עבור לתוכן

שתי שאלות קירור מים ל4870X2 ולגבי פאן בס

Featured Replies

פורסם

היי,

צצו לי שתי שאלות לגבי קירור שמאוד אשמח אם תענו עליהן

1 אפשרי לחבר מאווררים ללוח האם בצורה כזו שאת החשמל הם יקבלו מחיבור נפרד למולקס שבא מהספק, והכבל הצהוב שדרכו ניתן לבדוק מה מהירות המאוורר יהיה מחובר ישירות לחיבור המיועד בלוח האם?

הכוונה היא לחתוך את החוטים של החשמל ולחבר אותם דרך פאן בס, אבל אני עדיין רוצה דרך לנטר את המהירות ולכן להשאיר את הכבל הצהוב מחובר

2 קירור מים לכרטיס מסך

לא הצלחתי למצוא בחנויות בארץ בלוק לכרטיס מסך HD4780X2 שיקרר גם את המעבד וגם את הזכרונות, ולכן השאלה מתפצלת

האם יש חנויות שמוכרות בלוקים כאלו?

והאם בלוק כזה דורש משאבה יותר חזקה מאשר בלוק רק לGPU, אם כן איזו מומלצת?

תודה מראש

שחר

פורסם

1. אפשרי..לא חסר מאווררים או ספקים שעושים שימוש בכבל RPM ומתחברים ישירות למולקס..

2. לא יודע מה עם הארץ אבל בחו"ל לא חסר בלוקים..

נתחיל מזה שתפרט על איזה ציוד יש לך או כמה אתה מוכן להשקיע..

פורסם
  • מחבר

או, אז זהו, שלא ממש יש ציוד..אבל יהיה, בקרוב אני מקווה..

מערכת של אינטל עם מרובע ליבות ולוח עם שני חריצי PCI-E..

הכרטיס, כמו שכתבתי, הוא HD4870X2 מסתמן שהוא יהיה של SAPPHIRE..

ממה שמצאתי יש בלוק של DD בערך ב-140 דולר

יש עוד חברה שאני לא זוכר את שמה ומציעה בלוקים מ150 ועד 170 דולר, כשהיקר ביותר עשוי מניקל..

אני מכוון למשהו באמצע כנראה..

ולכן השאלות הבאות:

1. האם יש בלוק מומלץ לכרטיס הזה? ראיתי שהמבנה של כולם הוא בערך אותו דבר, ולכן אני מניח שזה בעיקר החומרים שעשים הבדל

2. איזו משאבה מומלצת במידה ואני בונה קירור מים נפרד שיהיה רק לכרטיס המסך?

3. לא הצלחתי להבין מהתמונות או מההסברים האם קירור המים תופס רק את החלק ה"קדמי" של כרטיס המסך, כלומר החלק שעליו המעבד, או גם את אחורי הכרטיס, כלומר את הצד השני שעליו יש רק זכרונות..

4. בהמשך לשאלה הקודמת- במידה וכן, האם תוכלו להסביר כיצד בדיוק זה עובד

במידה ולא, מה שאני מניח שקורה, זה אומר שרק צד אחד של הזכרונות מקבל קירור מים, והצד השני דורש היטסינקים..אם זה נכון...יש דרך מומלצת..היסטינקים ומאווררים נגיד..?

5. אני מעדיף לבנות מערכת קירור נפרדת למעבד של המחשב ולכרטיס המסך, כלומר שתי משאבות..ולכן אשמח אם תוכלו לתת לי משאבה מומלצת גם לקירור המעבד

שוב תודה

פורסם

1. יש את הדגמים של EK/KOOLANCE/D TEK מבחינת המלצות הEK יציעו לך מחיר סביר וביצועים מצויינים..

ואיפה ראית בלוק קירור מניקל ?

2. ה655 של Swiftech מומלצת..

3. הקירור "יושב" רק על החלק שבו נמצאת הליבה..כולל הזיכרונות באותו הצד..ואין זיכרונות בצד השני של ה4870X2..

4. איך הקירור עובד ? בלוק בא במגע עם השבבים..המים "אוספים" את החום שמעביר הבלוק..וחוזר חלילה..

5. סעיף 2...ואם אתה מתכוון לקרר רק את הכרטיס מסך והמעבד..משאבה אחת ורדיאטור משולש יספקו אותך בהחלט.

פורסם
  • מחבר

1. מה זה אומר בעצם מחיר סביר לקירור כזה?

2. אני לא מצליח למצוא באתר את הפוסט שעליו אני מדבר, אבל היה כתוב בו שניתן לקנות משאבות יותר זולות משל SWIFTECH. אני לא זוכר את שם החברה, אבל יודע להגיד שקניתי משאבה שלהם בחנות של מוצרים לאקווריום :silly: מישהו יודע את שם החברה הזו?

3 יכול להיגרם נזק במידה ומשתמשים במשאבה חזקה יותר?

4. לגבי הניקל- זה מה שראיתי

http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=240&products_id=24312

תודה על התשובות עד עתה,

שחר

פורסם

1. בלוק לכרטיס מסך זה באזור ה150+...

2. יש גם משאבות של אקווריומים אבל זה כבר תלוי במתח וכו..

3. לא..זה רק יכול לפגוע לך בטמפ' ובלחץ במערכת..שכן את החייב רדיאטור תואם..

4. או קי.. תודה..

פורסם

אם תקרר את הכרטיס שלך במערכת עם רכיבים איכותיים תראה את התוצאות הטובות ביותר.

ה HD4870X2 שלי (וכולם למעשה) עמד על 82 במנוחה ו 90 במאמץ עם רעש בלתי נסבל מהמאורר.

לאחר ההסבה לקירור מים עם בלוק נחושת של EK ולופ מיוחד רק לכרטיס(ועוד לופ למעבד, לוח אם וכו) הכרטיס עומד על 30

מעלות(יותר נכון טמפ' אויר בחדר) במנוחה ומטפס מעט ל 35 במאמץ.

כל לופ מצויד ברדיאטור טרמוציל עם ארבעה YL's.

כפי שניתן לראות ל 4870X2 כן יש זיכרונות על הגב ו EK מקררים אותם בעזרת בלוקים מכובדים ואפקטיביים ללא מים.

dsc0001ah6.jpg

dsc0002wd2.jpg

פורסם

יש מצב אתה נותן פירוט איזה רכיבים צריך בשביל הקירור של ה 4870x2 ?

כלומר ממש אחד לאחד איזו משאבה איזה צינורות איזה רדיאטור והכל כמובן רק יחידה נפרדת לכרטיס מסך בלי קירור של המעבד.

הסתובבתי קצת באתר של http://www.ekwaterblocks.com/shop/ אבל אין לי מושג מה אני צריך להזמין משם :\

פורסם

הנה מפרט מוכן לקירור מים של HD4870X2 בלבד, שים לב שכדי לקרר לדוגמא את המעבד בנוסף(מקרה סביר ואפשרי בהחלט)

כל מה שצריך לעשות זה להוסיף להזמנה עוד בלוק טוב למעבד כמו ה GTZ של SWIFTECH.

mifrat4870x2xv4.th.jpgthpix.gif

מדובר על מפרט בזבזני משהו(רדיאטור אוברקיל וצנרת טייגון) אבל הוא מכיל רכיבים מעולים

ואני לא הייתי מתפשר על הדברים הללו בקירור מים(ואכן לא היתפשרתי :xyxthumbs:).

פורסם

אחלה !! מעולה מעולה מעולה ! תודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים