עבור לתוכן

קניתם מרובע ליבות ? האם אתם מרוצים ?

קניתם מרובע ליבות ? האם אתם מרוצים ? 494 הצבעות

1. 1. קניתם מרובע ליבות ? האם אתם מרוצים ?

• כן, אני מרוצה.
    • לא, בדיעבד הייתי לוקח דו-ליבתי.

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

שאלה כללית לכל מי שקנה מעבד מרובע ליבות. האם אתם מרגישים שזה היה שווה את ההשקעה, קיבלתם מה שציפיתם, או שמעבד דו-ליבתי זול יותר ומהיר יותר היה מספק את הסחורה יותר טוב אם לא באופן זהה ?

(ברור לי שזה שאלה שקשה לענות כי בכל זאת יש לכם מעבד X ולא Y, אבל בכל זאת).

פורסם

כן אני מרוצה, מה גם שזה לא בעייה לעשות לQ6600 למשל OC ל3GHZ והוא ברמה של E8400 בכל הדברים שלא מנצלים ריבוי ליבות ובמלוטי טסקינג הרבה יותר טוב :)

פורסם
  • מחבר

ומעבר לזה יוצא לך להשתמש ביותר מ 2 ליבות באופן אינטנסיבי ?

(אחרים גם מוזמנים לענות ולא רק להצביע בסקר :) ).

פורסם

ומעבר לזה יוצא לך להשתמש ביותר מ 2 ליבות באופן אינטנסיבי ?

(אחרים גם מוזמנים לענות ולא רק להצביע בסקר :) ).

כן! לדוגמה: וינדווס, קידוד (ממש מועיל), משחקים חדשים (COD4, CRYSIS\WARHEAD, DEVIL MAT CRY 4) אפשר גם להגיד FARCRY 2..... (כל הבטיחו..)

בכללי, אני ממש מרוצה! יש לי Q6600 3.2GHZ(שנחשב כבר ישן..) והוא עדיין שועט ובועט! כמעט מכל בחינה אני מרוצה חוץ מהחום (למרות ששלי זה B3 אז החום הוא לא בדיוק חום ממוצע של-QUAD...)

מזמן לא נאמרה הסיסמה הזאת אבל - QAUD => עתיד!

פורסם

שמע, בנצ'ים, שמנצ'ים. אני החלפתי את ה E6300 שהיה ב 3 גיגה עם Q6600 ב 3 גיגה. ההבדל מורגש, אפילו בעבודה שוטפת, שלא לדבר על קידודים וכו'... פשוט תענוג.

פורסם

התקנת מערכת הפעלה נקייה לאחר ההחלפה, או שפשוט החלפת במערכת עובדת?

פורסם

התחלתי במערכת לא נקיה. יותר מאוחר עברתי ל 64 XP נקייה. ההבדל הורגש עוד במערכת הישנה.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין איך בעבודה רגילה / שוטפת (לא קידודים וכו') יכול להיות הבדל כזה גדול (אלא אם אתה מריץ מליון תהליכים זוללי משאבים).

פורסם

עם Q9450 איך אפשר לא להיות מרוצה? במיוחד שקניתי אותו חדש לגמרי בכ-1000 ש"ח.

בתקציב הזה גם כן חשבתי לקנות Q6600 ולא כפול ליבה. אבל השימושים שלו הם ממש לא למשחקים, אל עבודה שוטפת עם ריבוי תוכנות

פורסם

אני עם q6600 @ 3.0ghz ומרוצה מאוד :)

גם בלי הOC הייתי מרוצה, סתם רציתי לב שקט, לדעת שאין מצב שאני מפסיד משהו בגלל המהירות שעון.

אף פעם לא היה לי דו ליבתי (המחשב הקודם שלי היה P4 3.0Ghz) אז מן הסתם שאני מרגיש שיפור מטורף.

בכל מקרה, אני עובד הרבה פעמים עם תוכנות במקביל, ותוכנות תלת מימד, וקצת עריכת וידאו, אז אני גם מנצל

את כל הליבות ובהחלט מרוצה במצבים האלה :smile1:

בקשר להבדל בעבודה שוטפת. אני לא יודע בדיוק, אבל אני יכול רק לשער מאיפה נובע ההבדל.

אני מניח שגם מעבד מאוד מהיר עדיין לא מסוגל לעשות כמה דברים ביחד,

אז כשיש לווינדוס 4 ליבות לחלק בניהן את כל התוכנות שפתוחות במחשב, הוא יכול לדאוג לדברים טוב

יותר מאשר עם 2 ליבות. (גם אם כל אחת מהתוכנות לא יודעות לנצל יותר מליבה 1).

זאת אומרת, אם יש עכשיו נגיד 8 פעולות מ8 תוכנות שונות לבצע, מן הסתם בדו ליבתי זה יהיה 4 פעולות לכל ליבה

ובארבע ליבות 2 פעולות לכל ליבה. ככה שהפעולות יסתיימו מהר יותר.

אני לא יודע עד כמה זה הבדל משמעותי, אבל אם אתם אומרים שאתם מרגישים הבדל... אז אולי זאת הסיבה.

פורסם
  • מחבר

מוזר ששאלתי כל מני אנשים לא באתר הזה (שקנו מרובע ליבות) דווקא הרוב היו יותר מפוקחים ואמרו שהם לא שמים לב לשינוי מהותי וחלקם אף מצטערים שהשקיעו בכזה מעבד (אם כי הם קנו את זה פעם כש Q6600 עלה הרבה יותר, כמו Q9550 היום).

פורסם

לי היה פעם Q9450 ומכרתי אותו וקניתי E8500 ופשוט אני לא מצטער לרגע שמכרתי את הQUAD

פשוט בזבוז כסף , ההרגשה היא אותה הרגשה עם מעבד כפול ליבה , רק שהמעבד הרבה פחות חם, הגעתי איתו לOC מכובד של 4.1 גיגה, בינתיים לא למצטער לשנייה!!!

פורסם

שמעו

שהרכבתי את המחשב הנוכחי שלי עכשיו הרכבתי אותו לפני חצי שנה לפי כך שאני יודע שאני אשדרג לקוואד

שמתי לוח ASUS P5K-VM שתומך בקוואד ובכוונה קניתי CORE 2 DOU E4200 שהיה זול כי ידעתי שאני אשדרג שירדו המחירים של אינטל על Q9000 ומשהו.

בכל מקרה ירדו המחירים ואני עדיין לא מרגיש צורך לשדרג

לא יודע למה

אם מישהו יכול להאיר אותי עם עצה אני אשמח

פורסם

אני לא מבין איך בעבודה רגילה / שוטפת (לא קידודים וכו') יכול להיות הבדל כזה גדול (אלא אם אתה מריץ מליון תהליכים זוללי משאבים).

שאלת? עניתי. יש הבדל ואצלי הוא מורגש. אם צריך מרובע ליבה לעבודה שוטפת? ממש לא. במחשב המשרדי שלי אני מסתדר יופי גם עם 3200 לעבודה שוטפת. את המרובע קניתי בעיקר בגלל הקידודים שלי.

מוזר ששאלתי כל מני אנשים לא באתר הזה (שקנו מרובע ליבות) דווקא הרוב היו יותר מפוקחים ואמרו שהם לא שמים לב לשינוי מהותי וחלקם אף מצטערים שהשקיעו בכזה מעבד (אם כי הם קנו את זה פעם כש Q6600 עלה הרבה יותר, כמו Q9550 היום).

אם אתה קורא לאנשים שחושבים שלא צריך מרובע ליבה מפוקחים, אז כנראה שדעתך הייתה סגורה עוד קודם. בשביל מה פתחת את הסקר?

פורסם
  • מחבר

כדי לראות מה אנשים אחרים חושבים ? אולי יגרמו לי לשינוי במחשבה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים