עבור לתוכן

איזו שפה ללמוד?

Featured Replies

פורסם

יש לי 2 שפות להוסיף לך לרשימה דורי,

יפנית

יידיש

יפנית זה שימושי מאוד אם אתה טס ליפן- ביפן מדברים כמעט לגמרי רק יפנית וזה שפה יחסית "פשוטה" והגיונית. כמובן שכתיבה שלה זה קצת בעיה כי יש כל מיני סוגים. תתעניין ותבין על מה מדובר.

יידיש, כי זה מגניב לדעת ולדבר. זו שפה שנככדת עם הזמן ואני לא מאמין שתשיג לה אודיו בוקס ופה יש קצת בעיה. בכללי זה נראת לי שפה מיוחדת ונחמדה.

בנודע לרוסית. רוסית זה שפה מאוד שימושית בארץ ובכלל העולם כי זו שפה פופלארית בכלל העולם שלדעתי אם יש לך כישרון בה לך על זה. אני "לומד" קצת על חשבון בצפר את זה מהחברים הרוסים שלי (אוקראינים יותר נכון) ולך תדע מתי זה יעזור לך?

בנוגע לצרפתית. צרפתית תעזור לך בהרבה מרחבי אירופה וגם אם תהיה בקנדה ששם מדברים, הונגרית, אנגלית וצרפתית אז זה גם יעזור לך וחוץ מזה תמיד תוכל לדבר עם כוסיות צרפתיות בצרפתית ולהביא אותם לבית שלך! או לדבר עם מבטא צרפתי סקסי! :smile1:

בהצלחה דורי! :xyxthumbs:

נ.ב-

יש לי דה ג'ה וו בנוגע לת'רד הזה..

פורסם

איטלקית :)

זה מה שאני עושה!

שפה מדהימה!

פורסם
  • מחבר

יפנית? לא נראה לי ממש אפקטיבי, זאת שפה יחסית קשה, ומשתמשים בה כמעט רק ביפן, שזאת מדינה די קטנה, אני לא שולל את זה ישר, אך כרגע זה לא חשוב לי.

ידיש? לא, תודה ;D

איטלקית? נחמד, אבל צרפתית נראה לי יותר מגניב, אבל שמעי, אני אבדוק כמה אדיו בוקס

כן, יש לך דז'ווה כי כבר פתחתי אשכול כזה, שרציתי ללמוד סינית, ופניתי גם לקורס, אבל הם רצו 4000 שקל, אז הסברתי למזכירה יפה יפה, שזה בדיוק המחיר שאני צריך לסחוט מההורים שלי לרשיון, ושאלתי אותה מה היא הייתה מעדיפה...

פורסם

נו.... ומה היא אמרה?! (או שהיא נתנה לך סטירה וזה למה לא המשכת את המשפט?)

פורסם

לגבי המבטא , תלמד גרוזינית. אין כמו לבוא ביום שקט ולהתחיל לדבר גרוזינית כול היום (במיוחד אם אתה עובד מול דלפק / בר).

תכלס גם אני רציתי ללמוד גרמנית.

פורסם

הייתי אומ ר לך ללכת על גרמנית

אבל בארץ כמו שלנו הרבה יותר שימושי זה רוסית או ערבית

פורסם

כפי שצויין כאן, סינית זה לא ממש מעשי.

מבחינת קלות לימוד, ספרדית נחשבת אחת השפות הקלות יותר ללמידה. היא גם מאוד שימושית (בספרד ובארצות מרכז ודרום אמריקה מדברים ספרדית ומעט אנגלית). חוץ מזה, ציינת שאתה טס לארצות הברית - אוכלוסיית דוברי הספרדית שם הולכת וגדלה :P

השפות הכי שימושיות (לדעתי) הן רוסית וצרפתית. במדינות מזרח אירופה לרוב מדברים רוסית יותר משמדברים אנגלית (עקב השלטון הרוסי שהיה שם), ובהרבה ממדינות אירופה צרפתית היא שפה שנייה או שלישית (בניגוד לאנגלית).

פורסם

מבחינת שימוש לעסקים וכו' :

רוסית , סינית , הודית , יפנית

מבחינה כללית:

גרמנית , צרפתית , יפנית , סינית

איך ללמוד? יש מכונים , ויש גם ROSETTA STONE , ויש חברים

נ.ב. גם אני רציתי ללמוד צרפתית , רק חבל שזה עולה 2500 במכון לשימור הערכים הצרפתיים בתל אביב , או איך שהשם שלו הולך , לא זוכר בדיוק

פורסם
  • מחבר

נו.... ומה היא אמרה?! (או שהיא נתנה לך סטירה וזה למה לא המשכת את המשפט?)

זה היה דרך הטלפון.

והיא אמרה לי שיש אנשים שהיו מעדיפים לקחת קורס סינית על רשיון.

אמרתי לה טטטטטטווווואאווווובבבב, ושלום שלום.

פורסם

גרמנית\ צרפתית

למרות שאני הייתי לוקח רוסית. תחשוב שניה מדברים אותה גם ברוסיה\קזחסטן\טג'קיסטן\טורקמניסטן\אוקראינה\גרוזיה\בלרוס\קירגיסטן ועוד הרבה מדינות

רוסית דווחה כשפה המדוברת על ידי 4.2 מיליון אמריקאים (כ-1.5% מהאוכלוסייה), השפה העשירית המדוברת ביותר בארצות הברית, רוב דוברי הרוסית מרוכזים בערים הגדולות בצפון אמריקה. עד להתפרקות ברית המועצות רוב דוברי השפה היו ממוצא יהודי שהיגרו במהלך שנות ה-70 כמו גם בתחילת המאה ה-20.

ישנם כ3 מיליון דוברי רוסית במערב אירופה, במיוחד בגרמניה, בריטניה, ספרד, צרפת ואיטליה, בוסס על ידי גלי הגירה בתחילת המאה ה-20 בעיקר בעקבות מהפכת אוקטובר וכמו גם בעקבות התפרקות ברית המועצות. כמו גם ישנם אזרחים רבים במדינות מזרח ומרכז אירופה שלמדו את השפה (כשפה זרה עיקרית) במהלך השנים שבין מלחמת העולם השנייה להתפרקות ברית המועצות, מרבית אוכלוסיית פולין, בולגריה, צ'כיה וסלובקיה וחלק מאוכלוסיית גרמניה, מדינות חבל הבלקן, רומניה והונגריה.

בישראל השפה מדוברת על ידי 1 - 1.2 מיליון בני אדם (העולים וילדיהם) רובם ממוצא יהודי, ישנו גם מיעוט ערבי-פלסטיני שיצא ללימודים באוניברסיטאות של ברית המועצות.

פורסם

אני הייתי מנסה ללמוד גרמנית :xyxthumbs:

פורסם

אני האיתי מנסה ללמוד גרמנית :xyxthumbs:

ואני הייתי מנסה ללמוד עברית במקומך ;D

פורסם

ואני הייתי מנסה ללמוד עברית במקומך ;D

סעמק אותה טעות כל פעם :screwy:

תודה על התיקון :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים