עבור לתוכן

על אילו טמפ' להסתמך? דרייבר של הלוח אם או CORETEMP ע&#1501

Featured Replies

פורסם

יש לי Q6600 וכמו שידוע לכם הוא מעבד בעל 100 TJ....

על אילו טמפ' להסתמך? הדרייבר שבא עם הלוח אם או CORETEMP עם 100 TJ?

תודה רבה לכל עוזרים!!! :xyxthumbs::yelclap::xyxthumbs::yelclap:

פורסם

CORETEAMP או REALTEMP..למרות שההבדל ביניהם הוא בTJ..אבל עדיין זה אינדיקציה טובה..

פורסם
  • מחבר

את האמת אני משתמש ב-REALTEMP אבל משנה את ה-TJ ל-100 ולכן בחרתי להגיד CORETEMP....

תודה רבה על התשובה!!

פורסם

"יש לי Q6600 וכמו שידוע לכם הוא מעבד בעל 100 TJ...."

מה??? כמו שידוע לנו לא ניתן לדעת את ערך הTJMAX! אחרת לא היינו צריכים לשחק בין 10,000 תוכנות לניטור טמפרטורה ולא היו נפתחים מיליון ת'רדים של אנשים מבולבלים שלא יודעים לאיזו תוכנה להתייחס. זה מה שידוע לנו! מה שכן, הדבר שלא ידוע לנו, זה מאיפה הבאת את השטות הזו? מעבד בעל TJMAX 100? :kopfpatsch:

עריכה: ותסלח לי אם נפגעת מאיך שהתנסחתי.. הכוונה היא להבהיר שאין לי מושג מאיפה הבאת את האינפורמציה הזו, ולא להתנשא מעליך חס וחלילה.

פורסם

ביררתי קצת על העניין הזה. Tjmax עבור מרובעי ליבה יכול לנוע בין 95C-105C, זה תלוי ב-process, stepping ובעוד גורמים נוספים בתהליך הייצור. לכל מעבד יכול להיות הנתון שלו.

אין דרך טובה לדעת את הערך הזה, לכן כל תוכנה משתמשת בערך אחר: הנפוצים הם 95C ו-100C.

הפיתרון פשוט: אל תסתמכו על הנתון הזה, הסתמכו רק על המרחק מ-Tjmax, שהוא הערך האמיתי אותו קוראת התוכנה מהרגיסטרים של הליבות. עליכם לוודא שהמרחק הזה יהיה גדול מספיק, כך שלא תתקרבו ל-Tjmax ותסכנו את המעבד שלכם.

כמה גדול צריך להיות המרחק? תלוי את מי שואלים...

בתור כלל אצבע, ראיתי המלצות לא להגיע לפחות מ-30C במבחני עומס, כדי לא לדפוק את המעבד לאורך זמן.

בכל מקרה, אני ממליץ להשאיר את האופציה של CPU throttling מופעלת. זה יגן על המעבד, אם הוא במקרה יגיע ל-Tjmax.

פורסם

ולכן, כמו שאנו תמיד ממליצים, הטווח הבטוח הוא באיזור ה70 מעלות בזמן מאמץ.

בכל אופן, כל מי שעדיין מבולבל מוזמן לעיין בסטיקי שנפתח במיוחד לנושא הזה:

נ.ב

אנימור, קבל ח"ח על ההסבר :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

"יש לי Q6600 וכמו שידוע לכם הוא מעבד בעל 100 TJ...."

מה??? כמו שידוע לנו לא ניתן לדעת את ערך הTJMAX! אחרת לא היינו צריכים לשחק בין 10,000 תוכנות לניטור טמפרטורה ולא היו נפתחים מיליון ת'רדים של אנשים מבולבלים שלא יודעים לאיזו תוכנה להתייחס. זה מה שידוע לנו! מה שכן, הדבר שלא ידוע לנו, זה מאיפה הבאת את השטות הזו? מעבד בעל TJMAX 100? :kopfpatsch:

עריכה: ותסלח לי אם נפגעת מאיך שהתנסחתי.. הכוונה היא להבהיר שאין לי מושג מאיפה הבאת את האינפורמציה הזו, ולא להתנשא מעליך חס וחלילה.

וואו... איזו התפרצות.

אני יסלח לך.... גם לי זה קורה.

אני כתבתי "כמו שידוע לכם" בגלל שבכל מקום שאני עושה חיפוש או שואל, כולם אומרים לי שיש למעבד הזה TJ 100... זה הכל.

מישהו יודע למה INTEL לא מפרסמים TJ למעבדים??...

[br]פורסם בתאריך: 3.10.2008 בשעה 13:18:40

וואו... איזו התפרצות.

אני יסלח לך.... גם לי זה קורה.

אני כתבתי "כמו שידוע לכם" בגלל שבכל מקום שאני עושה חיפוש או שואל, כולם אומרים לי שיש למעבד הזה TJ 100... זה הכל.

מישהו יודע למה INTEL לא מפרסמים TJ למעבדים??...

חחח... זה פעם ראשונה שאני שואל, מצטט את עצמי, ועונה!.... התשובה-כי לכל מעבד יש TJ משלו.... הבנת BASHASH?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים