עבור לתוכן

שאלה תאורטית על המאוורר המקורי של אינטל

Featured Replies

פורסם

חשבתי להחליף את הקירור של המעבד ממה שקיים כבר שנים ל-ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro. (זה מה שהבנתי מהפורום הזה, אם אתם ממליצים על משהו אחר, זה הזמן לכתוב).

עכשיו השאלה האם אפשר לפרק את הקירור הישן, להפריד את המאוורר מגוף הקירור ואיכשהו לאלתר כמאוורר נוסף למארז? מישהו עשה פעם דבר כזה?

פורסם

בעיקרון לפרק את המאוורר אפשר, אבל אני לא בטוח שתוכל לחבר אותו כמו שצריך למארז, אין לו חורים לברגים.

בכל מקרה, המאורר המקורי של אינטל מתחבר עם חיבור PWM ללוח, וברוב הלוחות יש רק אחד כזה, מה שאומר שלא תוכל לחבר את המאורר של הפריזר.

פורסם

את המאוורר של אינטל ניתן לחבר לשאר החיבורים- אם זה 3 פינים אז השליטה היא ע"י מתח, ואם זה 4 אז PWM יעזור קצת.

אני מיקמתי מאוורר כזה ב-Expansion slots (בצד האחורי של המארז) מתחת לכרטיס מסך. התפסנים של המאוורר מחזיקים אותו שם היטב. הוא עובד עם סלוט 3 פינים, במהירות בה הוא שקט. ואם אני צריך (אני אף פעם לא צריך) אז אני מפעיל SpeedFan והמהירות שלו עולה- והוא עושה קצת רעש.

אם תחפש בפורום, מישהו התקין שני מאווררים כאלו על ה-Accelero שלו (קירור לכרטיס מסך מבית AC). אני ניסיתי לעשות משהו דומה, אך שני פינים הפריעו לי. יכלתי לשבור אותם, אבל מסיבות אישיות לא יכולתי לעשות זאת.

בהצלחה.

פורסם

ניראה לי שהתראד הזה יותר מתאים לאלקטרוניה ומודינג..

לשאלתך

באמת אפשר לפרק אותו מהסינק עצמו

זה ענייןשל דקה אתה פשוט מחליק אותו מהסינק כמו מגירה והוא יוצא ..

פורסם

בכל מקרה, המאורר המקורי של אינטל מתחבר עם חיבור PWM ללוח, וברוב הלוחות יש רק אחד כזה, מה שאומר שלא תוכל לחבר את המאורר של הפריזר.

נדמה לי שבלוח האם שלי (ASUS P5Q) יש 3-4 חיבורים למאווררים. תכל'ס, עד כמה שאני יודע, אפשר לשלוט על המהירות עם 3 פינים, 4 פינים זה אם רוצים גם שליטה וגם חיווי על ערך ה-RPM. לא?

פורסם

גם עם שלושה פינים אפשר לקרוא RPM ולשלוט על המהירות, הפין הרביעי הוא לPWM.

כשאמרתי שיש חיבור PWM אחד התכוונתי לחיבור ארבעה פינים, למי שלא הבין. ככה זה לפחות בלוח שלי...

חיבור 4 פינים אחד ושלושה של 3 פינים.

פורסם

הבנתי.

מה ההבדל בין שליטה על המהירות עם 3 פינים ובין שליטה על המהירות באמצעות PWM?

הקירור שלי הוא Big Typhoon, שמתחבר ללוח באמצעות 3 פינים. יש על המאוורר פוטנציומטר לשליטה במהירות.

אז אפשר לשלוט בו גם באמצעות תוכנה, במקביל לשליטה הידנית?

פורסם

כן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים