עבור לתוכן

מבקש חוות דעה על אובונטו

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי היום מערכת הפעלה XP ואני שוקל לעבור ולהתקין אובונטו במקומה. אשמח לקבל חוות דעת והמלצות (חיוביות ושליליות) על

אובנטו. האם אין בעיה עם דרייברים? במערכת אצלי יש נתב (אדימקס) ו- 3 מחשבים (שניים מהם יישארו על XP, האם אין בכך בעיה?

כמו כן אם יש לכם הצעות שמבוססות על ניסיון אשמח לשמוע.

תודה

פורסם

יש בה בעית דרייברים חמורה, ואם יש לך רשת אלחוטית אני חושש שזה בכלל יהיה סיוט. מההתרשמות שלי היא לא יותר יציבה ומהירה מ-XP (יש בה הרבה באגים שגורמים לה להיתקע) וכמובן שתוכנות של Windows לא רצות עליה. שכח משימוש במחשב - בלינוקס אתה נמצא במלחמה איתו.

פורסם

קודם כל אני לא יודע מה בדיוק הבעיה אצל Nyromith, אבל אני מסתדר איתה יופי.

פותח התרד דעתי בנושא:

אין צורך למחוק XP, אלה רק אם יש לך שני מחשבים שתמיד תהיה לך גישה ל XP לצורך משחקים ודברים שונים.

דרייברים אין ממש בעיה, זה בערך כמו בוינדוס אחרי ההתקנה של המערכת רוב הדרייבים כבר יהיו מותקנים ומוכנים לשימוש פרט לדרייברים מסוימים כגון כרטיס מסך, אבל אובונטו בעצמה תציע לך להתקין את הדרייברים המתאים וב 90% מהמקרים הכל יעבוד ישר, אם לא ניתן יהיה לנסות דרייבר אחר ואם כל זה לא יעזור יש לך בעית חומרה.

בניגוד למה שאמר Nyromith היא מאוד יציבה ומהירה פי 2-3 מ XP. מערכת אחרי עליה לא לקוחת יותר מ 160מגה זיכרון. ועכשיו כאשר פתוח לי פיירפוקס + 5 טאבים (וכולם יודעים שזה סיוט בחלונות ש FF לוקח 100-200מגה), באובונטו הוא תופס רק 84מגה (אומנם עדיין הרבה, אבל זה בעיה של FF כנראה).

בקשר לרשת אני לא יודע, יש לי נתב TPLINK + מחשב אחד (חוץ מהמחשב הזה) על XP ואין ממש בעיה עם אינטרנט, לא ניסיתי אומנם להגדיר שיתוף קבצים אבל זה לא אמור לקחת יותר זמן מאשר בחלונות.

בקשר ליציבות, אני לא אתחיל להגיד שכאשר השתמשתי בחלונות כל יום היה קופץ לי BSOD, זה לא ככה. אני לא יודע למה בדיוק הכוונה ביציבות אצלכם, אבל לא קרה לי שתוכנה קורסת ללא סיבה. גם אם קורה שתוכנה נתקעת ניתן לסגור אותה על ידי END TASK רק שבלינוקס היאתסגר ישר כאשר בחלונות אתה תצטרך ללחוץ כמה פעמים בשביל שהיא תסגר ורוב הסיכויים גם ה explorer יקרוס אחרי זה.

זה בערך הכל לא יודע מה עוד להוסיף. תשאל שאלות אם יהיו ואשמח לענות.

בהצלחה.

פורסם

יש בהתקנה כלי מובנה שמשנה את גודל המחיצות - הוא לא נתן להשתמש בזה.

ניסיתי להתקין מתוך Windows - אחרי העליה הוא אמר שחסרה לו תיקיית root.

כשכבר הצלחתי להתקין ונכנסתי, נכנסתי לשינוי המראה (החום המכוער) והמערכת התחילה לקרוס לי כל פעם ששיניתי משהו.

בעיות לא מוסברות בדרייברים (למרות שהלכתי צעד צעד לפי המדריך).

ועוד הרים של כל מני בעיות.

פדורה עוד יותר גרוע.

אני מאוד מתלהב מהרעיון של לינוקס וקוד פתוח, וניסיתי את זה כמה וכמה פעמים. לצערי לא הצלחתי להגיע לרמה של windows שהכל פשוט עובד. תמיד יש איזה בעיה שצריך לשבור עליה את הראש (ואני לא מדבר על הרצת תוכנות windows בלינוקס).

פורסם

טוב זה מוזר, אצלי הכל עבד. כנראה שהדיסק שלך היה פגום אן משהוא כזה, יש שם כלי שבודק את הדיסק מאוד מומלץ להריץ אותו לפני ההתקנה.

פורסם
  • מחבר

שלום רבותי ותודה לתגובותיכם. ה"בעיה" ששניכם נשמעים אמינים ורציניים וללא ספק כתבתם את הדברים מתוך התנסות אישית.

רק שעכשיו קשה לי יותר להלחליט אם באמת להתקין את האובונטו. דרך אגב, אני מתכוון להתקין (אם אתקין) על דיסק קשיח "נקי", לאחר פירמוט,

לא בנוסף לצד ה-XP . על כל פנים, הורדתי את התוכנה מהאתר שלהם. תודה ואם יש תגובות נוספות, אשמח לשמוע.

פורסם

ניסיתי ולא אחזור לשם יותר. מערכת הפעלה נתקעת, קורסת וכו'. אני מנסה mandriva בקרוב בעקבות המלצה של dj electric שאומר שהיא הרבה יותר טובה מubuntu.

תנסה את אובונטו, אם תאהב תישאר ואם לא תנסה מערכת הפעלה אחרת.

פורסם

אני כבר כמה שנים עם קובונטו (אובונטו עם KDE) ומרוצה ממנה מאד.

אבי אם אתה חושש צרוב לך גרסאות של ההפצות הנפוצות. בהפצות האלה דיסק ההתקנה הוא LIVE כלומר תוכל להתנסות מהמערכת בלי להתקין אותה קודם.

תשחק עם כמה הפצות עד שתמצא את זו שתתאים לך ואז תתקין.

אתה גם לא חייב להתקין במקום XP אלא אפשר התקנה לצד XP. אבל לפני ההתקנה תריץ מנקה דיסקים ואחריו מאחה כדי שההתקנה של הלינוקס תוכל לפנות לעצמה מקום בקלות.

בהצלחה

פורסם

שלום רבותי ותודה לתגובותיכם. ה"בעיה" ששניכם נשמעים אמינים ורציניים וללא ספק כתבתם את הדברים מתוך התנסות אישית.

רק שעכשיו קשה לי יותר להלחליט אם באמת להתקין את האובונטו. דרך אגב, אני מתכוון להתקין (אם אתקין) על דיסק קשיח "נקי", לאחר פירמוט,

לא בנוסף לצד ה-XP . על כל פנים, הורדתי את התוכנה מהאתר שלהם. תודה ואם יש תגובות נוספות, אשמח לשמוע.

לנסות זה תמיד טוב. אולי בסוף תאהב ותישאר איתה? אני רק ממליץ לא להתקין אותה ישר על כונן ריק, אלא ביחד עם XP, כדי שאם תהיה בעיית דרייברים / תקיעות תהיה לך מערכת הפעלה יציבה בשביל להיכנס לאינטרנט ולקבל עזרה.

פורסם

לא יודע על מה אתם מדברים.

אני עם אובונטו ועד עכשיו לא נתקע לי פעם אחת.

לדרייברים יש בכלל בעיה בלינוקס, בלי שום קשר לאובונטו. לי גם לקח הרבה זמן להתקין דרייברים לכרטיס רשת האלחוטי במחשב הנייד שלי, אבל לבחור פה יש נתב, אז זה דווקא יתרון גדול ואני לא חושב שתהיה לא בעיה להתחבר לאינטרנט.

יש דווקא מקרים שהדרייברים יותר טובים מאשר בווינדווס, הרבה דברים (לפחות באובונטו כי לא ניסיתי הפצות אחרות) עובדים "ישר מהקופסא" כמו הכרטיס קול, מה שבאקס פי צריך להתקין קודם כל צ'יפסט ללוח אם, ואז דרייברים של אינטל, ואז דרייברים של REALTEK או חברה אחרת. באובונטו דברים עובדים ישר אחרי ההתקנה, כרטיס קול, BLUETOOTH, כרטיס מסך מתקינים בלי בעיה...

לי אישית החוויה של מציאת דרייברים בווינדווס XP לנייד שלי, הייתה על הפנים, הייתי צריך לאסוף דרייברים ממחשבים ניידים שונים של HP ולבדוק בדיוק מה הדגמים של החלקים שלו. באובונטו הכל, אבל הכל, עבד לי ישר אחרי ההתקנה, חוץ מהכרטיס רשת האלחוטי.

זה לא צריך להיות שיקול לא לעבור ללינוקס, דווקא בלינוקס מוצאים יותר פתרונות מאשר בווינדווס אקס פי אם נתקלים בבעיה.

בקיצור, אני לא מאוכזב מאובונטו, זה לא אומר שאין הפצות יותר טובות ממנה, לדעתי יש, גם לא ניסיתי אחרות, אבל כל אחד חווה את החוות דעת שלו לגבי כל הפצה ואף אחד לא החליט פה אחד איזו הפצה הכי טובה. כמו שאמרו לך פה, תתקין כמה ותבחר.

אני עם אובונטו, ההפצה הראשונה שהתקנתי, בלי שום ידע בכלל אפילו לא קמצוץ בלינוקס, והיום אני שוחה מספיק טוב שם.

אל תפסול את אובונטו רק בגלל שמישהו אומר לך.

תנסה בעמצך ותחליט.

הסיבה שאני עם אובונטו זה בגלל שאין לי בעיות איתה, היא פשוטה לשימוש, יש תמיכה גדולה של מאודשל משתמשים ועם זה אף אחד לא יכול להתווכח. וממש אין לי סבלנות להתקין עוד הפצות אחרי שהגדרתי כמו שצריך את אובונטו לצרכים שלי, ברגע שתהיה לי בעיה או שאני לא אהיה מרוצה אני אנסה דברים אחרים.

שוב, כמו שהציעו לך פה, תשאיר את XP בנוסף ללינוקס! לפחות בהתחלה, כי אף פעם אין לך מושג מתי תצטרך את XP לשימוש של 5 דקות. תאמין לי שאתה לא רוצה להיתקע רק עם לינוקס, אבל שוב, זה תלוי מה העיסוקים שלך במחשב.

בכל מקרה, לפי מה שאני קראתי בלא קצת מקומות, רוב ההבדלים בין ההפצות הם די זניחים.

בסופו של דבר כולם GNOME, KDE, XFCE.. פשוט תפריטים קצת שונים, וכלים שונים לנהל את ההגדרות. הפצה אחת באה עם תוכנות 1,2,3, והפצה שניה באה עם 1, 3, 4, לא ממש משנה, דווקא עדיף להתקין תוכנות לבד ולבחור איזה אתה רוצה מאשר שכולם יותקנו לך בהתקנה של ההפצה, סתם בזבוז מקום במחשב. אם בא לך, אני יודע שבהתקנה של OPENSUSE אפשר לבחור איזה תוכנות יותקנו בנוסף למערכת הפעלה, וגם עליה יש ביקורות טובות מאוד. נראה לי אני אתקין אותה על המחשב הנייח שלי, גם לו מגיע לינוקס.

פורסם

אני גם עם אובונטו כמה שנים,והמערכת פועלת חלק ללא תקלות ובעיות ועושה את העבודה.

פורסם

למה לא לנסות להתקין את לינוקס על VMWARE? להתקין את התוכנה ועליה להתקין את מערכת ההפעלה החדשה.

לא אוהבים--מוחקים!!!!

בהצלחה.

פורסם

^

גם אופציה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים