עבור לתוכן

מחפש מסך "LCD 24, תקציב 2000 ש"ח, אובד עצות ומתלבט בסוגיית הפאנלים- עזרה נחוצה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי תקציב של 2000 ש"ח פחות או יותר.

מעוניין במסך "LCD 24.

שימושים עיקריים: אינטרנט, עבודות משרדיות, טלוויזיה, עיצוב גראפי חובבני.

וכאן מתחילה הבעיה:

הבנתי שמתחילים לבחון מסך מהפאנל (TN, VA, IPS). אחרי שראיתי שבעלי פאנלים ה- VA, IPS יקרים בכיותר מ- 1000 ש"ח, התאכזבתי מאוד.

אין לי ברירה אלא לקנות את הפאנל הנחות TN.

1) איך לדעת TN של מי טוב יותר ?

2) איזה פרמטרים אחרי הפאנל באמת יקבעו לי את האיכות וחוויות השימוש ?

3) איזה מסכים לא מיוצרים בסין ?

4) על איזו חברה ללכת ? מי אמינה יותר ? ולמי האחריות "המושלמת" ? LG, SAMSUNG, PROVIEW, DELL.........................

ואולי גם אפשר לחשוב על השקעה של 3000 ש"ח, אבל האם אפשר למצוא פאנל איכותי במחיר ובגודל כזה ? נראה לי שזה מחיר ביניים מדיי.

בבקשה עזרתכם וחוות דעתכם המקצועית !! אודה להמלצות.

פורסם

ברוך הבא לפורום.

קרא את חוקי הפורום וערוך את הכותרת ככה שתכיל את התקציב שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה !

פורסם

לגבי מסך איכותי בתקציב, ב-3000 ש"ח יש לך את ה-2408WFP

פורסם
  • מחבר

OK, נגיד, אבל חוץ מזה זהו. אין עם מה להשוות, אין על מה להתלבט ולא הייתי רוצה לקנות ככה.

פורסם

הוא גם ככה הכי טוב שיש לך בתקציב של כ-3K.

לפעמים יש מוצר שהוא הכי טוב ולא תמיד יש תחרות רבה בעניין, זה לא אומר שהמוצר פחות טוב או פחות משתלם.

בדיוק כמו ה-2007WFP שנזרק פה כל רגע כהמלצה על מסך 20" איכותי

פורסם
  • מחבר

ואם להמשיך עם תקציב של 2000 ? לא כדאי פשוט לבחור מסך איכותי מהמגוון של TN ?

פורסם

בתקציב הזה לא נכנס מסך מפאנל איכותי, אחת האפשרויות היא להתפשר על פאנל ולקחת סמסונג T240 ב-1800ש', אך תלוי עד כמה חשוב לך דיוק צבעים וזויות הצפייה לעיצוב הגראפי. במידה וחשובים לך מאפיינים אלה תצטרך לרדת בגודל המסך ל-20" עבור HP LP2065 ב2000ש' או "19 סמסונג P971 ב1700ש', או להעלות את התקציב למסך "24 כדוגמת הדל.

ריפר.

פורסם
  • מחבר

תראה, אני מוכן להתפשר על הפאנל, כי כמו שאמרתי השימושים העיקריים של המסך הם לעבודה משרדית/ אינטרנט וטלוויזיה, אבל אם אקבל מסך שכולו דליפות אור והצבעים בצד שמאל יראו שונה מצד ימין שלו (כמו שקראתי בכמה מקומות), זה יהיה נורא.

איך אפשר להכריע ?

ושוב, כפי שאני רואה ה- LCD האיכותי היחיד שניתן לקנות ב- 3000 ש"ח הוא הדל. אז האם זו באמת בחירה טובה שלא אצטער עליה ?

ושאלה אחרונה, אולי קשה מדיי, נגיד עוד 3-4 חודשים, האם המצב בשוק מבחינת הפאנלים יהיה שונה מאוד מעכשיו ? האם פאנלים איכותיים יעלו פחות ועדיף פשוט לחכות ?

תודה !

פורסם

קשה מאד לדעת מתי יצא ומתי יהיה זמין בארץ ובמחיר סביר, וגם למסך הזה בטח יהיו חסרונות וסיבות להמתין לדגם אחר, כך שזה אף פעם לא נגמר.

הדגמים של ה"20 ו-"19 הם מפאנל IPS ו-VA והם מצויינים.

לטלוויזה TN יכול להיות בעייתי, בעיקר בגלל זוויות הצפייה האנכיות וגם בגלל עומק הצבעים, אם כי יש לא מעט פה בפורום שצופים בטלוויזה על TN.

כדאי שתבדוק מקרוב מסך "24 כלשהו בעיקר מבחינת זוויות הצפייה ושים דגש על הזוויות האנכיות - כל המסכי ה-TN כמעט זהים מבחינה זו.

ריפר.

פורסם
  • מחבר

הבנתי. בלבול אחד גדול.

שמעתי גם שלדל יש איזו בעיית קושחה, איך זה מתבטא ?

פורסם

Input Lag אם אני לא טועה.

אבל יצאה קושחה חדשה, אני רק לא יודע אם היא הגיע לארץ ואם המחיר נשאר זהה

פורסם
  • מחבר

תודה, הבנתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים