

על כל המחשבים יש כרטיס רשת אל חוטי ?

פורסם

עשית סלט שלם :) בתיאבון

נתחיל מזה שכל רכיב עומד בפני עצמו

הנתב האלחוטי הוא רכיב שלא נמצא "בתוך מחשב" הוא יושב היכן שהוא בבית(בדרך כלל ליד המודם)

עכשיו בוא נעבור למחשבים

אני מבין שיש לך בבית מחשב ישן, איך הוא מחובר לנתב? באמצעות כרטיס רשת קווי וכבל או באמצעות כרטיס רשת אלחוטי ?

קנית שני מחשבים חדשים,

איזה כרטיסי רשת יש להם? כרטיסים קווים (בדרך כלל יש לכל המחשבים החדשים)?

או שהוספת גם כרטיסי רשת אלחוטיים?

ואם אתה יודע אז גם את הדגמים של כל הכרטיסים.

ועכשיו השאלה האחרונה,

איך אתה רוצה לחבר את המחשבים? באמצעות כבלים או באמצעות חיבור אלחוטי?

פורסם
  • מחבר

הנתב אלחוטי הוא של אסוס - AM604 ASUS + G (מה שקיבלנו) והוא נמצא על המחשב הישן

על שני המחשבים החדשים יש כרטיסי רשת אלחוטיים שקניתי של EDIMAX (הכרטיס עם האנטנה שיוצאת מאחורי המחשב)

אני מעוניין לעשות רשת אלחוטיתית אך מעדיף שהנתב ישב באחד מן המחשבים החדשים. איזה שינויים אני צריך לעשות<?

פורסם

אתה יכול להוציא את הכרטיס רשת האל חוטי מאחד המחשבים החדשים ולהעביר אותו למחשב הישן, ולחבר בעזרת כבל את הראוטר לכרטיס הרשת של אותו המחשב החדש שממנו הוצאת את הכרטיס רשת האל חוטי.

כך בעצם אחד המחשבים החדשים יהיה מחובר קווית לראוטר והמחשב החדש השני והמחשב הישן יהיו מחוברים באל חוט.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתם אותי אני חושב .

כרגע אני מתחבר מהמחשב הישן ע"י ראוטר.

בשני המחשבים החדשים קניתי כרטיסי רשת אלחוטיים.

במקרה הרגיל אני מגדיר רשת אלחוטית כך שכולם מתחברים ע"י המחשב הישן (שהוא מחובר לראוטר)

אני הבנתי שרצוי שמיקום הראוטר יהיה בשיקולי מרחב וחוזק המחשב . לכן אני רוצה להעביר את הראוטר אלי (לאחד המחשבים החדשים).

לשם כך אמור להיות שינוי בכרטיסים , מה אני אמור להעביר מהמחשב החדש לישן והלהפך ?

פורסם

אין קשר בין חוזק המחשב לראוטר. הראוטר הוא מכשיר בפני עצמו

פורסם

אתה זה שלא הבין :)

נתב (בעברית אומרים נתב!) הוא רכיב עצמאי

הוא לא נמצא בשום מחשב, ויכול לעבוד גם כשאף מחשב לא מחובר אליו חוטית או אלחוטית.

לנתב שלך יש 4 חיבורים חוטיים, וחיבור אלחוטי.

כל אחד מהמחשבים אתה יכול לחבר לנתב באמצעות כבל או באמצעות אלחוט.

במחשבים החדשים שלך יש חיבור רשת מאחורי המחשב מובנה בלוח אם.

עכשיו אם אתה רוצה לחבר מחשב בצורה חטית, אה צריך להעביר כבל רשת מהמחשב לנתב. אם אתה רוצה לחבר בצורה אלחוטית , אתה פשוט צריך את הכרטיס האלחוטי.

ואין שום בעיה שאפילו כל 3 המחשבים יהיו מחוברים בצורה חוטית לנתב.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז זה לא משנה איפה נמצא הנתב ?(למעט שיקולי מיקום הקליטה)

פורסם

אני אסביר בקצרה את התפקיד העיקרי של הראוטר: זהו מכשיר שמקבל קו אינטרנט יחיד מהמודם והוא יודע לחלק אותו בין כל המחשבים שמחוברים אליו בין אם המחשבים מחוברים אליו באופן קוי או אל חוטי.

לגבי מיקום הראוטר: אם תבחר לחבר את כל המחשבים שלך באופן אל חוטי לראוטר אז אתה יכול לשים אותו אפילו על התקרה (רק תוודא שהוא מחובר בכבל למודם ושהוא מוברג היטב, שלא ייפול על מישהו)

ובנימה יותר רצינית, חשוב לזכור שככל שהראוטר יותר קרוב לכרטיס רשת אלחוטי אז האות שיגיע לכרטיס רשת יהיה יותר חזק שזה מתבטא בקצב העברת נתונים יותר גבוה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים