עבור לתוכן

נייד לנסיעות חול, עד 4000 ש"ח או יבוא מקנדה.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

ברצוני להתחדש במחשב נייד לנסיעות שאני יוצא מהעבודה.

אני צריך מחשב במחיר סביר אך שיתן תמורה טובה למחיר שלו על מנת להעביר את הזמן המת בנסיעות, בגלל אופי העבודה בדרך כלל אני תקוע במקומות שכוחי אל עם מעט דברים לעשות ואני רוצה מחשב שפשוט ישרוף לי את הימים.

לפי מה שאני חושב שצריך להיות זה: מחשב סביר עם מעבד סבבה ו 2G זכרון, מסך 14 אינץ, בנייה חזקה וWIFI חזק יותר מהממוצע על מנת שלא יהיה לי בעיות התחברות בשדות תעופה/בתי מלון.

אין צורך בזמן סוללה ממושך או בכרטיס גרפי חזק.

ואם יש אפשרות גם לחיבור Svideo ובלי מערכת הפעלה או לחילופין XP במקום VISTA אני אשמח.

יש אפשרות להביא אותו מקנדה, חבר שלי נוסע ביום שישי וחוזר עוד שבועיים אז צריך להחליט מהר כי גם אני וגם הוא מעדיפים שהוא יקנה במזומן שאני אביא לו פה.

בינתיים שמתי עין על הHP 6930

אבל ממש לא סגור לגביו, המחיר שלו סביר ביותר אבל אני חושב שאולי יש חלופות יותר טובות.

עריכה: אני יודע שה6930 חורג מהתקציב שלי אבל שכחתי לציין שהוא גמיש, למרות שיותר מ4000 זה הוצאה גדולה בשביל נייד אבל אני אציין שוב שאני מחפש את התמורה הכי טוב לכסף שלי.

מה דעתכם?

פורסם

ה-6930p הוא מצויין אבל יחרוג בהמון מהתקציב שלך, אם אתה חושב שהמחיר שלו סביר אז התקציב שלך צריך להיות הרבה יותר מ-4000 ש"ח. מחשבים ברמה הזו יעלו בסביבות 6500 ש"ח ומעלה.

אם אתה רוצה משהו ברמה הזו עם חריגה קצת יותר סבירה אז תסתכל על קודמו ה-6910Pp שנמכר עכשיו בסביבות ה-5000 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

6500 אולי בארץ אבל הוא 1315 דולר בארצות הברית, שזה בערך 4500 שקלים. אבל שוב, המחשב הוא אוברקייל בשבילי בגלל הכרטיס מסך.

אז אני עדיין לא מבסוט לגמרי מהבחירה, כי המחשב גם יקר יחסית, גם עם ויסטה וwifi לא חזק במיוחד.

ואני עדיין מחפש חלופה ראוייה משם או משהו במחיר סביר מישראל.

פורסם

אם אין לך צורך בכרטיס מסך חזק, אתה יכול לקנפג את ה-6930p עם הכרטיס המובנה 4500 של אינטל, מה שגם יוזיל את המחיר וגם יגדיל את חיי הסוללה, כך שאתה יוצר מורווח משני הכיוונים. גם סדרת ה-Dell Latitude E4400/5400/6400 וה-Thinkpad SL400/R400/T400 שוות בדיקה.

פורסם

סליחה, פספסתי את זה שאתה קונה בחו"ל.

אם כך, זו בחירה אפשרית שיתרונה בכך ש-HP בדר"כ נותנים אחריות בינלאומית שכלולה במחיר למחשבים עסקיים ברמה כזו. האפשרויות ש-Qttp הציע זולות יותר וטובות גם הן (ובמיוחד סדרות ה-T ו-E6 שמציעות חיי סוללה יותר טובים למרות שציינת שזה לא שיקול מרכזי).

הבעיה העיקרית שלך תהיה שקשה עדיין להשיג את המחשבים האלו בחנויות פיסיות ואתה כבר די לחוץ מבחינת זמן להזמין מחשב ישירות מהחברה. אני ממליצה שתברר את זה בהקדם.

פורסם
  • מחבר

את צודקת, כבר התחלתי לברר את הסוגיה הזאת, אני יודע שיש סניפים של bestbuy ושל walmart ליד המקום שהוא יגור בו לשבועיים.

אני גם שוקל גם קנייה באינטרנט וישלחו את המחשב אליו, אבל עדיין לא ביררתי את עניין המכס או המעמ במשלוח מארצות הברית מקנדה והאם זה כדאי, וחוץ מזה קנייה במזומן מבטיחה שקט נפשי.

אני אתחיל לבדוק את הדגמים שQttp הציע ואעדכן בהמשך.

כמו כן יש לי שאלה, האם האופציה של התקנה עצמאית של XP ניתנת לשיקול, או שיש בעיה עם זה מבחינת דרייברים/אחריות?

פורסם

חלק גדול מהמחשבים העסקיים מגיעים עם גרסא של Vista Business שמאפשרת Downgrade ל-XP PRO על פי הרשיון (לפעמים גם ניתן לבחור לקבל את המחשב עם ה-Downgrade מראש, לעתים בתוספת תשלום). גם אלו שלא באים עם הגרסא הזו תומכים כמעט תמיד בדרייברים ל-XP וניתן להתקין גרסא שלך. האחריות היא בכל מקרה לא על תוכנה רק על חומרה וזה לא צריך לשנות שום דבר איזו מערכת הפעלה מותקנת לך על המחשב (כל עוד היא חוקית).

פורסם

בעקרון חברות אמריקאיות לא תמיד מוכנות לשלוח לקנדה, למרות שבדרך כלל בהרבה אתרים קנדה נחשבת כמו עוד מדינה של ארה"ב. כדאי לברר את זה לפני הקניה.

לפי דעתי, אם אתה מטייל הרבה בעולם, פשוט תחליט עכשיו על המחשב ותקנה אותו בפעם הבאה שאתה בארה"ב. ככה אין בעיות של מכס.

פורסם
  • מחבר

אני אנסה לברר את זה מחר (או שבעצם היום, תלוי איך מסתכלים על זה :hat:) את עניין המיסוי לקנדה.

ארצות הברית לא הולכת להיות אחת היעדים הקרובים שלי, ובינתיים אני נשלח רק ליעדים שכוחי אל ויקח לי זמן עד שישלחו אותי ליעדים היותר אטרקטיבים, וארה"ב בכלל נחשבת כצ'ופר אז האופציה הזאת נשללת.

בדקתי את דגמי הלנובו ודל שהוצעו לי ע"י QttP הדל לא נראה לי כדאי והHP עדיף עליו והלנובו נראה שבהחלט יכול לחסוך לי כמה מאות שקלים אבל נראה לי שהם מרגישים כחלופה זולה, ולא כמו מחשב איכותי. אולי תעזרו לי בכמה דברים שיגרמו לי להחליט.

האם האחריות של לנובו תיהיה אקטואלית גם בארץ?

ההבדל בין הבדל בין ה SL לR ולT הוא רק באיכות בניה של המחשב? יש איפשהו טבלה שמסכמת את ההבדלים בינהם?

איך המחשבים של גיגהבייט? הדגם הזה נראה לי די אטרקטיבי ביחס הרגיל למחירים בארץ.

בכל מקרה, אני הולך לצייד את חבר שלי מחר ב1300 דולר קנדי, ואחליט בימים הקרובים מקסימום נפסיד את שערי החילופין במקרה שהוא יחזור בידיים ריקות, אני אצתער יותר אם אגלה שפיספסתי הזדמנות לחסוך בגדול.

עדיין פתוח להצעות/תגובות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים