עבור לתוכן

הרהורים בענייני מחשב HTPC

Featured Replies

פורסם

אהלן,

ההורים עוברים בקרוב דירה ולכן יתחדשו גם במע' קולנוע חדשה.

תהיתי אם כדאי להרכיב להם מחשב HTPC שיודע לשדר HD ולהקליט לפי לוח שידורים מיס (לחקות את הפעולה של יס מקס).

משום מה, אני לא מוצא שום מקום באינטרנט שבאמת מדבר על זה או אפילו מציע לך לקנות דרכו כך שאני לא יודע אפילו על איזו הוצאה מדובר והאם זה משהו ששני ההורים שלי ידעו להסתדר איתו מבחינת תפעול.

א) יש חיה כזאת בארץ? מדיה סנטר שמקבל לוח שידורים מיס?

ב) כמה יעלה לי מוצר כזה, עם מארז טוב ושקט ויכולות ניגון HD על המעבד של כרטיס המסך?

ג) הקלטת HD חי היא תוספת יקרה?

ד) איפה קונים? בגלל שזה להורים הייתי מעדיף לקנות את הכל במקום אחד שיתן להם שירות לשלוש שנים.

ה) מישהו התנסה? למישהו כאן יש חוויות לחלוק?

תודה ושנה טובה.

פורסם

א)כן

ב) אפשר להרכיב משהו מבוסס 780G ומעבד AMD+כרטיס PVR במעט כסף (אני מעריך ש1500 ש"ח)

ג)כן, וגם אין הרבה שידורי HD ששווה להקליט

ד)בכל חנות מחשבים

ה)זה אחלה דבר :)[br]פורסם בתאריך: 4.10.2008 בשעה 18:16:24

במבט שני על המחירים, יותר בסביבות 2,200 ש"ח :-\
פורסם
  • מחבר

או, כבר התקדמות. מסתבר שהייתי צריך לתת איזה גילוי נאות- בחומרה אני כבר לא מבין הרבה.

אני מבין ממך שהמינימום למחשב הסביר (כולל מארז וספק?) הוא 2200. במידה וכן, איפה אפשר למצוא מפרט סביר עם אופציות שדרוג?

מבחינת כרטיסי טלויזיה- מזמני אני זוכר שתי חברות מובילות- Hauppauge וPinnacle. הן עדיין המומלצות? לATI יש עדיין כרטיסי VIVO שאולי יוכלו לתת פתרון טוב יותר או שצריך גם כרטיס מסך וגם כ. טלויזיה?

פורסם

מיותר לקחת כרטיס מסך נפרד, לוח 780G עם HDMI ויכולת פענוח HD יהיה מעל ומעבר

בקשר לכרטיס לכידה, Hauppauge WinTV PVR 150 יהיה מצויין וניתן להשיג אותו בגירסת LOW PROFILE

הוא מבצע את הקידוד בחומרה ויהיה מצויין ולא יקר (300-400 ש"ח)

רוב החנויות לא בונות מפרטים כאלו (אם כי יש פה ושם למשל בKSP)

הכי טוב יהיה להגדיר תקציב מסודר ולבנות על פיו מפרט ייעודי

פורסם

עשה להורים שלך טובה: שיקנו YES MAX בשביל הקלטות (בהנחה שהם באמת צריכים את זה) ועצירות צפייה בזמן אמת, זה פועל הכי טוב והכי נוח.

האופצייה דרך מחשב מלווה באין סוף קונפיגורציות, שילובים, מזל ותחזוקה שוטפת כל פעם שמשתנה משהו. גם זו דרך הרבה פחות ידידותית - ואני מבין שהמטרה שלך היא להקל עליהם כמה שרק אפשר. ואני מדבר מנסיון - גם אני בניתי להורים שלי HTPC וכל העניין של ההקלטות וצפייה בLIVE שרך המחשב התברר ככישלון נחרץ עקב חוסר הטרוויליות של זה לעומת ממיר יעודי שעושה את זה (ואני לא מאשים אותם - הם רק רוצים לראות טלווזיה בנוחות).

כמובן הכל אפשרי - אבל זו המלצה, עד כמה שאני יודע הYES MAX כבר לא כזה יקר.

לגבי כל השאר, כמו שהמליצו לוח מבוסס 780G (לגיגהבייט יש גם יציאת אודיו דיגיטלית), מעבד של לפחות 5000+, הארדיסק לא פחות מ 500 גיגה (מבחינת כדאיות של עלות), 2 גיגה זיכרון 800, קירור שקט זה יתרון, שלט נוח זה די חשוב (מדיה סנטר), והקטע הכי בעייתי לבחירה - מארז :) זה תחום שכבר צריך לראות מה מתאים להם ומה יפה להם בסלון - זה קטע שאני דווקא תמיד ממליץ להשקיע כסף וזה איפושהו בין 600 ל 1000, אם מישהו מתפרע והולך על יותר מזה - אני ממש מבין אותו.

התקציב אני מניח במקרה כזה נע בין 2000 ל 2500.

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק מה שרציתי לשמוע.

בנוגע לשלט, יש המלצה למשהו מעניין? יבוא מארה"ב לא בעיה במקרה של המשפחה שלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים