עבור לתוכן

HD3650 או 9500GT לניגון תכני HD בלבד - מי עדיף?

Featured Replies

פורסם

הנקודה שלי היא עזוב את האיכות (היא לא תהיה שונה בין הכרטיסים מאותה סדרה) ותתמקד בהאצת חומרה לפענוח HD, כמו שאמרת:

אז אם נניח לרגע את הדילמה הנ"ל בצד ונניח שמתקיימים התנאים להאצת חומרה של H264 לתכני 1080P/720P, מה הכרטיס המועדף?

הכרטיסים של ATI תומכים גם בהאצת H264 וגם ב-VC-1.

רוב הכרטיסים של NVIDIA תומכים בהאצת H264 ורק חלקית ב-VC-1.

לפי מיטב ידיעתי, כרטיסים מבית nvidia התומכים תמיכה מלאה גם ב-VC-1 הם 8400GS / 9400GT

(חפש אם יש עוד כרטיסים שתומכים ב- PureVideo גרסא 3, המשתווה ל-UVD של ATI מבחינת יכולות פיענוח HD)

* יש לקחת בחשבון ש-VC-1 מעמיס פחות על המעבד (ונפוץ פחות) מ-H.264.

* במידה ואתה מתלבט בין 2 כרטיסים המספקים תמיכה מלאה להאצת התקנים שאתה צריך, לא כל כך חשוב להשוות אחוזי ניצול מעבד,

שיהיו נמוכים מאוד ב-2 המקרים.

• תגובות 31
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

בלינק הראשון שנתתי מראים בבירור ש-8400GS/8200/HD3450/HD3200 מספקים האצת חומרה ל-HD (אם כי 8200 מגמגם ב-1080P) אך בכל הקשור לשיפור איכות התמונה, הפחתת רעשים, רזולוציה ויכולת הפרדה אין להם את כוח החישוב הנדרש וממליצים שם על 8600GT או HD2600 לשם כך.

לאור המסקנה הזו התחיל הת'רד הזה - המטרה שלי היא למצוא את הכרטיס הזול ביותר שיתן איכות תמונה גבוהה. במקור הרי בניתי על המובנה של ה-780G וכלל לא תכננתי להוציא מאות שקלים על כרטיס נפרד.

אין ספק שב~-+400 ש"ח יש את ה-4670 או ה-9600GSO שיעשו את העבודה בקלות, אך אני מכוון יותר לטווח ה-200-300 ש"ח.

אין לי כל עניין ב-VC1 אלא רק ב-H264 בטווח הנראה לעין.

פורסם

אוקיי הבנתי אותך עכשיו. זה מה שרשום בלינק:

we will note that more powerful cards like the Radeon 2600/3650/4650 series and GeForce 8600/9500 series will offer powerful video quality enhancements and perform a lot better in the HD noise reduction test

אז כל מה שאתה רוצה זו השוואת ביצועים בפענוח H264 עם אפקטים לשיפור איכות על 9500GT מול 3650... מצטער בזה אני עדיין לא יכול לעזור :-\

(בכל מקרה, אם להסתמך על מה שרשום בציטוט, לא צריך להיות הבדל רציני מבחינה זאת. אני הייתי הולך על הזול\שקט מביניהם)

פורסם

איך ה X2600XT ?

ניתן להשיג ב 300 ש"ח

פורסם

מה שהיה פעם זה לא מה שקורה היום. אין הבדל באיכות ששווה התיחסות מסוג זה.

http://www.driverheaven.net/reviews.php?reviewid=552&pageid=1

אם תמצא השוואה מעמיקה יותר וחדשה יותר מזאת, לאיכות תמונה בסרטים, נשמח לקישור.

וואו בנאדם "הפתעת" אותי, ואני כבר חשבתי שאולי יש סיכוי שהפעם לא תכפיש את כרטיסי ATI בצורה שערוייתית שכזאת, בוא רק נציין שכרטיסי ATI טובים בכל אספקט אפשרי על כרטיסי NV בניגון סרטי HD, לא רק שכרטיסי HD3XXX ומעלה מכילים מעבד VC-1 שמוריד המון לחץ מהמעבד אלא גם איכות תמונה מרהיבה שבאה לידי ביטוי ברזו' גבוהות, פותח הטרד' קח HD4670 יש בKSP ב390. אם לא אז תיקח את הHD4550 אם יש לך זמן לחכות ובמידה ואין לך אז פשוט תיקח את הHD3650 שעליו פתחת את האשכול, לניגון HD הוא הבחירה המושלמת.

פורסם

וואו בנאדם "הפתעת" אותי, ואני כבר חשבתי שאולי יש סיכוי שהפעם לא תכפיש את כרטיסי ATI בצורה שערוייתית שכזאת

איפה ראית שהכפשתי את ATI ? מה אני כתבתי את הסיקור ? תפסיק לחפש אותי בסיבוב הא ? אתה פשוט הילד הכי מעצבן שקיים עלי אדמות :bash:

המילה טרול יושבת עליך חזק.. ואם יש משהו שאתה טוב בו זה להספים וללכלך את הפורום. רק שתהיה בעניינים, אתה בדרך הנכונה החוצה מפה.

פורסם

איפה ראית שהכפשתי את ATI ? מה אני כתבתי את הסיקור ? תפסיק לחפש אותי בסיבוב הא ? אתה פשוט הילד הכי מעצבן שקיים עלי אדמות :bash:

המילה טרול יושבת עליך חזק.. ואם יש משהו שאתה טוב בו זה להספים וללכלך את הפורום. רק שתהיה בעניינים, אתה בדרך הנכונה החוצה מפה.

אני מעולם לא חיפשתי להיות פה, וכרטיסי NV ממש לא משתווים לATI בניגון HD, שלא נתחיל בכלל לציין את הHYDRAVISION וכל מנגנוני התמונה המשופרים, לHD כרטיסי ATI הם הטובים ביותר ודיי נמאס כבר מכרטיסי NV שאתה מציע פה לכל הפורום זה ממש לא ייתכן שמישהו בעל השפעה כמוך יהיה כ"כ לא אובייקטיבי.

עריכה:

אני בטוח שכולכם פה חושבים שאני פאנ..(המילה הזאת שאני מרבה להישתמש בה בימים האחרונים) של ATI, אבל תופתעו לשמוע שממש אין לי בעיה להמליץ על כרטיסי NV אם הם משתלמים ביחס מחיר - ביצועים, או אם הם לוקחים איזה אספקט שאין בATI.

פורסם

המלצתי פה באשכול על כרטיס של Nvidia ? יכול להיות שנפלט לי מבלי שאשים לב ? לא נראה לי...

מבחינתי, החוכמה היא לשמור על מס' תגובות קטן וענייני ככל שאפשר. אתה פשוט הורס לי הכל שאתה פונה אלי.

בבקשה, אל תפנה אלי ואל תזכיר את שמי לשווא. זה לא יתכן שכל ת'רד יסתיים בוויכוחי סרק שכאלו, בפורום כרטיסי מסך.

פורסם

המלצתי פה באשכול על כרטיס של Nvidia ? יכול להיות שנפלט לי מבלי שאשים לב ? לא נראה לי...

מבחינתי, החוכמה היא לשמור על מס' תגובות קטן וענייני ככל שאפשר. אתה פשוט הורס לי הכל שאתה פונה אלי.

בבקשה, אל תפנה אלי ואל תזכיר את שמי לשווא.

עם כל הכבוד, ואין כבוד אתה לא אלוהים פה.

אתה אמרת שאין הבדל והמלצת ללכת על הזול מביניהם, ואני אומר- יש הבדל ויש הבדל לא במעט, כרטיסי ATI מדור הHD3XXX ומעלה מכילים מעבד VC-1 שמוריד לחץ מהמעבד, בנוסף לכך האיכות הגרפית טובה יותר עקב כמות מעבדי התמונה לכל פיקסל, אם עדיין לא התנסית בכרטיס ATI בניגון HD אל תראה את פרצופך שוב ובטח שאל תגיד שאין הבדל.

פורסם

עם כל הכבוד, ואין כבוד אתה לא אלוהים פה.

אתה אמרת שאין הבדל והמלצת ללכת על הזול מביניהם, ואני אומר- יש הבדל ויש הבדל לא במעט, כרטיסי ATI מדור הHD3XXX ומעלה מכילים מעבד VC-1 שמוריד לחץ מהמעבד, בנוסף לכך האיכות הגרפית טובה יותר עקב כמות מעבדי התמונה לכל פיקסל, אם עדיין לא התנסית בכרטיס ATI בניגון HD אל תראה את פרצופך שוב ובטח שאל תגיד שאין הבדל.

חלאס!

לחלוק על מישהו זה משהו אחד!

אבל להעליב אותו?!

פורסם

אוי... הוא כל כך לא קשור שכואב לי הראש. קרא שוב את האשכול - ציינתי בבירור את נושא האצת VC-1 לטובת ATI, אבל פותח האשכול טען בפירוש שזה לא שיקול עבורו. נתתי סיקור להשוואת איכוות תמונה בין 2 הסדרות. במה פשעתי ואיפה טעיתי ? אפילו לא בדקתי מי הכרטיס הזול יותר ככה שאם

המלצתי על כרטיס בעקיפין, באמת שלא היה לי מושג באיזה כרטיס מדובר.

פורסם

ab box

תלמד כלל לחיים " תמודד עם הטענות , לא עם הבן אדם "

מי שלא עומד בכלל הזה בדרך כלל מעיפים אותו מכל פורום

פורסם

ab box

תלמד כלל לחיים " תמודד עם הטענות , לא עם הבן אדם "

מי שלא עומד בכלל הזה בדרך כלל מעיפים אותו מכל פורום

בלי קשר לVC-1 שעכשיו אני רואה כי הוא בכלל לא משחק תפקיד אצלך (שמן הראוי שכן ישחק תפקיד כי זה מוריד הרבה לחץ מהמעבד) האיכות הגרפית בהאצת HD טובה יותר בATI.

פורסם
  • מחבר

עובדתית הסקירה מראה כי מלבד ה-8200 של NVIDIA אין בטענות הנ"ל אמת, לפחות בכרטיסי ה-LOW-END שציינתי.

סקירה מוקדמת של אותו אתר הראתה יתרון קל מאוד ל-HD2600 על ה-8600GTS למיטב זכרוני על ויסטה. ב-XP כל מאפייני שיפור התמונה של NVIDIA לא פעלו כלל.

הסיבה ש-VC1 לא שיקול היא כי איני מתכוון לנגן סרטי BR לא מקודדים בטווח הזמן הנראה לעין - רק H264.

פורסם

בלי קשר לVC-1 שעכשיו אני רואה כי הוא בכלל לא משחק תפקיד אצלך (שמן הראוי שכן ישחק תפקיד כי זה מוריד הרבה לחץ מהמעבד) האיכות הגרפית בהאצת HD טובה יותר בATI.

אבל 90% מהוידאו שהבנאדם צופה בו בכלל לא נתמך ב VC-1, אז אין לזה שום חשיבות :kopfpatsch:

אני, בכל מקרה, מציע לבדוק מתי הכרטיס הבא מגיע-

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1446

ללא ספק המשתלם ביותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים