עבור לתוכן

יכולת ניצולת המעבד מול הזיכרון הנתון

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

קראתי לגבי Matlab והיה רשום שבאופן כללי החל מגירסא R2007a התוכנה תומכת בריבוי ליבות, ולא ציינו בכמה אבל אני מניח מהכתוב כי מדובר באופן כללי ללא תלות.

במידה ואכן כך מה יהיה לי כדאי לקנות מבין 2 האופציות שהצגתי מלכתחילה ? או שישנה אופצייה שלישית ?

תודה !

• תגובות 37
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

השאלה כמה כסף יש לך :)

כן, אני יודע שמתלב יכולה לתמוך, השאלה כמה ולמה ומתי :) וגם לא בטוח שה TOOLKIT שלך תומך.

פורסם
  • מחבר

בוא נגיד שזה אמור בתיאוריה להיות מחשב Low Cost.... אומנם עבור אווירונאוטיקה, אבל עדיין Low Cost...

נניח בתקציב של Q6600 אבל השאלה אם אותו או כפול ליבה משופר מזה שרשמתי?..... :D

פורסם

זה כבר תלוי האפליקציה הספציפית שאנחנו לא יודעים עליה... אם אתה עושה OC, אז הייתי לוקח את ה Q6600 ועושה לו OC ל 3GHz, אם אתה לא עושה OC, כנראה שהייתי הולך על ה E8400.

פורסם
  • מחבר

האם OC יגרום לשחיקה מוקדמת של המעבד \ פגיעה בו \ האם נדרש קירור נוסף בשל כך ?

ובמידה ואני לא עושה OC אז מהו השיקול ללכת על הכפולה ולא על ה-4 ? האם עדיף כפולה במהירות גדול ממהירות מצטברת של 4 בגלל שיהיו יישומים שינצלו רק 2 ליבות ואז בעצם יצא שזה יהיה מהיר יותר מה-4 בגלל חוסר הניצול ? :smile1:

פורסם

מהר בישומים מסויימים.

פורסם

http://tinyurl.com/yq326l

MATLAB בבסיסה אינה תומכת בריבוי ליבות כפי שתראה אם תקרא בעיון בלינק וגם פה: http://tinyurl.com/4yxk57

אמנם נוספה תמיכה מסויימת (לא ברמת בליבה) לעיבוד מקבילי בחלק מה-TOOLBOX אבל אין כל נתונים ממשיים לגבי שיפור הביצועים.

יש שיפור בולט במעבר ממעבד חד-ליבתי לדו ליבתי אך היתרון במרובעי ליבה (שתמיד רצים בתדר נמוך יותר) מוטל בספק רב ולא הוכח עדיין.

התלות בתדר המעבד היא מוכחת ומרכזית ולכן הייתי ממליץ לקחת את כפול הליבה המהיר ביותר שבאפשרותך להשיג.

אם זו מערכת LOW-COST ואתה מוכן (ויודע) לעשות OC יש את ה-E5200 או ה-E7200 שלא יקרים ומגיעים לתדרי עבודה פנומנליים.

פורסם

שמגיעים עם CACHE יותר נמוך (לא שאני יודע כמה זה משפיע על MATLAB).

פורסם

צודק בהחלט :xyxthumbs:

CACHE נמוך אכן בעייתי כי מה שלא נכנס בו (מערכי מידע גדולים למשל) עובר לזיכרון (RAM) שם המהירות נמוכה בכמה סדרי גודל.

אין ספק שהמעבד המומלץ ביותר כיום מבחינת עלות/תועלת הוא ה-E8400 שמגיע בתדר גבוה, יכולות OC אדירות וקאש גדול (2X3M). יש גם מעבדים עם 12M קאש אבל הם יקרים בטירוף.

מצד שני, בתקציב מוגבל אין תמיד הרבה ברירות ועדיף לקבל לפחות מעבד שמסוגל לתדר גבוה.

פורסם
  • מחבר

ואם אני עושה OC ל- Q6600 האם זה עדיף בעיקרון על ה- E8400 ואם כן האם צריך קירור מתקדם בגלל ה-OC ? :silly:

פורסם

לא, כיוון שה-E8400 אוברקלוקר טוב בהרבה ויגיע יותר בקלות לתדרים גבוהים בהרבה ועם רכיבים זולים יותר.

פורסם
  • מחבר

ואם אני מסתכל עם הפנים קדימה ובמחשבה על העתיד (שנתיים גג), האם גם אז בשביל מטלב וקצב התקדמות פיתוח התוכנה, יהיה ניצול עדיין יותר טוב עבור ה- E8400, מאשר עם ה- Q6600, במצב רגיל ו\או OC ?

ושוב..... האם צריך קירור מתקדם בגלל ה-OC?

פורסם

האם OC יגרום לשחיקה מוקדמת של המעבד \ פגיעה בו \ האם נדרש קירור נוסף בשל כך ?

OC גורם לשחיקה מוקדמת של המעבד. תחת OC כבר אפשר לגמור מעבד גם תוך שנתיים אבל עם OC לא גדול אין בעיה שמעבד יחזיק יותר מכל שאר במחשב.

OC זה עניין של מזל, לא כל המעבדים אותו דבר. יש אנשים שהQ6600 שלהם יגיע ל4000 מגה הרץ ירוץ ככה 20 שנה ויש כאלה שהQ6600 שלהם לא יסכים אפילו ל10 אחוז המהרה. שני המצבים האלה נדירים.

בקשר לקירור אז כמו שאמרתי זה עניין של מזל. הQ6600 הוא מעבד חם ולכן מומלץ לו קירור אבל זה הכל עניין של כמה המעבד הספציפי מתחמם כשממהירים אותו וגם כמה רחוק הולכים עם זה. כלל האצבע שמזכירים בכל מיני מקומות הוא שעל כל 10 מעלות צלסיוס חיי הרכיב מתקצרים בחצי.

פורסם
  • מחבר

OC גורם לשחיקה מוקדמת של המעבד. תחת OC כבר אפשר לגמור מעבד גם תוך שנתיים אבל עם OC לא גדול אין בעיה שמעבד יחזיק יותר מכל שאר במחשב.

OC זה עניין של מזל, לא כל המעבדים אותו דבר. יש אנשים שהQ6600 שלהם יגיע ל4000 מגה הרץ ירוץ ככה 20 שנה ויש כאלה שהQ6600 שלהם לא יסכים אפילו ל10 אחוז המהרה. שני המצבים האלה נדירים.

בקשר לקירור אז כמו שאמרתי זה עניין של מזל. הQ6600 הוא מעבד חם ולכן מומלץ לו קירור אבל זה הכל עניין של כמה המעבד הספציפי מתחמם כשממהירים אותו וגם כמה רחוק הולכים עם זה. כלל האצבע שמזכירים בכל מיני מקומות הוא שעל כל 10 מעלות צלסיוס חיי הרכיב מתקצרים בחצי.

ואם אני מחליט לרדת מעניין של OC אז לפי הת'רד ודרישותיי עדיף שאקנה E8400 ? :)

פורסם

E8400 עדיף בכל מקרה, גם לאוברקלוק.

(כמובן שכל עוד אתה לא משתמש בישומים שתומכים בריבוי ליבות, קרא הודעתו של tmpusr.)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים