עבור לתוכן

בעיה בהתחברות ל wireless למבינים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

הבעיה שלי היא כזאת.

יש לי בבית שני מחשבים-שולחני ונייד.

בשולחני יש לי גם ראוטר, שמשדר גם אלחוטי(רשת ביתית). עכשיו דרך השולחני אני מצליח להתחבר לאינטרנט והכל נחמד ויפה(הבעיה לא בראוטר).

הבעיה היא עם הנייד. הבעיה היא כזאת- אני פשוט לא מצליח להתחבר עם הנייד לרשת האלחוטית שלי, ואני לא טירון או משהו כזה, כבר הגדרתי רשתות אלחוטיות

ורוב הזמן זה עבד יפה מאוד. האמת היא שעד לא מזמן הצלחתי להתחבר עם הנייד בלי בעיה לרשת האלחוטית אבל עכשיו אני לא מצליח יותר!!!

אם זה שווה משהו, ההתחברות תמיד נכשלת עוד בשלב ה applying wireless settings.

עוד משהו שקשה להסביר-הראוטר עובד עם הגדרות אבטחה(הצפנת wpa-tkip למי שמכיר, מכיוון שיש לי הרבה שכנים ואני לא רוצה שיתעלקו לי על הרשת). והעניין הוא כזה- כאשר יש הגדרות אבטחה, אני לא מצליח להתחבר עם הנייד לרשת האלחוטית(למרות שהן מוגדרות נכון בנייד), אבל כשאני מכבה את האבטחה(מבטל את ההצפנה ועובר לרשת פתוחה), אני כן מצליח להתחבר עם הנייד!!! איך אפשר להססביר דבר כזה???

ורק בשביל שתהיו בטוחים- בדקתי בערך 22 אלף פעם שהגדרות האבטחה זהות גם בהגדרות של הראוטר וגם בהגדרות החיבור דרך הנייד. אני די אובד עצות. ניסיתי הרבה דברים, שום דבר לא עובד. מה שעוד אני יודע זה שהבעיה היא לא במחשב השולחני, כי בעזרת נייד אחר של חבר שלי כן הצלחתי להתחבר לרשת האלחוטית בבית(גם כשהייתה אבטחה-אצלו יש win xp במחשב). אז כנראה שהבעיה היא בנייד שלי-אבל אני לא יודע מה הבעיה!! במקרה הכי גרוע אני כנראה אצטרך להפוך את הרשת הלחוטית לרשת פתוחה אבל אני לא רוצה את זה.

אז אשמח לעזרה או לכל דבר ממי שחושב יש לו רעיון. הנה קצת פרטים...

בשני המחשבים windows vista.

הראוטר הוא edimax BR-6204WG.

המחשב הנייד הוא מדגם lenovo, ובצד רשום 3000 N100

הנייד משתמש בתוכנה think vintage access connections כדי להתעסק עם הגדרות של חיבורי wireless(אני מניח שהרבה מכירים)

כרטיס הרשת בנייד: realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC

מתאם אלחוטי בנייד: Intel Pro/Wireless 3945BG Network XConnection

כן ועוד משהו- במחשב השולחני הגדרתי אייפי סטטי באופן ידני(אני מקווה שאתם יודעים למה אני מתכוון-דרך ההגדרות של ה local area connection, למרות שלא נראה לי שזה משנה, כי כמו שכבר אמרתי פעם הצלחתי להתחבר עם הנייד, גם כשהיה אייפי סטטי).

תודה לעוזרים.

פורסם

כנס למרכז הרשת והשיתוף מחק את הרשת שלך משם ותנסה שוב, לא עוזר תתחבר כאשר הורדת את האבטחה בראוטר, אחרי זה תתחבר תלחץ על מאפיינים של הרשת שלך בנייד שים את האבטחה, ותשנה חזרה בראוטר לאבטחה והכל יסתדר.

פורסם

פרט להצפנת WPA יש עוד כמה אפשרויות אחרות

ניסית אותם?

פורסם

אוסיף עוד:

האם ניסית לעקוף את התוכנה היעודית של הנייד לטיפול באלחוטי ולתת לWINDOWS לטפל ברשת? יתכן ששם הבעיה.

ועוד דבר - פתרון מיידי נגד "ההתעלקות" של מתחברים לא מורשים גם ברשת לא מוצפנת זה פשוט להגדיר בראוטר גישה אך ורק ל MAC הספציפי של הנייד שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה למגיבים.

אני אנסה עוד מעט ואחזור עם תוצאות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים