עבור לתוכן

יכולת ניצולת המעבד מול הזיכרון הנתון

Featured Replies

פורסם

אם אני מרכיב מחשב עם זיכרון 4GB אבל ליבה כפולה, אז האם עם אותו זיכרון עם ליבה מרובעת יהיה יותר כח למחשב או שמבחינת ניצולת זה יהיה זהה ?

הכוונה היא לשימוש באפליקציות מתקדמות של Aero שיש ב- MATLAB...

תודה ;)

• תגובות 37
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תלוי איזה דו ליבה ואיזה מרובע ליבה

פורסם
  • מחבר

מבחינת זיכרון קודם כל נניח שזה מהסטנדרט OCZ מהירות 800 DDR2 או נניח G וחבריו, עם צלעות מובנות על כל זיכרון שזה לא יהיה.

ועכשיו למעבדים:

אם זה כפול אז: E2200

ואם זה מרובע אז: Q6600 :)

פורסם

אין ממש קשר בין המעבד המותקן לכמות הזכרון המנוצלת בפועל.

בתאוריה, אם יש לך מעבד עם ארבע ליבות, תוכל לבצע יותר משימות במקביל, שמן הסתם ידרשו יותר זכרון זמין במקביל.

האם תבצע זאת בפועל? זה תלוי מה אתה עושה.

בלי שום קשר, לא הייתי מתפשר על פחות מ-4 ג'יגה זכרון במחשב סביר.

פורסם
  • מחבר

כן אבל הצרכים שלי די מוגדרים בבירור, ולכן אני רוצה לתפור אותו בדיוק לצרכים שלי....

אם צריך להוסיף זיכרון אני אוסיף, אם עדיף ליבה מרובעת אני אקח, פשוט אפילו במפרטים לא ניתן למצוא מחשב שתפור ליישומי MATLAB ברמת ה- AERO, מכיוון שמעטים האנשים המשתמשים בזה בשוק האזרחי בארץ... (למעט סטודנטים לאירו' בטכניון).

לכן אני מחפש המלצה מקצועית כדי לא לשפוך כסף לחינם.... :)

פורסם

השאלה שאתה צריך לשאול זה מה הדלטא של השיפורים שהתוכנה מקבלת מכמות זיכרון וכמות ליבות מסויימת...

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע לחשב את זה....

אם הייתי יודע לחשב את זה אז לא הייתי פותח ת'רד :)

פורסם

לא יודע לענות לך, עבדתי עם Matlab, אבל אין לי מושג מה זה ברמת ה-Aero.

פורסם

אני לא יודע לחשב את זה....

אם הייתי יודע לחשב את זה אז לא הייתי פותח ת'רד :)

אז אתה מצפה שפה ידעו ? לך תשאל באוניברסיטאות או במקומות אחרים...

גם זה תחום כללי, אתה מתכוון להשתמש באיזה TOOLKIT קיים או שזה קוד שאתה מפתח..

אם זה איזה TOOLKIT קיים, אז בטח יש על זה דיונים איפשהו באינטרנט.

פורסם
  • מחבר

בגדול זה ה-TOOL KIT של ה- AERO, אני לא הולך על דברים חדשים...

אבל השאלה בגדול ממנה התחלתי היא למי יותר ייתרון ובמה הוא מתבטא מבין 2 המעבדים אותם רשמתי ?

והאם היתרון הזה עוזר בזמני תגובה וכד' כאשר משתמשים ב- Matlab ? :(

פורסם

היתרון של המרובע יבוא לידי ביטוי רק אם ה TOOLKIT הזה תומך בריבוי ליבות כללי, אם לא, עדיף לך לקחת מעבד עם תדר עבודה בסיסי יותר גבוהה. אם אתה הולך לעשות OC, אז זה סיפור אחר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי.... זה קצת הציב אותי במקום.... איך אני יודע אם ה- Tool Kit הנ"ל יתמוך בריבוי ליבות ?

ונניח שלא אז על איזה תדר עבודה היית ממליץ שיהלום את ה- 4GB הפנימי ?

תודה !

פורסם

אין קשר בין כמות זיכרון לתדר עבודה. איך אתה יודע ? תבדוק אצל מי שעשה אותו, יש סיכוי סביר מאוד שהוא לא.

פורסם
  • מחבר

אז לא כ"כ הבנתי...

בהנחה שהוא לא אז בעצם לא תהיה משמעות בין עבודה עם אותה כמות זיכרון עם 4 ליבות או 2 ליבות לפי מה שאתה אומר....

ואם הוא כן תומך בריבוי ליבות אז האם זה אמור לתמוך גם ב-4 ויש הבדל בין תומך ב-2 או תומך ב-4 או שתומך בריבוי ליבות הכוונה להגדרה כללית ואז לא משנה כמה ליבות יהיו הוא יידע לחלק גם 8 בעתיד אפילו ?

מקווה שלא סיבכתי....

פורסם

יש תוכנות שיודעות לנצל ליבה, יש כאלו ש 2 ויש כאלו שיודעות לפצל את העבודה באופן כללי ולתמוך בכמה ליבות שיש. (כשבלי קשר, ככל שתדר המעבד גדול יותר, ככה כל ליבה תעבוד יותר מהר, בלי קשר ליכולת פיצול).

יש תוכנות שצריכות קצת זיכרון, יש תוכנות שצריכות הרבה זיכרון.

אין קשר בין הדברים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים