עבור לתוכן

בעיה מאד מוזרה ברשת הביתית שלי.. הראוטר נופל בגלל תוכנת שיתוף יש קשר?

Featured Replies

פורסם

הראוטר הזה מאוד יציב ויכול להחזיק כמה מאות חיבורים בלי בעיה. פתיחת פורטים זה משהו אחר לגמרי ולא קשור למספר החיבורים.

לא עם הקושחה המקורית

• תגובות 30
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אז ככה אני עובד בעיקר עם האמיול ומספר החיבורים שרשום לי שם הוא:

hard limt

1000

max.connectionc

800

ויש לי אניטנרנט 6 MB

ולגביי הקליטה אז יש וברמה של מצויין!לומרות שזה משפיעה על כל החיבורים גם אלו שמחוברים ישירות ללא אל חוטי כך שאין בעיה בעוצמת האות...

אז??

בנוסף הפכתי את האתר של DLINK ולא מצאתי שם עדכון חומרה.. מה שלי יש זה 2.0...

פורסם

אתם חיים בסרט אם אתם חושבים שהנתבים האלו יכולים להחזיק כמה מאות או אלפי חיבורים.

רוב הנתבים האלו לא מסוגלים אפילו לחזיק 100 חיבורים סימולטניים...

זה שהנתב לא קורס לא אומר שהוא שומר על כל החיבורים הללו.

ןהקושחה צד ג' של ה54GL לא משפרת את יכולות הניתוב שלו כ"כ הרבה..

פורסם

אם האימיול באלחוטי תוריד את hard link לאיזור ה150-200

אם הוא בחיבור קווי אז לאיזור ה300

ותגיד אם עדיין יש קריסות

פורסם

ןהקושחה צד ג' של ה54GL לא משפרת את יכולות הניתוב שלו כ"כ הרבה..

בטח שכן, המקום בטבלת הכתובות מוגבל ע"י כמות הזכרון בנתב

בTOMATO/DD-WRT אפשר להגדיר אחרי כמה זמן היא תפנה כתובות ללא מענה/ישנות

בקושחה המקורית זה אחרי חמישה ימים בקושחות צד שלישי זה מוגדר בברירת מחדל ברמה של דקות/שניות

פורסם

גם לי זה קורה!!

יש לי ראוטר של EDIMAX שהוא גם סוויץ וכל 3 המחשבים אצלי בבית מתחברים אליו, והוא מחובר למודם. לא מזמן עברתי ל4 מגה, אך עדיין כשאני מפעיל ABC להורדת טורנטים ובמיוחד אימיול, הרשת מתנתקת והכל נופל... הוא טוען שהוא לא מצליח לקבל כתובת IP ...

מה שאני עושה זה מכבה ומדליק את הראוטר שוב.

איך אני מגביל מס' חיבורים מקביליים באימיול?

פורסם

בTOMATO/DD-WRT אפשר להגדיר אחרי כמה זמן היא תפנה כתובות ללא מענה/ישנות

בקושחה המקורית זה אחרי חמישה ימים בקושחות צד שלישי זה מוגדר בברירת מחדל ברמה של דקות/שניות

http://www.smallnetbuilder.com/content/view/30437/55/

פורסם
  • מחבר

אם האימיול באלחוטי תוריד את hard link לאיזור ה150-200

אם הוא בחיבור קווי אז לאיזור ה300

ותגיד אם עדיין יש קריסות

לא זה לא קורה...

אבל ככה אני לא מנצל את הפס המהיר שיש לי לא?

אני יכול לעלות עוד בכמות?

פורסם

גם ככה אתה עדיין מנצל את רוחב הפס שלך

אתה לא מוריד ביחד ממאה מקורות שונים.

אבל אם אתה רוצה להרים אתה יכול לנסות להעלות ולראות עד היכן זה יציב.

פורסם

Czar_salad קשה לי להאמין שהטבלה שהבאת קשורה לתעבורת P2P, יש שם נתונים לא סבירים, אולי זה קשור לקישוריות מסוג אחר? (יכולת אלחוטית ??).

ירח אפל - התכוונת ל- HARD LIMIT ?

פורסם

כן התכוונתי HARD LIMIT

פורסם

אין קשר בין מה שכתבתי למה שהבאת

הראוטר שומר טבלה של כתובות, הוא יכול לשמור מספר מוגבל בהתאם לכמות הזכרון שמקצה לטבלת הכתובות (זה מה שגורם לו "ליפול" בסופו של דבר)

נכון, אני לא יוכל להוריד מיותר מ60 אנשים במקביל (זה גם ככה לא קורה אף פעם, לא בEMULE ולא בBT), זה עדיין לא מפריע לנתב לשמור טבלת כתובות של אלפי כתובות שבכל רגע נתון הוא יכול להתחיל להוריד מכל אחד מהם.

לכן הוא לא נופל (אף פעם) בשימוש בתוכנות P2P להבדיל מהD-LINK שהיה לי לפני או מהקושחה המקורית שיש לWRT54GL

פורסם

תקרא את הקונטקסט של מה שאתה כותב...

הקושחה צד ג' של ה54GL לא משפרת את יכולות הניתוב שלו כ"כ הרבה..

יכולת הניתוב של הנתב לא מושפעת רק מגודל טבלאת הNAT שלו. להיפך, נתב בעל מנוע ניתוב טוב יותר ידע להסתדר עם טבלה קטנה יותר מבלי לקרוס.

אני לא יודע מאיפה אתה מביא את הנתון של ה5 ימים, אבל הוא לא משנה, חיבורים חדשים ידרסו חיבורים ישנים הרבה לפני. מה גם שהTIME OUT של חיבור TCP הוא דקות.

המאמר שהבאתי מראה שאין שיפור כ"כ רציני במנוע הניתוב של הקושחות צד ג'.

חוצמזה, טבלאת הNAT לא שומרת "אלפי כתובות", היא שומרת רק חיבורים "חיים". לכן, אם אתה נותן לתוכנת P2P לפתוח חיבורים במספר גבוהה בהרבה ממספר החיבורים הסימולטני שהנתב יודע להתמודד איתו, אתה תגרום לכך שחיבורים שאיתם אתה מוריד "ידרסו" ע"י חיבורים חדשים וההורדה שלך תפסיק. שמירה על מס' חיבורים שאיתו הנתב יודע להשתמש תשמור מפני איבוד חיבורים.

Czar_salad קשה לי להאמין שהטבלה שהבאת קשורה לתעבורת P2P, יש שם נתונים לא סבירים, אולי זה קשור לקישוריות מסוג אחר? (יכולת אלחוטית ??).

אתה מוזמן לקרוא על צורת ביצוע הבדיקה.

פורסם

תחפש בגוגל, אתה תמצא את הנתון של חמישה ימים בקלות,

אפילו בFAQ של תוכנות P2P זה מופיע.

וזה בדיוק הקטע, טבלת הNAT בקושחה המקורית שומרת גם כתובות שלא "חיות" כבר הרבה זמן (עד חמישה ימים)

אין פה עניין של חיבורים חדשים ידרסו ישנים, הם מתווספים לטבלה ובסוף הראוטר "נחנק"

TOMATO (בברירת מחדל) וDD-WRT (עם הגדרה) מבצעים DROP לכתובות שהם לא IDLE ~ 5 דקות.

לWRT54GL עם הגדרות נכונות אין בעיה לשמור על 4096 כתובות "חיות" בטבלת הNAT שלו ולהוריד מכל אחת מהן בזמן נתון (אבל כמובן לא מכולן ביחד)

פורסם

זה גם מה שאני חשבתי. הראוטר פותח כל הזמן קישורים חדשים (באימיול ב-extended יש הגדרה של קצב הפתיחה) מתוך טבלה שיש לו.

לכן הטבלה שהביא Czar_salad רלוונטית רק ליכולת הטיפול בעת ובעונה של הראוטר. אי לכך מעל מספר מסויים (שהוא כנראה לא גבוה) כבר אין קשר ליכולת הראוטר ב-P2P.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים