עבור לתוכן

HD3650 או 9500GT לניגון תכני HD בלבד - מי עדיף?

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין בכרטיס מסך זול ושקט (עדיף פאסיבי) ל-HTPC החדש שלי, לניגון תכני H264 מהרשת ברזולוציה 720P/1080P לרוב.

* המסך בשימוש יהיה או ה-DELL2407WFP שלו רזולוציית FULL HD או מסך LCD שאני עומד לקנות שיהיה "רק" HD READY ככל הנראה.

* ביצועי גיימינג לא חשובים כלל בשיקולי הקניה, אלא אם מדובר בכרטיסים זהים לחלוטין מכל בחינה אחרת.

* חיבור HDMI רצוי מאוד בגלל ה-LCD אבל עניין האודיו וה-HDCP פחות קריטי.

שמתי עין על שני כרטיסים פאסיביים במחיר זהה (~330 ש"ח):

9500gtbk9.png

hd36501ad1.jpg

איזה מהכרטיסים עדיף, בעיקר מבחינת איכות תמונה?

תודה מראש ושנה טובה לעונים.

• תגובות 31
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לשניהם לא תהיה בעיה עם HD, אבל בכל מקרה, שמועות מספרות שאיכות התמונה והצבעים טובה יותר אצל ATI.

אני הייתי לוקח 3450 פאסיבי של אסוס וחוסך כסף, ומקום חשוב במארז.

פורסם
  • מחבר

לפ הסקירות שקראתי ה-HD3450 אמנם מנגן HD בלי בעיה אך לא מסוגל להתקרב לאיכות התמונה של הכרטיסים הנ"ל כי אין לו די "כוח" להפעיל אלגוריתמים של הפחתת רעש ושיפור תמונה. קרא פה: http://www.tomshardware.com/reviews/graphics-blu-ray-video,2030-5.html

אמנם בסקירה מדובר על ה-HD3200/HD2400 אך הם זהים בביצועיהם ל-HD3450 מבחינה זו.

פורסם

לא שמעתי על שום בעיה עם 3450, אבל אם אתה מתעקש, אתה יכול לקחת את ה3650. רק קח בחשבון שהגרסא של אסוס ממש גדולה...

תבדוק גם על ה3470, הוא אמור להיות טיפה יותר חזק מה3450 אבל אין לי מושג אם זה עוזר לו בHD.

פורסם

אם זה רק לתוכן HD אולי עדיף לך ONBOARD

פורסם
  • מחבר

אם זה רק לתוכן HD אולי עדיף לך ONBOARD

קראת בלינק שנתתי? מסבירים שם למה כדאי לא להסתפק בהם.

פורסם
  • מחבר

עצה למישהו?

אולי בכלל כדאי לחכות מעט ל-HD4350/4550 ולירידת המחירים?

פורסם

עכשיו 4670 זמין ב KSP במחיר של 390 ש"ח.

הכרטיס הכי משתלם שיש כרגע... כל עוד לא מרבים לשחק.

לכל מי שמשחק כדאי לו לחכות ל HD4830 שיוצא חודש הבא ואמור לעלות בין 400 ל 800 שקל (איזו הפתעה חחח).

פורסם

עכשיו 4670 זמין ב KSP במחיר של 390 ש"ח.

הכרטיס הכי משתלם שיש כרגע... כל עוד לא מרבים לשחק.

לכל מי שמשחק כדאי לו לחכות ל HD4830 שיוצא חודש הבא ואמור לעלות בין 400 ל 800 שקל (איזו הפתעה חחח).

למה לא למשחקים?! UT3, AC, GRID לא יעבדו עליו טוב?! הם יעבדו מצויין!

פורסם
  • מחבר

אין צל של ספק שה-4670 במחיר הזה הוא מהמשתלמים שיש אך אני מחפש לצמצם בתקציב ולא למתוח אותו לטובת יכולות שלא דרושות לי.

אם ה-HD4350 יעלה כ-300 ומטה ו/או יוריד את ה-HD3650 לסביבות 200 ש"ח אני אעדיף אותם.

פורסם

אין צל של ספק שה-4670 במחיר הזה הוא מהמשתלמים שיש אך אני מחפש לצמצם בתקציב ולא למתוח אותו לטובת יכולות שלא דרושות לי.

אם ה-HD4350 יעלה כ-300 ומטה ו/או יוריד את ה-HD3650 לסביבות 200 ש"ח אני אעדיף אותם.

אם כך, קח את ה 4670 ותהיה בראש שקט.

מה שכן היתי ממליץ לך לחכות עוד שבוע עם הקניה עד שיגיעו גרסאות ה PASSIVE COOLING ויורידו את המחיר של ה Reference Design

מבדיקות שראיתי ברשת עולה כי הATIים טובים יותר מבחינת איכות תמונה לכן זאת תהיה הבחירה האופטימלית בשבילך.

פורסם

אתה הולך בכיוון הנכון אבל מהכתבה שהבאת מתקבל רושם קצת שונה מהמציאות.

בפועל המנגנונים לשיפור תמונה הם לא כאלו קריטים, אצלי למעשה אני מכבה חלק מהם (כמו NR) ואני עובד עם מקרן HD שבמקרה כזה כל שינוי בא לידי ביטוי בצורה הכי גבוה (לעומת טלווזיה) עקב העובדה שמדובר בשטח עצום.

מיותר לציין גם משהו שראיתי שהוא רשם בעצמו בכתבה: מנגנוני שיפור התמונה דווקא קריטים יותר ברזולוציות נמוכות וברזולוציה של 1080 עם איכות BLURAY (כמו שנבדקה בכתבה) זה הרבה פחות קריטי:

To be completely frank, 1080phttp://en.wikipedia.org/wiki/1080p video looks so darn good, I'm not sure it will make a big difference. Recall that DVD video is a mere 720x480 pixels: things like edge enhancement and jaggy reduction are quite noticeable. But when we up the ante to 1080p - that is, 1920x1080 pixels - it's hard to complain about image clarity. It looks really fantastic as it is. I'm sure I've offended legions of video quality enthusiasts, but I'm just calling this one as I see it guys.

דבר נוסף שגורם לדעה שלילית יותר בכתבה לגבי הOB הוא שימוש במעבד יחסית די חלש ומוזר יותר - שימוש בגיגה בלבד של זיכרון ועוד על מערכת VISTA U, מה שמקנה מהכתבה תמונה שלילית עוד יותר על הOB העכשוויים.

ועוד משהו שמטעה בכתבה - בדקו שם BLURAY מקורי מה שאומר עבודה יותר קשה בגלל קצבים הרבה יותר גבוהים. רוב התוכן לבית גם ככה יורד ב720P, אותו בכלל לא בדקו בכתבה (יכול להיות שב720P אפשר להנות מהכל גם עם OB ומעבד נורמלי).

בקיצור - מכל הדברים אפשר לראות שמהכתבה שמותאמת למקרה מאוד ספציפי ולא כלכך אופייני אפשר לקבל רושם קצת מוטעה שאולי יגרום לאנשים להוציא כסף על משהו שהם לא בטוח צריכים.

אך כמו שאמרתי - כשאני שם את הכסף והכלכליות בצד, אתה הולך בכיוון הנכון.

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה על התשובה המפורטת ICE :xyxthumbs:

גם אני ראיתי את הסייגים הנ"ל אך מצד שני לא הזיכרון ולא המעבד הגיעו למצב של צוואר בקבוק בסקירה וממילא מטרתה היתה לבדוק את יכולת הכרטיסים - כל עוד הם לא הוגבלו ע"י המעבד/זיכרון אין לזה ממש משמעות.

הבעיה למען האמת היא חמורה עוד יותר כי מרבית תכני ה-720P (החוקיים?) ברשת הם בפרופיל X264 לא סטנדרטי שבכלל לא מאפשר שימוש בהאצת החומרה של הכרטיסים מסדרה כלשהי ואם לא עושים שימוש בגרסה המתאימה של POWERDVD אלא בנגן חינמי כמו KMP או VLC אז גם אם הפרופיל של ה-X264 היה מתאים עדיין לא היית מקבל האצת חומרה וודאי לא שיפור תמונה.

במצב כזה כל העומס נופל ממילא על המעבד ולא מופעלים כל אלגוריתמים לשיפור תמונה (אלא אם הם מובנים בנגן וממומשים בתוכנה ע"י המעבד).

לתכני XVID אין לזה כל משמעות ממילא...

אז אם נניח לרגע את הדילמה הנ"ל בצד ונניח שמתקיימים התנאים להאצת חומרה של H264 לתכני 1080P/720P, מה הכרטיס המועדף?

* ה-9500GT

* ה-HD3650 DDR2

* כדאי לחכות מעט ל-HD4XX התקציביים הנ"ל

לא מצאתי (עדיין) מבחנים השוואתיים רציניים (ודאי שלא לגבי ה-HD4XX התקציביים).

פורסם

מבדיקות שראיתי ברשת עולה כי הATIים טובים יותר מבחינת איכות תמונה לכן זאת תהיה הבחירה האופטימלית בשבילך.

מה שהיה פעם זה לא מה שקורה היום. אין הבדל באיכות ששווה התיחסות מסוג זה.

In reality, the best image is probably somewhere in between the two produced. If we had to choose one as our preference, overall it would probably be Nvidia as much of the detail issues could be fixed by an increase in brightness rather than significant work to get skin tone correct on ATI.

http://www.driverheaven.net/reviews.php?reviewid=552&pageid=1

אם תמצא השוואה מעמיקה יותר וחדשה יותר מזאת, לאיכות תמונה בסרטים, נשמח לקישור.

פורסם
  • מחבר

"נתקלתי" בסקירה הזו אבל היא של כרטיסים יקרים וחזקים יותר - אני מחפש את הכרטיס הזול ביותר שעדיין נותן איכות תמונה באותה רמה... הרי ברור שאין טעם לקחת GTX280 פה נכון? :P זה לא יתן דבר ב-HD ממילא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים