עבור לתוכן

קונה סטיק נוסף של 256MB DDR 266. כמה שאלות.

Featured Replies

פורסם

שלום.

בלוח האם הגנרי למדי שלי מותקנים היום 128MB DDR 266 ועוד סטיק 256MB תואם בתידרותו של קינגסטון.

הדגם של קינגסטון הוא CL2.5 (Cas Latency).

בכל אופן, אני מתכוון להוציא את ה128 ולהביא 256 במקומו.

כאן התחלתי להתלבט.

1. ראשית כל, האם בכלל שווה לי שיפור של 128MB? אני חושב שכן כי לעיתים יש תקיעות ואני יודע שהעסק יכול לעבוד יותר מהר (אולי זה כל בגלל הסטיק של ה 128 שלא ממש תואם את ה256).

2. האם לקנות סטיק תואם של חברת קינגסטןו? ממש אותו דגם אותה תדירות?

3. או שעדיף לי לקחת דגם של קינגסטון רק בתדירות של למשל 333 או אפילו 400? ההבדל במחירים אינו כזה גדול ואולי זה יהיה הצעד הנכון לעתיד.

4. אולי בכלל לקחת 256MB מחברה אחרת, מוכרת (מיקרון למשל), ולחסוך 50 ש"ח?

5. יש הצדקה ברצון שלי ללכת על דגם זכרון זהה? כי יש תאוריה שאומרת שהתאימות של הזכרונות משפיעה על ביצועיהם.

תודה מראש.

פורסם

הי NOVA,

אני אנסה לעזור לענות לך על כמה שאלות ... מקווה שאצליח:

1. תוכל להבחין אם 128MB נוספים יעזרו לך ע"י הקשבה דווקא ל HD שלך ... תבדוק באיזו תדירות הוא עובד ובאיזו תדירות מתבצעת אצלך "סריקה" למערכת ... כלומר המחשב "קופא" לכמה שניות (ולפעמים גם לשניה מצד אחד או כמה דקות מצד שני).

למרות שנתקלתי לא פעם בתופעה בה נדרשה תוספת זכרון ומאחר שללקוח היו 512MB והוא השתמש במחשב בעיקר למשחקים וכל התוכנות שלו היו ברי התקנה , המלצתי לו דווקא על התקנת המערכת מחדש ... דבר ששיפר פלאים את ביצועי המערכת (מיותר לציין שהלקוח ויתר על רכישת 256MB נוספים)

2. אינני יודע אם כדאי לקנות ב ד י ו ק את אותו הדגם מאחר והמחיר יהיה יקר יותר ... אולם אם הפרוטה מצויה בכיסך , בודאי שזה עדיף.

3. עליך לזכור שאך ורק אם אתה חושב על רכישת תדר גבוה יותר למען העתיד אז באמת אולי יש סיבה לקנות רכיב זכרון בעל תדר גבוה יותר. מצד שני, מי יודע אם בעוד זמן מה כשתרצה באמת "לממש את השקעתך" לא תצטרך זכרון בעל תדר גבוה יותר.

בכל אופן אני מבין שאתה מודע לכך שההירות בפועל תהיה עפ"י התדר הנמוך ביותר.

4. לא תמיד ... זה תוי גם בהרבה גורמים אחרים, כדאי לבדוק אם יש ללוח האם שלך הגבלה מסויימת ... נתקלתי לא פעם בלוחות אם ששימוש ברכיב זכרון מסוים דווקא מחשברה מסויימת לא רק שיפר ביצועים אלא גם מנע "תקיעות" - לדוגמא סדרת ה GA-7DXP ו GA-7DXRP של חברת Gigabyte נבדקה לפי זכרונות Hyundai כך ששימוש ברכיב זכרון אחר בסיכום כולל של למעלה מ 256MB יצר לא פעם התנגשויות שהובילו לטעויות ותקיעות.

5. שוב זה עניין של דיעה ... לדעתי כדאי "ללכת" על רכיב זהה למקסימום התאמה ומקסימום ביצועים אבל ... שוב ... זוהי דעתי בלבד.

מקווה שעזרתי לך.

אביחי ארביב.

פורסם

אם כבר אתה חושב על השקעות לעתיד בקניית זכרון במהירות גדולה יותר משלך אולי יותר חשוב לחשוב על כמות גדולה יותר? הפרשי המחירים בין 256 ל512 לפעמים קטנים ושווים את ההשקעה של התוספת

פורסם
  • מחבר

אני לא עד כדי כך קרוב לרכישה הבאה..

בכל אופן, הסיבה שאני אקנה סטיק חדש היא כי אני מוכר את ה128MB.

זה אומר שאני קונה את ה256 בחצי המחיר.

פורסם

תעשה מה שאני הולך לעשות תמכור את מה שיש לך וקנה סטיק אחד של 512 DDR400 של טווינמוס או איזה חברה זולה וככה תקבל זיכרון שיוכל לעבור גם למערכת הבאה וגם תוכל לעשות OC טוב למעבד אם המעבד טוב לכך אז תרוויח שלוש בקנייה אחת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים