עבור לתוכן

חוות דעת למפרט מחשב לגרפיקה תקציב עד 4.5K

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, חדשה בפורום הזה, עברתי על ההודעות בנוגע למפרטי מחשב וגם על המפרטים הממולצים, אבל אשמח לחוות דעתכם המקצועית בעניין מחשב שברצוני לרכוש, המחשב נועד לעריכה גרפית - אני עובדת עם חבילת cs3 - תוכנות פוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטור, פלאש, ודרימוויבר

התקציב - עד 4000-4200 ש"ח

המפרט הראשון:

מעבד intel 6600

לוח אם asus P5QL-E

זיכרון 2GB-800 kingston

דיסק קשיח wd 320 sata-2

כרטיס מסך geforce 8600 GT 1 GB

צורב DVD של ASUS

מארז כולל ספק של EZ COOL

מסך של PHILIPS/SAMSUNG 19"W

כולל מקלדת ועכבר של CREATIVE

לא כולל מערכת הפעלה ולא כולל שעות עבודה של התקנת המחשב כולו

עלות: 4157 ש"ח

המפרט השני:

מעבד CORE 2 DUO 8500

זיכרון 4GB

לוח אם של אינטל DG 31 PR

כרטיס מסך GEFORCE 8500 GT 1 GB

מארז CAHMPION MIDI ATX כולל ספק

דיסק קשיח סמסונג 320 GB

צורב DVD-RW

כולל מערכת הפעלה WINDOWS XP

לא כולל ציוד היקפי

עלות: 3650 ש"ח

מתלבטת בין שני המפרטים מאחר והחלקים שונים - איזה מעבד עדיף ארבע או שתי ליבות? ואיזה לוח אם טוב יותר לשדרוג עתידי - ומה שחשוב לי זו מהירות עבודה הן בפתיחת התוכנות והן בעבודה עליהן ובמידה ואני לוקחת אחד מהמפרטים איזה מהמפרטים עדיף לקניה ויתן ביצועים טובים יותר עם התוכנות ועם אופציה לשדרוג עתידי?

והאם המפרט השני עם 4GB זיכרון מצריך התאמה ל-64BIT? אז לפי מה אני יודעת שזה מותאם ל-64BIT?

מקווה שהצלחתי להבהיר את שאלותי בדרך המקובלת בפורום

תודה

המון תודה לכל העונים

פורסם
  • מחבר

שיניתי מקווה שיעמוד בדרישות...

פורסם

לפני שנרכיב מפרט מתאים לדרישות שלך הייתי בודק כמה דברים:

1) כמו שאני שם לב העבודה שלך היא על תוכנות 2D מה שאומר שאין צורך בכרטיס ייעודי.

2) מומלץ לבצע בדיקה באתרים השונים של החברות לקבלת מידע על תמיכה בריבוי ליבות, אם אני זוכר נכון PS תומכת בריבוי ליבות בצורה דיי צולעת אבל שווה לבדוק לגבי כל אחת מהתוכנות.

אם אין תזכורת לתמיכה בריבוי ליבות מפרט מבוסס E8400+P43 DS3L וכרטיס גראפי חיצוני פשוט דוגמת ה-3450 יעשו את העבודה נהדר.

כמובן שקיט של 4GB יעזור מאוד בתוכנות עריכה למיניהן אם השימוש בהן אינטנסיבי.

*

יש הרבה מה לשפר במפרט שהצעת כמו כן חסרים המון פרטים בנוגע לחברות החלקים ולמחירים ליד כל חלק.

פורסם
  • מחבר

האם הלוח שהמלצת של GIGABYTE טוב יותר מהלוח של אינטל DG 31 PR? ועדיף לקחת אותו? קראתי קצת באתר של GIGABYTE על הלוח אם ותכונותיו הבנתי שהוא תומך במהירות זיכרון מעל 1200MHZ ותומך בשני מעבדים מרובי ליבות - תקן אותי אם אני טועה אבל דבר אחד לא הבנתי: This motherboard is designed with VRD11.1 power phase, and cannot be compatible with VRD10 designed CPU.- מה זה אומר?

האם כרטיס המסך של ATI עדיף על כרטיס המסך של GEFORCE?

איזה דיסק קשיח יש לו יותר אמינות של SAMSUNG או של WESTERN DIGITAL?

נראה לי שאלך על המעבד של השתי ליבות עם 4GB זיכרון

תודה

פורסם

ה-P31 הוא צ'יפסט מעט מיושן ולכן קיבלת הצעה ללוח מבוסס P43.

הלוח תומך בכל המעבדים כפולי הליבה ומרובעי הליבה.

הכוונה היא שהלוח הותאם למעבדים עם מערכת ייצוב מתח מסויימת ולא מתאים לכאלו עם המערכת הישנה יותר.

אין שום הבדל במקרה שלך בין כרטיס של ATI או כרטיס של NVIDIA ה-3450 הוא זול ויעשה את העבודה נהדר.

סדרת ה-AAKS של WD מומלצת ואני משתמש ב-3 כאלו בבית הם דיי קרירים ועובדים נהדר, אישית היו לי נסיונות לא טובים עם HD'S של SAMSUNG אבל יש כאלו שיחלקו עליי.

פורסם
  • מחבר

היום יש לי כרטיס מסך של ATI RADEON 9200 האם מה שהצעת הוא טוב יותר?

לגבי המעבד מה עדיף לי לקחת 8500 או 8600?

המון תודה

פורסם

אין מקום להשוואה הכרטיסים האלו מדורות שונים.

כמו שאמרתי ה-E8400 יהיה מצויין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים