עבור לתוכן

מבקש המלצה למסך 22 - 24, בתקציב עד 3500 שקל, עבור משחקים וגרפיקה

Featured Replies

פורסם

שלום וחורבן בית שלישי קל לכולם.

אז ככה,

אחרי שבע או שמונה שנות שירות עם המסך הנפלא שלי, הצורך להוציא אותו לגמלאות הגיע.

עקב תלונות שהגיעו מבעל המסך, להלן: מר אני, לפיהן כמסך CRT, העיינים מתעייפות יותר ממה שהן יכולות היו, אילו בחר מר אני הסורר לבהות במסך LCD, מחליט בהיסוס מר אני להחליף את המסך, על אף היותו מסך 19" מכובד.

אציין כי מר אני, נשאר עם מסך CRT עד עכשיו עקב היותו לא רק חובב משחקים, אלה גם גרפקאי פישר בזמנו הפנוי.

לפיכך, מציין מר אני בפירוט שלהלן, את האילוצים שעומדים לפניו:

1. על המסך להיות בגודל של 22" - 24".

2. המסך צריך להיות בפורמט רחב.

2. התקציב של מר אני, שהוא גם דיי עני אבל בעל טעם יקר יחסית, מוגבל לעד כ3500 שקלים מעופשים (במקרה הצורך ניתן להשתמש גם בשקלים שאינם מעופשים).

3. המחשב ישמש את מר אני לבהייה באחת משיטות ביזבוז הזמן הבאות, לפי סדר חשיבותן הבזבזנית, מהחשובה ביותר ועד הכי פחות חשובה (אם כי, גם השיטה החשובה פחות, עדיין חשובה עשרות מונים מאשר למשל עזרה לקשישה חביבה לחצות את הכביש):

A. משחקים (בזבוז הזמן האולטמטיבי. שיטה שהייתה נהוגה עוד בימיי ינקותי).

B. גרפיקה - פוטושופ וחבר מרעיו.

C. דפדוף באינטרנט.

D. צפייה בסרטים.

E. היכולת לכתוב הודעה בפורום חומרה ולבקש עזרה על מנת להחליף את המסך במסך עתידי.

מר אני יישמח לקבל המלצות והשגות בנושא זה וירגיש אסיר תודה וציון כלפיי העוזרים.

פורסם

היתי ממליץ לך להפסיק לכתוב כמו מסומם.

2 המתחרים העיקריים-

T240 של סמסונג. מסך טוב למשחקים, הכי טוב בסביבת המחירים שלו ויותר, עולה 1700 שקל שזה ממש זול למסך 24" איכותי בקטגוריית TN, נותן תמונה טובה ואחלה בחירה ל95% מהאוכלוסייה.

DELL 2408, מומלץ לחכות לגרסה החדשה A1 שאמורה להגיע מתישהו בקרוב. מסך זה תומך בסיבוב ב90*, מציג צבעים קצת יותר איכותיים ומדוייקים(לא משו ממש רציני אם אתה לא גרפיקאי מקצועי), נותן זוויות צפיה קצת יותר רחבות (אם יושבים כמה אנשים לראות סרט ונמצאים בצידי המסך), יש בו קורא כרטיסים ואפשרות לחבר ישירות לממיר. החבר הזה עולה 3000 ש"ח. הוא לא הכי מתאים למשחקים מהירים בגלל INPUT LAG, בגרסה החדשה A01 זה אמור להשתפר, אולם לא ידוע לי על זמינות בארץ כרגע. אמור להיות בזמן הקרוב- כמו כן מחירו קפץ מ2800 ל3100 בזמן האחרון

פורסם
  • מחבר

היתי ממליץ לך להפסיק לכתוב כמו מסומם.

2 המתחרים העיקריים-

T240 של סמסונג. מסך טוב למשחקים, הכי טוב בסביבת המחירים שלו ויותר, עולה 1700 שקל שזה ממש זול למסך 24" איכותי בקטגוריית TN, נותן תמונה טובה ואחלה בחירה ל95% מהאוכלוסייה.

DELL 2408, מומלץ לחכות לגרסה החדשה A1 שאמורה להגיע מתישהו בקרוב. מסך זה תומך בסיבוב ב90*, מציג צבעים קצת יותר איכותיים ומדוייקים(לא משו ממש רציני אם אתה לא גרפיקאי מקצועי), נותן זוויות צפיה קצת יותר רחבות (אם יושבים כמה אנשים לראות סרט ונמצאים בצידי המסך), יש בו קורא כרטיסים ואפשרות לחבר ישירות לממיר. החבר הזה עולה 3000 ש"ח. הוא לא הכי מתאים למשחקים מהירים בגלל INPUT LAG, בגרסה החדשה A01 זה אמור להשתפר, אולם לא ידוע לי על זמינות בארץ כרגע. אמור להיות בזמן הקרוב- כמו כן מחירו קפץ מ2800 ל3100 בזמן האחרון

ראשית כל - כנראה שבמקרה שלי אני צריך להתחיל לקחת סמים כדיי שמשהו יעזור.

אז ככה - קראתי ובדקתי רבות על הDELL 2408 ועניין הלאג והאי התאמה למשחקים אכן מרחיקים אותי ממנו. מישהו יודע האם הגרסה החדשה הגיעה?

מה לגביי פאנלים שאינם TN?

מה לגביי חברת EIZO? היא עושה רושם של חברה איכותית, אבל אני לא מצאתי ביקורות למסכים הפחות יקרים שלה (יש לה מסכים יקרים נורא).[br]פורסם בתאריך: 10.10.2008 בשעה 15:20:23

שכחתי משהו חשוב - אני מחפש מסכים שתומכים בתקן HDCP.

ושוב תודה!

פורסם

המסכים של EIZO עוד יותר יקרים, ועוד פחות מתאימים למשחקים.

הT240 הוא מסך מצויין לדעתי, ויהיה בחירה טובה

העניין עם הDELL, שבועות, אולי חודשים, מי יודע

בקשר לHDCP, איני יודע מה זה בדיוק, אבל לפי ויקיפדיה זה לא קשור למסכים

פורסם
  • מחבר

תודה שוקו!

הT240 עושה רושם של אפשרות טובה, אני אמשיך לבדוק אותו.

הHDCP זה תקן שגם המסך וגם כרטיס המסך צריכים לתמוך בו, על מנת להריץ תכנים מסויימים בפורמט HD.

זה אומר שאם המסך או כרטיס המסך לא תומכים בו, חלק מהתכנים הקיימים והעתידיים בHD לא יוצגו על המסך.

פורסם

ברוך הבא לפורום.

קרא את חוקי הפורום וערוך את הכותרת ככה שתכיל את התקציב שלך.

מסכים שלא תומכים ב-HDCP הם עניין נדיר יותר ויותר לאחרונה. בכל מקרה זה עניין שאפשר לברר באתר היצרן, אבל גם הסמסונג וגם הדל תומכים ב-HDCP.

שים לב להבדל בגודל הנקודה בין מסכי "22 ו-"24, אולי תרצה דווקא ללכת על "22 איכותי כגון ה-S2231 של Eizo על מנת לקבל גודל נקודה גדול

יותר יחד עם איכות תמונה גבוהה.

פורסם

mcfly

האם המסך של איזו יותר טוב מה2408WFP?

כי אני רוצה מסך טוב אבל אני לא רוצה רזולוציה של 24" אז האם הS2231 יכול להיות מתאים לצרכים סטנדרטים (גיימינג סרטים טקסט גלישה)?

פורסם
  • מחבר

mcfly

האם המסך של איזו יותר טוב מה2408WFP?

כי אני רוצה מסך טוב אבל אני לא רוצה רזולוציה של 24" אז האם הS2231 יכול להיות מתאים לצרכים סטנדרטים (גיימינג סרטים טקסט גלישה)?

הEIZO עושה רושם של אחלה מסך, אבל חשוב שתדע את הנקודה הבאה:

זהו מסך עם פנל S-PVA ולא פנל TN.

מה שזה אומר זה שישנו INPUT DELAY גדול יותר מפנל TN, כלומר, איזשהו עיקוב מהזמן שהתמונה המלאה נשלחת להצגה על המסך ועד אשר היא מוצגת.

לפי הלינק הזה: http://www.anandtech.com/displays/showdoc.aspx?i=3302&p=12, אפשר להניח שיהיה עיקוב בסדריי גודל של כמה עשרות מילי שניות. נניח, 20 - 40.

ומה שזה אומר בשבילך, זה שאם אתה גיימר שמשחק משחקיי רשת מהירים וחשוב לך הLATENCY, ייתכן והמסך לא מתאים לך.

אני למשל, עברתי ספק אינטרנט כיוון שהפינג ירד בכמה עשרות מילי שניות.

בכל מקרה, זה משנה רק אם אתה משחק משחקיי FPS ברשת (CALL OF DUTY, BATTLEFIELD ואחרים) ורק אם הבדל של עוד 20 מילי שניות מציק לך.

פורסם

אתה מבלבל בין Input lag לבין זמן תגובה. Input lag לא קשור לסוג הפאנל. בנוגע לזמן תגובה, אין שום בעיה עם מסכים מודרניים, במיוחד עם כאלה שנבדקו בביקורת ולא הייתה איתם כל בעיה.

פורסם
  • מחבר

אתה מבלבל בין Input lag לבין זמן תגובה. Input lag לא קשור לסוג הפאנל. בנוגע לזמן תגובה, אין שום בעיה עם מסכים מודרניים, במיוחד עם כאלה שנבדקו בביקורת ולא הייתה איתם כל בעיה.

אני לא מתבלבל.

נכון, התופעות הן שונות, אבל השורה התחתונה מבחינת המשתמש זהה.

במסך עם פנל כמו S-PVA, התמונה ישנה ב, למשל, כ - 20 מילי שניות. למסך עצמו, לוקחות כ20 מילי שניות מהרגע שהוא קיבל את המידע על התמונה שהוא צריך להציג ועד הרגע שהוא הציג אותה.

מה שזה אומר הוא שהמשתמש רואה תמונה ישנה יותר, למה היא ישנה יותר, האם זה בגלל הזמן שלוקח למידע להגיע מהרשת או בגלל שזה הזמן שלוקח לתמונה להיות מוצגת מולו, זה בכלל לא משנה עבור המשתמש.

אגב, מה שכן נכון הוא שהמונח הנכון הוא OUTPUT LAG וזה מה שאליו מתכוונים בלינק שצרפתי, אפילו שטעו במינוח.

ואכן, מסכים מסוג S-PVA פחות מתאימים לשחקנים כבדים שמשחקים משחקיי רשת מהירים.

אם אתה משחק בשרת ישראלי, שיש לו LATENCY של 20 שניות בערך, אם תשחק במסך עם פנל S-PVA, אתה בערך מכפיל את הנזק, כי אחריי ה20 מילי שניות שלקח לנתונים להגיע מהרשת, צריך גם להוסיף עוד איזה 20 מילי שניות (אחרי העיבוד במחשב כמובן), עד שהתמונה המוכנה תוצג מולך.[br]פורסם בתאריך: 11.10.2008 בשעה 19:58:57

להמחשה הכי ברורה:

http://en.wikipedia.org/wiki/Input_lag#Mislabeling_the_issue_as_input_lag

יש כאן וידיאו שמראה LCD המשתמש בפנל S-PVA לעומת מסך CRT.

מצד ימין הLCD כמובן וניתן לראות בזמן שהמשתמש מסובב את הסמן שהתמונה מימין מגיע מעט מאוחר יותר.

שוב - זה משנה רק למשחקים מהירים ברשת ולמי שהשינוי הקל הזה מעניין אותו. לרוב המוחץ, של המשתמשים זה באמת לא משנה.

פורסם

אפשר לחסוך כסף ולייבא את ה - HP LP2275W שגם הוא מגיע עם S-PVA.

עולה כ 350-400$.

איך הוא ביחס ל - EIZO S2231W ?

פורסם

ממליץ בחום על Samsung Syncmaster 245T

פורסם

כבר המליצו לו על ה - DELL 2408WFP, הסמסונג לא מצדיק תוספת של 500 ש"ח עליו.

והוא אמר שהוא לא מעוניין במסך 24 בגלל הרזולוציה.

פורסם
  • מחבר

כבר המליצו לו על ה - DELL 2408WFP, הסמסונג לא מצדיק תוספת של 500 ש"ח עליו.

והוא אמר שהוא לא מעוניין במסך 24 בגלל הרזולוציה.

תודה תודה, אבל רגע רגע, אני לא אמרתי שום דבר נגד הרזולוציה בגודל מסך של 24, זה היה בחור אחר :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים