עבור לתוכן

האם שימוש בCPU 100% רצוף ללא הפסקה יכול להזיק?

Featured Replies

פורסם

הי חברה

יש ברשותי מעבד2.8GHZ מרובע ליבות של אינטל Q9550, על המעבד יושב לו זלמן נחמד ובנוסף יש 4 מאווררים במארז.(2*12 סמ ועוד 2*9סמ)

כאשר אני מריץ מספר אפליקציות אני נותן להם לעבוד "רק" על שני ליבות וזאת על מנת שיהיה לי עוד כח עיבוד לצרכים בסיסיים רגילים (אינטרנט הורדות צפיה בסרטים וורד אקסל וכו')

רצתי לשאול מס' שאלות:

1.האם שימוש תדיר 24\7 ללא כיבוי כמעט בכלל במשך נניח שנה שלמה יכול להזיק למעבד? יש לציין כי שני הליבות שפועלות נמצאות כל הזמן ב100% והסך הכללי של שימוש המעבד הוא בערך 60%. האם זה שוחק\הורס? האין כל תפקידו של המעבד לתת עבודה ומערך המאוורים לתת תמיכה על מנת לשמור עליו?

אני יודע שהיצרן מוציא לשוק את המעבד אחרי שעבר בדיקות מחמירות ועם אוברקלוקינג אני יכול להגיע איתו לפחות ל4 גיגה הרץ,אך יש לציין כי לא עשיתי לו.

2.בנתוני היצרן כתוב שיש למעבד הזה 12MB קש או משו כזה אבל כשהרצתי EVEREST אני רואה שם L2 6MB מישהו יכול להסביר לי?

תודנ מראש לכל העוזרים!

פורסם

אני לא חושב שאתה צריך להגביל את מספר הליבות לאפליקציה זו עבודה של מערכת ההפעלה והיא אמורה לטפל בזה הכי טוב.

למעבדים יש מנגנון הגנה מובנה מפני חום. מעבד לא מושפע מפעילות של 60 או 100 אחוז, אם הוא מתחמם מדי אז התדר שלו יורד.

אם הטמפרטורה שלו סבירה לא אמורה להיות שום בעיה גם בטווח הארוך.

יש לו קאש של 6MB x 2

פורסם

אני מסכים עם הבחור פה מעלי,

אבל לעזאזל, מה אתה מריץ שהQ9550 שלך נמצא ב100%?

פורסם
  • מחבר

אני מריץ אפליקציות שמתיישבות על הזכרון של המערכת ושולפות משם נתונים לפני שהם נמחקים, סביבת עבודה של מכונות וירטואליות.

ואם אני לא אגביל את מס' הליבות אז לא אוכל אפילו להריץ פיירפוקס, ממש הזוי אבל ליבה אחת שעובדת ב100% מסוגלת לתת אותה תפוקה כמו 4 ליבות שנמצאות גם כן ב100% אני לא יודע איך זהז יכול להיות ואני יודע שזה נשמע לא הגיוני וכשגיליתי את זה צהלתי עד השמיים כי כבר חשבתי לקנות לוח אם שתומך ב2 מעבדים פיסיים אבל עכשיו כשאני רואה שאני יכול לחסוך בכך שאני מגבילת את המכונות הוירטואליות למס' ליבות זה פשוט מדהים

אז אתם בטוחים שעבודה רציפה ב100% לא מזיקה כל עוד הטמפ' נשמרת סביב האיזור הרצוי? ונ.ב מהי הטמפ' הרצויה\סטנדרטית לQ9550?

תודה מראש,

פורסם

בתאוריה זה יכול להזיק אבל באופן מעשי כמעט אין סיכוי.

יש כל מיני פרמטרים של אמינות (reliabilty) שנבדקים ומחושבים לפי אורך חיים ועומס צפוי למעבד. למעבדים שהם לא שרתים ההנחות לגבי עומס יותר מקלות, ולא מניחים שהם יעבדו באמת ב100% 24X7

אבל עדיין הסיכוי שזה באמת ישפיע עליך קטן, למשל כמה זה באמת ישנה לך אם המקום אחרי 6 שנים המעבד "ימות" אחרי 5 שנים?

וכדי למנוע אי הבנות- אני לא אומר שהמעבדים אמורים למות אחרי 5 אוד 6 שנים, אבל באופן סטטיסטי, אחרי זמן מסוים יהיה אחוז קטן של המעבדים שיתקלקל. עם יש עומס 100% מהזמן (או עם יש OC) אז זה קצת מגדיל את הסיכוי הזה.

פורסם

אין בעיה עם זה. אפשר קצת פירוט על "אפליקציות שמתיישבות על הזכרון של המערכת ושולפות משם נתונים לפני שהם נמחקים" ?

גם ה "ליבה אחת שעובדת ב100% מסוגלת לתת אותה תפוקה כמו 4 ליבות שנמצאות גם כן ב100%" לא ממש ברור.

פורסם
  • מחבר

לצערי אני לא יכול לפרט על האפליקציה, אני רק יכול לומר שהיא כורה ידע ממאות חלונות פתוחים.

לגבי הענין של הליבות - אני מריץ מס' מכונות וירטואליות.בפעמים הראשונות שהרצתי את האפליקציות על הVM הצלחתי לעשות זאת רק על 4 מכונות כיון שהCPU הגיע ל90% (כאשר 4 ליבות פעלו) ואז נדהמתי לגלות שכאשר הגדרתי לכל 2 מכונות להשתמש בליבה אחת הדבר לא גרע מהביצועים של האפליקציה ו2 המכונות פעלו בצורה מושלמת ב100%.

לכן אני שואל אם שימוש קבוע ב100 אחוז יכול לגרום נזק\שחיקה

פורסם

אולי פשוט כי האפליקציה לא יודעת לנצל יותר מליבה אחת ?

פורסם
  • מחבר

איך אפשר לבדוק אם היא יודעת לעבוד על ריבוי ליבות?

לא נראה לי הגיוני שהיא לא יודעת כי כאשר אני מריץ אותה ואני פותח מנהל משימות ->ביצועים אני רואה בגרף פולסים שווים בכל 4 הגרפים, במקום לראות לדוגמא רק גרף אחד עם פולס גבוה במיוחד משאר הגרפים

אני צודק?

נ.ב

מהי טמפ' העבודה של הQ9550?

פורסם

תבדוק מה מנצל את כל המעבדים, אם זה אותו עותק של התוכנה אז כן.

פורסם
  • מחבר

מה לגבי טמפ המעבד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים