עבור לתוכן

בעיה | בעית חום במארז או בעית חומרה אני רוצה שאתם תעזרו לי לדעת מה הבעיה.. תודה!

Featured Replies

פורסם

פרטים של המחשב שלי:

כרטיס מסך: Nvidia GF 8600GT 1GB DDR2

מעבד: Intel P4 3.20GHz

זיכרון: 2 GB DDR2

עכשיו אני יתחיל. תמיד היה לי במחשב בעיה של חום במעבד היה לי קירור סטוק משו דפוק. היום קניתי את הקירור ARCTIC COLLING Freezer 7 Pro

עכשיו שחברתי את הקירור החדש לא היה אפשר ליסגור את המארז ביגלל שבעבר הוספתי מאוורר 220V למארז והוא היה מקרר לי את המחשב אז היום הוצאתי את המאוור הגדול שהיה לי שעובד על 220V ועכשיו יש רק את הרשת של המאוורר במקום המאוור והרשת!. שהיה לי את הקירור הקודם למעבד! הטמפרטורה היתה 70 60 בעומס ו50לא בעומס עכשיו זה 39 40 לא בעומס ובעומס זה 45 50 סבבה? לא יודע למההההההה הנחס הזה המחשב לא זז עגלהה כל פעם ניתקע לי אפילו שפתחתי את האשקול הזה עכשיו אני רוצה לדעת מה הבעיה? הכרטיס מסך שלי לא חם 45 49 מעולת ו 50 בעומס הטמפרטורה של האר דיסק שלי 22 ושל המעבד 39 40 אז מה הבעיה פה? למה המחשב לא זז עדיין בלי המאוור הגדול שהיה לי מחובר במחשב? הכרטיס זיכרון מיתחמם מההה??? מעניין אותי מההההה יאללה זה מעצבן ליקנות דברים והם עושים יותר גרועה

יש אפשרות ליראות את הטמפרטורה של הזיכרונות?

קניתי משחה טרמיט של ARCTIC COOLING MX-2 ומרחתי בכרטיס מסך.יש לי 2 צלעות קירור בלוח אם ניראה לי קוראים לזה ציפסט פתחתי אותם ומרחתי את זה ומרחתי טוב.. שלא תגידו אולי לא מרחתה טוב את המשחה או משו!!!!! נקודה באמצע ואז זה נימרח על הכל ולא עושה בועות של אוויר או משו שיפריעו בהעברת החום.

טוב.... אם יש לכם איזה תוכנה משו שאפשר ליראות מה הטמפרטורה של הזיכרון או אולי אתם יודעים מה הבעיה. היתה לכם בעבר משו אז תגידבו בבקשהההה..!!

תודה..

פורסם

1. שנה את הכותרת לאינפורמטיבית יותר ע"פ חוקי הפורום (שתסביר את נושא הבעיה שלך).

2. למרות ששיפרת את ההטמפ' של המעבד מהמצב הקודם, אני מבין שהבעיה נשארה בעינה, איטיות, יכול להיות שזו בעיית תוכנה (תהליכים הנמצאים ברקע התופסים משאבי CPU/RAM גבוהים).

פורסם

עם איזו תוכנה אתה מודד טמפרטורה?

האם בעיית האיטיות החלה רק לאחר שהוצאת את המאוורר הגדול והחלפת את קירור הסטוק של המעבד בקירור חדש?

נסה לעבוד קצת עם המארז פתוח בצד אחד, כדי שכל העסק יתקרר יותר. בדוק אם זה משפר משהו.

פורסם
  • מחבר

אני יסביר בקצרה..

תמיד המחשב שלי היה עובד לאט.. עד שבאיזה יום חיברתי מאוורר 120 mm שעובד על שקע ישיר 220V סבבה.?. רק המעבד שלי היה חם מאוד אפילו שהיה לי את המאוורר הגדול! אבל לא היה לי תקיעות במחשב! אתמול קניתי קירור חדש למעבד. הוצאתי את הקירור הדפוק שהיה לי במעבד ואז חיברתי את הקירור החדש ARCITC COOLING Freezer 7 Pro סבבה? אני בא ליסגור את המארז ואני לא מצליך ראיתי שמאוורר הגדול ה 220V ניתקע בקירור החדש שקניתי אז אמרתי סבבה נוציא אותו גם ככה עכשיו הוא לא יהיה בשימוש. חשבתי שרק הבעיה של התקיעות זה המעבד אז הוצאתי את המאוורר הגדול אני מפעיל את המחשב . נכנס למשחק Pure לא זז עובד בתקיעות עובד על 3 FPS.. עכשיו אני רוצה שאתם תעזרו לי לדעת מה הבעיה? המעבד לא חם!. כרטיס מסך גם לא!. האר דיסק לא!.

ואני בודק עם התוכנה Everes את הטמפרטורה ועשיתי אוברקלוק קטן מאוד בעבר למעבד ולזיכרון וליציאת PCI Exprees והיום החזרתי בביוס את הדיפולט ליראות אם זאת הבעיה. ולא זאת לא היתה הבעיה! זה עדיין ניתקע.

עשיתי אוברקלוק מאוד קטן

שיניתי מ 200MHz ל 220MHz

זיכרון בימקום 667MHz משו זה

שיניתי ל 776MHz גם לא מדויק המיספר..

וליצאות PCI Express עשיתי על 100

אין לי אפשרות לעלות מתחים וכל הגשר צפוני. כל פעם העלתי 1 1 במהירות עד שהגעתי ל 220. שאני עושה 221 המחשב לא עולה.

חחח חפרתי. מה שאני בא להגיד לכם זה שהמאוורר הגדול היה מקרר לי במחשב איזה משו ולא היה לי תקיעות או כרטיס זיכרון או משו בלוח אם. אני יודע ביגלל שעכשיו הכל בטמפרטורה טובה מאוד + מזגן חח טוב אז הינה הסברתי פה יותר מפורט. תודה לעוזרים וסליחה שעשיתי דאבל בפורום תמיכה טכנית לא יחזור על עצמו!

פורסם

מה הטמפרטורה של הצ'יפסט/לוח האם? אולי שם הבעיה?

אני מבין ממך שאתה חושד שהמחשב התחיל להיתקע בגלל שהוצאת את המאורר 220V.

אולי כשפתחת את הקירור של הצי'פסט, עשית שם איזה נזק? אולי הקירור לא יושב צמוד לצ'יפסט והצ'יפסט מתחמם?

איך שאני רואה את זה, יש שתי אפשרויות:

1. אחד הרכיבים מתחמם יותר מדי. הייתי בודק את הטמפרטורה שך לוח האם. כמו כן, אני מציע לך לנסות לבדוק מה קורה כשעובדים עם מארז פתוח, שים אותו במקום מאוורר (ולא בתוך כוך של מחשב למשל).

2. האפשרות השנייה היא שאולי כשפירקת והחזרת את הקירור של לוח האם, עשית איזה נזק, למשל:

א. שרטת משהו עם המברג.

ב. הכנסת חשמל סטטי מהידיים

ג. לא הרכבת את הקירור צמוד לצ'יפסט.

דרך אגב, כשאני מתעסק עם הקרביים של המחשב, אני מקפיד על:

1. נעילת נעליים.

2. ניתוק כבל החשמל.

3. נגיעה בספק הכוח על מנת לפרוק את החשמל הסטטי.

נסה את מה שהצעתי וחזור עם תשובות לגבי זה ולגבי הטמפרטורה של לוח האם/צ'יפסט.

פורסם

קודם כל מעניין אותי איפה מדדתה ובעזרת מה טמפ הרדיסק 22 מעלות ,לא נירא לי הגיוני ,תציין תוכנה ,תעלה תמונה של טמפ המעבד במאמץ ב PRIME 95 .

אתה צריך לבצע בדיקות מאמץ לראות עם יש קריסות כל מיני ,עם אין כנראה יש לך בעיה במערכת ההפעלה או משהו,מתי פירמטתה פעם אחרונה ?

הבדיקות הם כדי לבדוק האם כל ההתקנות שעשיתה יצאו טוב ושאין בעיות נוספות בחומרה .

פורסם
  • מחבר

רשמתי כמה תגובות מעליך באיזה תוכנה.... Everest ועכשיו האר דיסק שלי עומד על טמפרטורה 19!!!! זה ביגלל שאני עם מזגן בחדר. הינה לינק לתמונה מהמחשב שלי

אפור - טמפרטורת מעבד!

אדום - טמפרטורת כרטיס מסך!

שחור - טמפרטורת האר דיסק!

http://img135.imageshack.us/my.php?image=uiouioag3.jpg

אם אתה לא רואה את התמונה ברורה תיכנס ללינק ותילחץ על התמונה פעמיים ואז תיראה ברור.

פורסם

שים תמונה של חלון sensors באברסט, כדי שנוכל לראות את כל הטמפרטורות. אני קצת חושד בטמפרטורה של הצ'יפסט ולא רואים אותה בתמונה ששמת.

בקיצור, לא עוזר לראות את זה ב-taskbar, צריך את כל שאר הנתונים של אברסט.

פורסם
  • מחבר

אחי מציג לי בחלון הסנסור הזה רק טמפרטורות של המעבד הכרטיס מסך והאר דיסק ומתחים של המעבד.

פורסם

איזה לוח אם יש לך? הייתי בטוח שבכל לוח אם יש אפשרות לראות מה הטמפרטורה של הלוח הרי אפילו ב-BIOS אפשר לראות את זה.

אין מספיק מידע...

יש דרך שאני חושב עליה, לפיה נוכל לבדוק אם משהו התקלקל במחשב שלך:

נסה להחזיר את הקירור סטוק ואת המאוורר 220v שהוצאת. אם התקיעות ימשיכו להתרחש, סימן שמשהו נדפק כשהתקנת את הקירור החדש והחלפת משחה לצ'יפסט. אם לא יהיו תקיעות (כפי שהיה במקור), המסקנה תהיה שבלי המאוורר הגדול, משהו בלוח האם מתחמם (אולי זכרונות, אולי צ'יפסט, אולי משהו אחר שאינו HDD או מעבד או כרטיס מסך).

זה הרעיון היחיד שיש לי כרגע כדי למצוא את הגורם לבעיה.

פורסם

עשיתה את הבדיקות שהמלצנו לך ?מה יצא ?תעשה בדיקה גם עם OCCT של איזה שעה ,בדיקת זכרונות גם כן ,ותגיב .

פורסם

רעיון טוב באמת.

אתה יכול גם לבדוק את הזכרונות עם בדיקת blend בתוכנה prime95.

פורסם

מה רעיון טוב בזה? מה זה יתן לכם? הוא לא התלונן שיש לו תקיעות/הפעלה מחדש.. אין טעם לבדוק את המערכת במאמץ.

לפי דעתי ענו לך היטב בתגובה הראשונה (SubX).. אין שום קשר לטמפרטורות, תפנה למקום אחר. (הגדרות המשחק, דרייברים, ישומים שפועלים ברקע.. והרשימה ארוכה!)

פורסם

הוא דווקא כן התלונן על תקיעות.

הוא אמר שהמחשב היה תמיד איטי, אבל עכשיו גם נתקע לו. כל מה שהוא שינה היה המאווררים האלה והמשחק שלו עם ההיט סינק של הצ'יפסט. אז למה שהבעיה תהיה בתוכנה?

פורסם

אוקיי אז עדיף שנקבל קצת יותר מידע לגבי הבעיות בפועל שיש לו. (כן, לך, פותח הדיון!)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים