עבור לתוכן

החלפת לוח אם בצורה חלקה

Featured Replies

פורסם

בעקבות עידכון ביוס כושל, המחשב שלי כעת אינו מתפקד.

בקצרה, הסיפור הוא כי כרטיס הרשת און בורד הפסיק לעבוד, חשבתי שהבעיה יכולה לנבוע מבעיות בביוס (לא משנה שזה מגוחך) אז עידכנתי אותו.

כעת - המחשב כלל אינו מתפקד (פרט לספק הכח) לרבות נוריות הביקורת של המקלדת או התאורה שלה עכבר.

לאחר ניסיתי את כל הפיתרונות האפשריים לרבות ג'ימפור ואיפוס הביוס - אני אגש למעבדה היום לראות אם ניתן להציל.

במידה ולא יהיה ניתן להציל את לוח האם אני כנראה אפנה לרכישת חדש - כאשר אני רוצה שההחלפה תעבוד בצורה החלקה ביותר שיש.

אני מחפש להחליף את הלוח בלוח אשר יאפשר לי להפעיל את המחשב אחד באחד - למעט עידכון דרייברים.

לוח האם שיש ברשותי (או חלק הפלסטי-המתכתי חסר התועלת, נכון להיום) הוא של ASUS מדגם M2N-E המבוסס על N570 ULTRA.

נכון, שהדרך הפשוטה ביותר תהיה להחליף בלוח אם מדגם זהה, אולם אני רוצה לבחון אפשרויות אחרות. על מה להקפיד?

אני מניח שאני צריך להתעקש על בקר SATA זהה שאם לא כן לא אוכל להפעיל את המחשב ללא התקנה של מערכת ההפעלה, אולם ההיגיון שלי אומר שבקר USB או כרטיס קול שונים הן בעיות שלא ימנעו בעדי להתקדם.

אז מה עצתכם?

האם יש דברים שחשוב לשים לב, וכאלו שניתן לוותר עליהם? או אולי, יש המלצה על לוח אם ספציפי?

מבחינת התקציב - הניחו כי התקציב אינו מוגבל.

פורסם

אתה הולך למעבדה לפני שאתה שואל אותנו איך לתקן?

תהנה להשליך את כספך :)

אז בקשר ללוח החדש, עקרונית אתה צריך להפעיל את ההארדיסק על לוח אחר , לפחות לוח זמני ואז תוכל לעשות SYSPERP ולהעביר את המערכת ללוח החדש שלך ולא משנה מאיזה דגם הוא

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

אבל כספי הוא שלי, ואני נהנה להשליך אותו לפעמים :P

בכל מקרה, ביצעתי כבר את המחקר והיישום של פיתרון הבעיה, ואני מעוניין להחליף לוח אם ללא התקנת מערכת, גם ללא SYSTEM REPARE של ווינדוס - שידרוש ממני התקנה של כל ה-SP שאי פעם התקנתי.

פורסם

הסברתי לך בתגובה הקודמת איך אפשר בלי התקנה מחדש

באמצעות SYSPREP אבל על לוח שזה ירוץ עליו

ודרך אגב, למרות שאתה אוהב להשליך את כספך, תקרא את עמוד 69 סעיף 4.1.6 במדריך של הלוח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים