עבור לתוכן

עזרה במפרט למחשב עבודה עד 5k

Featured Replies

פורסם

אני צריך מחשב עבודה לבית, מדובר במחשב שאמור להריץ solidworks 2008 ובקרוב גירסא 2009.

תוכנות שרטוט ו 3D למינהם.

כמו כן יש חשיבות גדולה לכוח החישוב בכדי לקמל פרוייקטים גדולים ב cpp במהירות.

המחשב אמור להיות סוס עבודה ומשחקי מחשב זה BIG NO NO פרנציפיאלי.

צריך עזרה בבחירת כ.מסך (רק NVIDIA), מסך 22, ועכבר בעל DPI גבוה ורצוי שלא יהיה אלחוטי.

כמו כך אשמח להערות והמלצות לשינויי.

בקשר לכרטיס מסך חשבתי לקנות 8800gt או סדרה 9800 ובעתיד להוסיף עוד אחד במערך SLI .

וגם בעתיד יתווסף עוד זוג של 2G זיכרון.

שאר הרכיבים כגון כוננים אופטיים כרגע לא מענינים אותי.

עוד שאלה, האם יש סיבה טוב לקנות מעבד 4 ליבות או שלא יהיה הבדל מורגש?

תודה רבה.

פורסם

בוא נעשה קצת סדר:

1) נתחיל בנקודה שלא ממש הבנתי מה בנוגע למשחקים על גבי המחשב הזה כן? לא? המסך נכלל בתקציב או שיש לו תקציב נפרד?

2) הייתי מציע לך לבדוק איזה תוכנות יודעות לנצל ריבוי ליבות ומה רמת השימוש שלך בהן על מנת שתדע האם לקחת מעבד בכל 4 ליבות או שכפול ליבה יספיק.

3) יש בעיה מסויימת עם כרטיסים של AMD-ATI שאני לא יודע?

4) אין שום טעם ב-SLI לא עכשיו וכנראה שגם לא בעתיד.

5) אין שום טעם בכונן RAPTOR בטח שלא בסכומי עתק שכאלו, 2 כוננים במערך RAID ייתנו שיפור ביצועים בכך שיכיפילו את רוחב הפס ל-HD'S.

6) ספק מיותר.

פורסם
  • מחבר

1) משחקים לא יהיו במחשב הזה. ומסך נכלל בתקציב.

3) אין שום בעיה אני פשוט מעדיף NVIDIA

4)אז איזה כ.מסך כדאי לקנות?

5)תוכל לפרט? (אני לא צריך הרבה שטח אכסון יש לי כונן טרה חיצוני כך שמעניין אותי רק המהירות)

6)אז איזה ספק צריך?

תודה על התגובה המהירה.

פורסם

1) משחקים לא יהיו במחשב הזה. ומסך נכלל בתקציב.

אז למה לך 8800GT עם מחשבה על SLI?

הכרטיס הפשוט ביותר יעשה את העבודה.

3) אין שום בעיה אני פשוט מעדיף NVIDIA

4)אז איזה כ.מסך כדאי לקנות?

5)תוכל לפרט? (אני לא צריך הרבה שטח אכסון יש לי כונן טרה חיצוני כך שמעניין אותי רק המהירות.

2 כוננים של 320GB לדוגמא במערך של RAID 0 ייתנו שיפור ביצועים יחסית גדול בזמני הגישה אליהם.

6)אז איזה ספק צריך?

400W איכותי יספיק פה.

אני מציע שתתיעץ בפורום LCD לגבי מסך ספציפי לשימושים שלך .

לשימושי גראפיקה ושרטוט אני חושב שמסך מבוסס TN הוא בחירה גרועה.

ושוב, ערוך בדיקה לגבי תמיכת התוכנות שאתה עובד איתן בריבוי ליבות כדי שנוכל לבחור לך את המעבד המתאים ביותר לשימושים שלך.

כמו כן ציין עד כמה השקט חשוב לך?

פורסם
  • מחבר

מצאתי קצת מידע מפורומים בחול.

Regarding the RAM, the more the better, the same goes for the graphics card, spend as much as you can afford you'll reap the benefits in the long run.

On the Quad / Dual core processor issue, I've spoken directly to a Senior Solidworks development engineer in the UK and he tells me, quad core is a waste of time as SW is a dual core application only, you're better off spending your money on more memory & a faster graphics card.

Hard drives - Definitely Raid 0, and 2 drives if possible.

Processor speed - The faster the better, SW relies on the processor a lot.

Hope this is of some help.

אז אין סיבה ל 4 ליבות. האם המעבד שבחרתי הוא טוב ביחס של מחרי\תמורה? או כדאי ללכת על משהו אחר?

לפי הציטוט יש צורך ב כ.מסך חזק פשוט אני לא מעוניין לשפוך כסף בטונות עכשיו אלה פשוט לשדרג לאט לאט ולכן חשבתי על SLI

כי אז כאשר אני מוסיף עוד כרטיס מסך אז יוצא שלא בזבתי כסף סתם עכשיו. תקן אותי אם אני טועה.

אזה כוננים מומלץ לקנות? (שוב אין צורך בשטח אחסון רב) משהו אמין טוב ומהיר.

ורצויי שלא יהיה רועש מידי כי זה מפריע להתרכז.

ושוב תודה.

פורסם

ה-E8400 מצויין.

אני עדיין לא ממש מבין את הצורך בכרטיס מסך חזק ומה הוא יכול לעשות שה-3650 לא יכול אם כל מה שמנסים להגיד פה שתדר המעבד הוא הפאקטור המרכזי כאן.

אם מדובר בעריכות 3D אולי מומלץ ללכת על כרטיס ייעודי דוגמת ה-FX QUADRO למיניהם.

ממליץ לבדוק גם הנקודה הזאת.

כונן חיצוני של 1TB יהיה איטי יותר מ-2 כוננים במערך RAID.

תוכל לקחת 250GBX2 או 320GBX2 (שעולים רק כ-20 ש"ח יותר לכונן) מסדרת ה-AAKS של WD.

הייתי ממליץ גם לחשוב על OC קטן ל-8400 שייתן תוספת ביצועים בכל התוכנות שדורשות תדר כמה שיותר גבוה על מנת שלא תצטרך לקחת מעבד יקר יותר.

פורסם
  • מחבר

יש צורך בכרטיס מסך חזק כי זאת תוכנה של שרטוט 3D ובשרטוטים מורכבים בשביל לעבוד חלק וללא תקיעות

צריך כמה שיותר כוח מהכרטיס מסך, לכן אני מחפש הכי חזק שאפשר במגבלות התקציב.

בקשר לכוננים החיצוני ישמש רק כמאגר ולכן אין לי צורך במהירות שם.

אבל במחשב עצמו מהירות זה פאקטור חשוב ונפח לא, ולכן אני מחפש פיתרון שיתן כמה שיותר מהירות אבל בנפח נמוך בכדי שיהיה יותר זול.

אז אתה בעצם טוען שכול זוג כוננים רגילים במערך RAID יתן מהירות עדיפה מה RAPTOR? נכון?

OC גם אפשרי בעתיד ואולי קירור מיים, ( בלי קשר לעבודה אני גם פריק מחשבים ;) )

תודה

פורסם

אם ככה אני לא רואה צורך בלהשקיע בכרטיס חזק יותר מ-9800GT ושוב אני אציין שמומלץ לבדוק האם סדרת ה-QUADRO יכולה להיות עדיפה במקרה הזה.

בקירור מים ממש אין צורך, אפשר ומומלץ לעשות OC עם קירור אוויר איכותי סטנדרטי.

ואכן מערך RAID ייתן ביצועים עדיפים אלא אם אתה מתכנן מערך RAID של 2 כונני RAPTOR מה שלא בדיוק יחסוך לך כסף במקרה הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים