עבור לתוכן

מארז מיקרו ATX, ללא סירקולציה, צריך יעוץ למיקום מאווררים (+תמונה)

Featured Replies

פורסם

שלום, קניתי את הכרטיס מסך HD 4850 (המלבן האדום בתמונה).

כתוצאה מכך, כל המארז שלי נהפך לתנור :).

לכן אני חייב את עזרתכם במיקום המאוורים. (חיפשתי במדריכים, אך לא מצאתי תשובה מספקת, בגלל הבעיתיות של המארז שלי)

14azpfc.jpg

נכון לעכשיו יש לי מאוורר אחד של המארז מס'1 בתמונה, מוציא אויר.

אי אפשר למקם מאוורר מקדימה, אלא רק מהדלת הצדדית (הנפתחת), בגלל שבמיקום מס'2 בתמונה יש את כל הכבלים של הספק כח.

ישנה אפשרות להוסיף מאוורר 8 סמ' בין הסידי רום והספק, למעלה (ליד מס' 3 בתמונה).

קניתי כבר מאוורר 12סמ של סילבר סטון FM121, השאלה איפה למקם אותו, ולאיזה כיוון (כניסה/יציאה אויר)?

והאם אני צריך לקנות עוד מאווררים ואיפה למקמם.

בתודה ענקית מראש לכולם!

פורסם

באמת שיצא לך יותר קל וכדאי פשוט לקנות מארז חדש.

היום אנטק 300, שמאורר בצורה מצווינת, עולה 300 ש"ח. יקר לך ? יש מארזים בכ-180 ש"ח שיהיה גדולים יותר פיזית ,נוחים ואיכותיים יותר

פורסם

או אנטק 300 בן חודשיים וחצי עם אקסטרה 2 מאוררי 120 ב 230 ;)

פורסם

להגיד 'סירקולציה גרועה' לא מאפיין בעיות. מה הטמפרטורות של הרכיבים במערכת במנוחה ובמאמץ? האם אתה מעוניין לבצע OC?

בכל אופן אם המארז מגיע רק עם מאוורר אחורי (לפי התמונה) שמוציא אויר- אז תתקין אחד מקדימה שיכניס אויר, ואחד בצד שגם כן יכניס אויר. במצב כזה לא צריכה להיות לך בעיה עם סירקולציה- יש מארזים הרבה יותר קטנים שמסתדרים יופי עם רכיבים חמים יחסית.

פורסם
  • מחבר

יש לי את הintel pentium 4 3ghz 630 במנוחה 50 מעלות, ובמאמץ 65 מעלות.

טמפ' של הכרטיס מסך מנוחה 83 מאמץ 91

המטרה שלי זה להוריד בכמה מעלות את הטמפ' של הרכיבים, ולא לבצע OC בכלל.

ובלי להשקיע כסף, ז"א לקנות מארז חדש לא בא בחשבון, אלא להתקין את המאוורר שיש לי, ואולי אם צריך לקנות עוד אחד ב50.

פורסם

קודם כל המעבד שלך עם טמפרטורות בסדר גמור, ממש לא הייתי אומר לגביהן "טעון שיפור". לגבי הכרטיס מסך.. הטמפ' שלו קצת גבוהה, אמנם לא משהו שיגרום לבעיות, אבל בהחלט סיבה לשפר את הסירקולציה במארז או את הקירור שלו.

מה שאני מציע: ראשית, אני לא יודע איזה כרטיס מסך זה.. אבל את ה120מ"מ תתקין עליו. אם יש עליו מעין קופסה מפלסטיק, תסיר אותה כדי שלמאוורר תהיה גישה ישירה להיטסינק שלו. תוכל להתקין את המאוורר בעזרת אזיקונים- על הדרך אפילו לנקות את ההיטסינק מאבק- ואני בטוח שטמפרטורה שלו תרד פלאים.

מעבר לזה, אני לא חושב שאתה צריך להוסיף מאווררים כלשהם- שכן אין לך וזה לא שווה את הכסף, כי לאחר שיפור טמפ' כרטיס המסך, בעצם לא תהיה לך שום בעיה של טמפרטורות. אך אם בכל זאת אתה מתעקש, אני מציע שתקנה מאוורר פשוט של Arctic Cooling (לא PWM) בגודל של 120מ"מ ותתקין אותו בחזית המארז. אני מודע למה שאמרת לגבי הכבלים של ספק הכח, וכאן רציתי לומר שאני לא מבין איך הכבלים שלו הגיעו עד לשם. אם אתה מדבר על הכבלים של המארז (כפתור כיבוי, כפתור ריסט וכו') אז הם לא יפריעו לך, תוכל להזיז אותם מעט הצידה, בסה"כ יש המון מקום בשביל מאוורר בצד הקדמי לפי התמונות.

בהצלחה.

נ.ב. לגבי המאוורר שהצעתי שתקנה, אני חושב שהוא הכי זול בKSP- משהו כמו 30 ש"ח. אתה לא צריך יותר מזה, הוא אינו רועש והוא עושה עבודה טובה בהחלט.

פורסם

ורק שתדע שיש לך צוואר בקבוק עצבני עם המעבד שלך, אתה לא מנצל אפילו לא חצי מהכרטיס !

פורסם

ניסית לשנות את מהירות המאוורר של כרטיס המסך בעזרת RivaTuner החדשה?

פורסם
  • מחבר

לא..... מה זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים