עבור לתוכן

-עזרה- Dell Inspiron 6000 רותח!!! ומאוד איטי !! - מה אפשר לעשות ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

לאחותי יש מחשב נייד קצת ישן של חברת DELL מדגם INSPIRON 6000 .

מאז שפגשתי במחשב הוא היה מאוד איטי וחסר תועלת .

כשבדקתי טמפ' ראיתי שהמחשב מגיע למספרים מטורפים . 70 - 80 למעבד - וכמעט 50 ל-HDD . (ראו תמונה )

URL=http://imageshack.us]dell6000hottempxu0.jpg

הבנתי שכבר משהו לא בסדר .

תפקוד המחשב מאוד מאוד איטי ומעצבן - עד שעולה יישום או כל דבר אחר לוקח שעות המתנה ! :pissed:

כמות ה-CPU של המחשב עומדת מעל 70 ורוב הזמן 100% .

נ.ב קרה לי אתמול שהמחשב נכבה פתאום ( כנראה מהטמפ' הגבוהה ) .

הגרף תמיד למעלה או שעובד בקצב מטורף ולא נח .

הזיכרון גם נשאב מהמחשב בפעילותו .

כרגע אני סורק ווירוסים במחשב , מצאתי פה ושם אני עדיין עובד על זה .

[אבל השאלה שלי היא = מה עושים עם הטמפ' הגבוהות הללו & איך אפשר לעזור למחשב הזה שירוץ ויעבוד טוב יותר מאשר עכשיו ?!

*ואם כבר אתם שואלים אז אני עובד עם המחשב על שולחן ולא שטיח או מיטה אז ככה שהטמפ' עדיין גבוהות !

תודה רבה למי שיכול לעזור !

פורסם

אם המעבד שלך כל הזמן "פעיל", יכול להיות שיש לך מלא תוכנות זבל \ וירוסים.

בכל מקרה, אני ממליץ דבר ראשון להתקין מחדש את הווינדוס, בלי קשר להתקנה (שמומלצת מאוד מאוד, כמעט בגדר חובה)

רצוי שתנקה את המחשב מאבק.

פורסם
  • מחבר

א' כל תודה על העזרה .

ב' כל אני מודע לבעיות חום ממחשבים נייחדים שנגרמות בדר''כ מעומס אבק במחשב - במחשב נייד זה קצת אחרת כי אין לי מושג מה לפרק שם ואני לא רוצה להכניס את עצמי למצב שאני לא יודע מה אני הולך לעשות - :P

מצאתי הרבה ווירוסים על המחשב במיוחד תולעים - אני עובד עם AVAST ועדיין סורק את המחשב מאתמול ..

לפרמט זה הדבר האחרון שאחשוב עליו אבל במקרה הזה זה הראשון ! קודם אסיים את הסריקה = אגבה מה שצריך לגבות ואפרמט את המחשב .

אבל שתי שאלות לי אליך :

1. פירמוט המחשב לא דורש דרייבר של HDD או משהו כזה כמו של המחשבים הניידים של היום ?

2. האם הפירמוט הוא רגיל - BOOT בביוס והכנסת דיסק WIN כרגיל ?

תודה שוב .

פורסם

אוקי, אז בוא אני אנסה לעזור כמה שיותר.

דבר ראשון, האנטירוס הזה AVAST, הוא לא משהו (יש הרבה יותר טובים), תנסה את קספרסקי או איקרוס אנטיוירוס, הם הרבה יותר טובים. (היתרון של AVAST זה שהוא כביכול מהיר, הבעיה שהוא בכלל לא עושה סריקה בכל הקבצים). דרך אגב, AVG מעולה גם.

- בעניין השאלה ששאלת, כן אפשר להתקין את הווינדוס רגיל מהדיסק (לשים BOOT בביוס), במידה והכונן הקשיח של המחשב הוא דרך בקר מסוג IDE, אז לא תהיה שום בעיה להתקנה לזהות את ההרדיסק, במידה ויש לך בקר מסוג SATA, תצטרך להוריד את הדרייברים מהאתר של DELL ולשלב את הדרייבר SATA בתוך דיסק התקנה אשר מכינים בעזרת תוכנה בשם NLITE.

פורסם
  • מחבר

כן במקרה של SATA אני מודע להתקנה של הדרייבר .

במקרה שלי רשום שם ULTRA ATA - זה HDD של 40 ג'יגה . ( מחשב ישן ) לא נראה לי שתיהיה לי בעיה איתו בפירמוט .

אז ככה :

החלפתי ל-AVG מצא לי כמה TORJAN לא יודע מה עשה איתם .

בנתיים נראה כי המחשב עובד טוב יותר

אבל עדיין הגרף של ה=CPU מזגזג למעלה ומטה וכמות הזכרון הפנוי הולכת וקטנה .

מה שכן גביתי את הדרייברים במקרה ולא יהיו לי דרייברים מתאימים אחרי הפורמט או שלא אמצא מה שאני צריך

התוכנה נקראת Driver Genius Professional Edition - כלי מצויין !

ועוד דבר ה-HDD כרגע מחולק ל- 2 חלקים

האחד 28.6 ג'יגה = שנותרו להם 4.45 ג'יגה פנויים ! NTFS

והשני 4.93 ג'יגה = שנותרו להם 515 מגה פנויים ! FAT32

* אני לא יודע מי האידיוט :screwy: הזה שעשה דבר כזה אבל צריך לסדר את העניין בפורמט .

ומשהו נוסף שנתקלתי בו

הזכרון :

2 זכרונות של DDR2 האחד במהירות 400 השני 533 לא הגיוני - כי שאלתי " מתי הוסיפו זיכרון למחשב " ונאמר לי שהמחשב שודרג - והוא כרגע עומד על 768 מגה במקום 512 במקור

יכול להיות שגם זו הבעיה של איטיות לא ?!

תזמון לא נכון של הזכרונות

memddr2dellkc7.jpg

ושוב תודה .

פורסם

לא, הזכרונות הם לא העניין.

לדעתי באמת הגיע הזמן להתקין את מערכת ההפעלה מחדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים