עבור לתוכן

מחפש את השקט, עזרה עם מחשב חדש

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

עברו כמעט שנתיים מאז שהגבתי כאן בפורום לאחר שאני נעזר בו רבות רק מקריאה.

בעזרת חברי הפורום, בחרתי לי מפרט מחשב חדש ואני יותר ממרוצה.

הבעיה היחידה היא רמת הרעש, המחשב הנוכחי יחסית רועש ואני צריך את עזרתכם בהמלצה (זולה) לשיפור רמת הDB.

המפרט:

E7200

לוח ג'יגהבייט - G31

9800GTX+ עם 512 זיכרון

2 ג'יגה RAM של מושיקין

ספק 500W שך EZCOOL (כניראה שפה יכלתי לעשות בחירה חכמה יותר).

איך אני משפר את רמת הרעש הנוכחית ואולי את הקירור בתקציב הנמוך ביותר.

רצוי לציין שכרגע OC לא עומד על הפרק עקב חוסר ידע מספק.

תודה לעוזרים.

פורסם

עצה ראשונה

תבודד את מקור הרעש - בזמן פעולת המחשב תדחוף עפרון (בעדינות ולשניה אחת) לכל אחד מהמאווררים על מנת לעצור אותם

במידה והבעיה במאוורר הספק - לך על ספקים של ANTEC (יש לי שני מארזי סונטה והדבר הזה הוא פשוט תענוג)

במידה וזה מאוורר מעבד תשקול החלפה לקירור גדול עם מאוורר בעל קוטר גדול המסתובב לאט יותר (אישית אני לא משתמש במאוורר על המעבד יש לי פשוט היטסינק שמספיק מעל הראש - מעבד E8400 אם תהית וגם אני לא משתגע על OC)

במידה וכרטיס מסך - יש לא מעט כקטיסים טובים מאוד בעלי קירור פאסיבי (בד"כ צלעות של זלמן)

כל טוב,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על העזרה, ביצעתי את הפעולה.

מחצית מהרעש מגיע מהמאורר הקידמי של המארז, נחליף אותו קודם באחד שקט ובמידה והרעש עדיין יטריד אותי נלך על

מאורר שקט למעבד.

פורסם

עצה ראשונה

תבודד את מקור הרעש - בזמן פעולת המחשב תדחוף עפרון (בעדינות ולשניה אחת) לכל אחד מהמאווררים על מנת לעצור אותם

במידה והבעיה במאוורר הספק - לך על ספקים של ANTEC (יש לי שני מארזי סונטה והדבר הזה הוא פשוט תענוג)

במידה וזה מאוורר מעבד תשקול החלפה לקירור גדול עם מאוורר בעל קוטר גדול המסתובב לאט יותר (אישית אני לא משתמש במאוורר על המעבד יש לי פשוט היטסינק שמספיק מעל הראש - מעבד E8400 אם תהית וגם אני לא משתגע על OC)

במידה וכרטיס מסך - יש לא מעט כקטיסים טובים מאוד בעלי קירור פאסיבי (בד"כ צלעות של זלמן)

כל טוב,

גבריאל

גבריאל,

עצתך לבידוד מקור הרעש טובה אך הטכניקה שאתה מציע מסוכנת למבצע ופוגעת בלהבי המאווררים !

עדיף לנתק את מקור המתח של מאוורר כדי לעצור את פעולתו.

פורסם

גבריאל,

עצתך לבידוד מקור הרעש טובה אך הטכניקה שאתה מציע מסוכנת למבצע ופוגעת בלהבי המאווררים !

עדיף לנתק את מקור המתח של מאוורר כדי לעצור את פעולתו.

מקבל את הערתך

מנסיון שלי אף פעם לא קרה כלום אבל אני בהחלט מבין שזה יכול לפגום בלהבים

אפשר גם אם מהירות המאוורר אינה גבוהה עם האצבע (אישית גם ניסיתי בתור ילד לעצור עם האצבע מאורר שולחני אבל הטכניקה לא עלתה יפה...)

:o

כל טוב וגמר חתימה טובה,

גבריאל

פורסם

אני עובד עם מאווררים חזקים יחסית וקרה כבר [לצערי יותר מפעם] שבטעות תוך כדי סידור משהו בתוך המארז נגעתי במאוורר עובד ונחתכתי.

אפילו פעם חוט של מאוורר אחר נכנס למאוורר עובד ונחתך לגזרים.

:xyxthumbs: גמר חתימה טובה !

פורסם

מה ? עם איזה מאוררים אתם עובדים ?

מה יש להם מנוע של פרארי אנזו?

כולה 12 ואט עלוב!

בלהבים לא נוגעים אף פעם

יש באמצע עיגול לוחצים עליו והמאורר עוצר

ויש את האופציה השניה שבמידה וזה לא המאורר של המעבד מומלץ לנתק אותו ממקור הכוח ודי

למה להיתעלל ?

דווקא נגיעה במאורר יכולה לעקם אותו ואילו במילימטר וזה יגרום רעש אכזר שלא יעזוב לעולם.

פורסם
  • מחבר

למזלי באמת עשיתי את הפעולה עם האצבע, על החלק האמצעי. אבל לפי התגובות כאן זו הפעם האחרונה שאעשה זאת.

פורסם

מה ? עם איזה מאוררים אתם עובדים ?

מה יש להם מנוע של פרארי אנזו?

כולה 12 ואט עלוב!

בלהבים לא נוגעים אף פעם

יש באמצע עיגול לוחצים עליו והמאורר עוצר

ויש את האופציה השניה שבמידה וזה לא המאורר של המעבד מומלץ לנתק אותו ממקור הכוח ודי

למה להיתעלל ?

דווקא נגיעה במאורר יכולה לעקם אותו ואילו במילימטר וזה יגרום רעש אכזר שלא יעזוב לעולם.

תנסה להכניס אצבע למאוורר 90 CFM ב 2400 סל"ד או למאוורר 130 CFM ב 3200 סל"ד ואז תבין על מה אני מדבר.... :s07:

פורסם

מאורר 130 ס''מ מסתובב ב3200 סל''ד? :lol:

לא ראיתי כזה דבר עדיין אשמח אם תראה לי איפה יש מאורר כזה ומי שם כזה אצלו במחשב שבטח עושה רעש של טרקטור...

למייטב ידעתי על מאוררים לרוב שהס''מ קטן הסל''ד עולה וההפך..

פורסם

:screwy: זה לא 130 סנטימטר אלא CFM = Cubic Feet per Minute .

זוהי יחידת מדידה לעוצמת הרוח של מאווררים.

לדוגמא זה מאוורר עם 190 CFM :

http://www.sidewindercomputers.com/delffb1212eh.html

sidewindercomputers_2020_30781645

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים