עבור לתוכן

תחליף לF40 בתקציב של עד 800 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

לא מזמן קניתי את המצלמה F40 ואני מאוד מרוצה ממנה.

חבר שלי רוצה גם לקנות את המצלמה ואין אותה במלאי ברוב החנויות.

יש מצלמה אחרת בתקציב של עד 700 ש"ח?

הדרישות הם:

זום אופטי גדול

מסך גדול

סוללה חזקה(חשוב מאוד)

מה אתם אומרים על הדגמים האלו שהציעו לו:

* Fujifilm Z10

* Olympus Mju 840

* S5700

* FE-20

* Fujifilm launches A850

פורסם

ה-F45 וה-F47 מאוד דומות ל-F40 - גם במחיר, וגם בתכונות ובאיכות התמונה.

פורסם
  • מחבר

מה ההבדלים בין שלושת הדגמים של FUJI?

פורסם

למיטב זכרוני ל-F47 יש מ"פ נוסף, ואיכות טיפה פחות טובה ב-ISO גבוה. ה-F45 היא F40 בצבע מעט שונה, ואולי עם הבדלים זניחים אחרים. בכל מקרה אין הבדלים משמעותים בין המצלמות האלה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי,תודה רבה

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לא מצאתי את ה-F40fd, ה-F45fd או אף את ה-F47fd במלאי. מישהו יודע היכן ניתן להשיגן?

ולאלו שיפנו אותי לרשימת החנויות ב-zap.co.il המחזיקות אחד או יותר מהדגמים האלו: יצרתי קשר עם שתי חנויות הרשומות שם ואין אותן לשתיהן. :-\

פורסם

אם אתה לא מוצא את המצלמות הנ"ל יש לך שתי אפשרויות - לקנות F30/F31 יד שניה (שתיהן מצלמות טובות יותר מה-F40), או להגדיל מעט את התקציב ולקנות את ה-F100 שכוללת עדשת 28 מ"מ ומייצב. שני יתרונות שיותר ממצדיקים את ההפרש במחיר.

פורסם

בהנחה שיד-שניה אינו מתקבל על הדעת והתקציב עומד על 700 ש"ח כאשר ניתנת מתיחה ל-850 ש"ח לכל היותר ורצוי כמה שפחות, מה המצלמה הכי טובה עבור השימושים שלי? אמלא את השאלון:

# מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון?

לכל היותר 850 ש"ח, עבור המצלמה בלבד.

# אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?

לרוב אנשים. בעיקר באור יום.

# האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ).

לא אכפת לי שיהיה פלאש בתנאי תאורה נמוכים, אם זו הכוונה.

# האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח.

לא.

# האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש.

לא.

# האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?

לא.

# האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה?

לא.

# האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס?

ברוב המכריע של המקרים אצפה בתמונות על גבי המסך. אם אדפיס, זה יהיה לגודל תמונות פילם סטנדרטיות (נדמה לי שזה 15x10).

# מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים.

לא משנה לי.

# כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך?

חשוב. כן. לא. (אני מעוניין במצלמה קומפקטית, בעלת slim-design ככל האפשר).

# האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע?

לא.

המצלמה תצלם ב-Auto ברוב המוחלט של המקרים. בקיצור, מקרה קלאסי של P&S...

פורסם

אם אין לך כוונה לצלם באור חלש ללא פלאש ואין לך צורך באיכות תמונה גבוהה, אז אין שום סיבה לבחור דווקא בפוג'י. ואם אין לך דרישות מיוחדות לגבי טווח העדשה או תכונות אחרות, אז כמעט כל מצלמה שתתאים מבחינת מימדים תתאים לך מבחינת תכונות. מעבר לממשק משתמש (עניין של העדפות אישיות), עיצוב (כנ"ל) ומחיר, נראה שלא השארת תכונות שיכולות להיות אלה שמבדילות בין דגם שמתאים יותר לדגם שמתאים פחות. הכי פשוט שתיגש לחנות ותראה מקרוב כמה דגמים. עם דרישות כל כך צנועות, סביר שתמצא לא מעט דגמים רלוונטיים, גם במחיר הזה.

פורסם

אני רוצה לבצע קניה נבונה. מאחר ואין לי מושג בתחום, אני מעדיף להסתמך על דעותיהם של אלו שיש להם. אם בכל זאת תבקש שאמנה תכונה אחת או יותר על פני אחרת, הרי שאיכות תמונה טובה חשובה לי יותר מאשר קלות ונוחות תפעול. כלומר, כל עוד המצלמה קומפקטית, לא משנה לי דבר מלבד איכות התמונה. תוכל לציין דגמים מוצלחים?

פורסם

מבין מצלמות הכיס שבתקציב לפוג'י F50 יש את איכות התמונה הגבוהה ביותר.

אם אתה רוצה מצלמה קצת יותר מגוונת ביכולות שלה, אז הסוני W120 היא אופציה טובה. יש לה עדשה עם טווח שימושי יותר משל ה-F50 ועינית אופטית (תוספת נחמדה, אבל לא הכרחית).

פורסם

אתה רואה בביקורת הזו השוואה כלשהי של איכות התמונה של ה-F50fd לזו של מצלמות אחרות? כי באתרים שכן מספקים צילומים השוואתיים בתנאים מבוקרים (כמו dpreview.com ו-cameralabs.com) אפשר לראות שה-F50fd מצדיקה את הציפיות שיוצר החיישן היחסית גדול שלה, ושמצלמות כיס אחרות בתקציב (שמשתמשות בחיישן קטן יותר) מספקות תוצאות יותר רועשות ופחות מפורטות. אתה מכיר מצלמת כיס שעולה פחות מ-850 ש"ח ושעדיפה על ה-F50fd בנושא הזה?

פורסם

מה הבעיה בF40FD שהוא רוצה להחליף?

למה לא להשאר איתה?

ומה רע בסקירה על מצלמה אחת?

יש המון יתרון בהשוואה מול שאר מצלמות דומות לה אך במקרה של האתר הזה לקחו את המצלמה כאנדבידואל ובדקו אותה בלבד.

פורסם

מה הבעיה בF40FD שהוא רוצה להחליף?

למה לא להשאר איתה?

שאלה טובה שרק פותח הדיון יכול לענות עליה.

ומה רע בסקירה על מצלמה אחת?

יש המון יתרון בהשוואה מול שאר מצלמות דומות לה אך במקרה של האתר הזה לקחו את המצלמה כאנדבידואל ובדקו אותה בלבד.

לא ניתן להתייחס לאיכות תמונה ללא נקודות ייחוס, מלבד במקרים שבהם היא ירודה במיוחד (כמו בסלולרי טיפוסי). ההבדלים בין מצלמות שונות הן ממילא בגדר ניואנסים, וכדי להבחין בהם צריך להשוות לפלט של מצלמות אחרות באותם תנאים. אם תסתכל על מה שכתבתי למעלה תראה שהתייחסתי ל-F50fd ספציפית בהקשר של איכות התמונה מול תקציב. אתה מכיר מצלמה כיס אחרת שעולה עליה בנושא הזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים