עבור לתוכן

בעיית חום קשה במיוחד בכרטיס nvidia 6800gt צריך עזרה!

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

יש לי את כרטיס המסך nvidia 6800gt ויש לי בעיית חום קשה איתו.

הכרטיס פעם עבר אובר קלוק בעזרת התוכנה atitool.בקיצור התוכנה מחשבת את התדר המקסימלי שהכרטיס יכול להגיע, והיא ממש הרסה לי את הכרטיס.

בזמן הרצת התוכנה הכרטיס הגיע לי ל110 מעלות! ניתקתי הכל וכיבתי את המחשב.

מאז הכרטיס שלי במנוחה על טמפרטורה של 56 מעלות ובמאמץ הוא ממש משתגע! הטמפרטורה עולה ממש ממש מהר ל70 +-.

יש לציין שמאז אני לא במצב של אובר קלוק.

כדי לנסות לקרר אותו אני דבר ראשון העלתי את מהירות המאוורר שלו ב riva tuner ל 100 אחוז וניקתי את הכרטיס מאבק.

אבל עדיין הטמפרטורה גבוהה, גם בגלל שהמאוורר שלו הוא איטי.

בגלל המצב הוספתי לו לצלע קירור את המאוורר של המעבד athlon שהיה לי ז"ל, אבל עדיין! שום דבר, אין ירידה בטמפרטורות.

המצב של הכרטיס ממש קשה. לדוגמא כאשר אני משחק במשחק כבד למחשב כמו Guitar Hero 3 בהתחלה המשחק עובד חלק אבל אחרי חמש דקות המשחק פשוט מקרטע!

ככה גם אותו הדבר בעוד משחקים כבדים אחרים.

יש לציין שיש לי מארז מאוורר.

כיצד אני יכול להוריד את הטמפרטורות האלה?

תמונה:

p9170602ua8.jpg

תודה

פורסם

אני כבר אומר לך, לאור מה שקרה, יכול להיות שהחלפת המשחה הטרמית תעשה לו נפלאות

פורסם
  • מחבר

אוי שכחתי לציין שגם החלפתי לו משחה טרמית :s07:

פורסם

א. איך אתה מוודא שהמאוורר אכן מגביר את מהירותו?

ב. צלעות הקירור חמות (מאוד) לאחר שהכרטיס מגיע לטמפ' גבוהה?

פורסם

הכרטיס האחרון שלי היה 6800GT והוא עמד על 60+ מעלות במנוחה כשהוא נקי ומצוחצח. אחרי כמה חודשים כשהוא היה מתמלא אבק הוא היה מגיע גם ל- 100 מעלות ויותר. גם בטמפרטורות הכי גבוהות לא היו לי איתו בעיות של ביצועים, אז מוזר לי לשמוע שהוא "מתרגש" מ- 70 מעלות..

פורסם
  • מחבר

א. איך אתה מוודא שהמאוורר אכן מגביר את מהירותו?

ב. צלעות הקירור חמות (מאוד) לאחר שהכרטיס מגיע לטמפ' גבוהה?

א. אני שומע את רעש המאוורר יותר חזק.

ב. אכן צלעות הקירור חמות מאוד.

ול Jay K הטמפרטורות יכולות גם לזייף. אני לא רוצה להשוואות פה בין כרטיסים אחרים. אני פשוט אומר שאם הכרטיס שלי מתחמם במשחק ל 65 מעלות ומעלה אז המשחק מקרטע. הבעיה היא בכרטיס ולא בשאר רכיבי המחשב. לדוגמא המעבד שלי דיי קריר. הוא עומד על 37 במנוחה ו 42 מאמץ

פורסם

היה לי 6800GT והטמפרטורה הזאת סבירה, זה שהגוף קירור חם אומר שיש מעבר של חום בן הליבה/הזכרונות לגוף קירור, מה שאומר שלא חייב להחליף משחה אבל עדיין רצוי,

אני מציע לך להוריד 3DMARK ולבדוק תוצאה, ואחר כך לתת לתוכנה לרוץ בלופים של בוא נגיד 10 לופים, ותגיד אם התוצאה בסיום נמוכה יותר... ( בגלל חימום הכרטיס )

פורסם

ול Jay K הטמפרטורות יכולות גם לזייף. אני לא רוצה להשוואות פה בין כרטיסים אחרים. אני פשוט אומר שאם הכרטיס שלי מתחמם במשחק ל 65 מעלות ומעלה אז המשחק מקרטע. הבעיה היא בכרטיס ולא בשאר רכיבי המחשב. לדוגמא המעבד שלי דיי קריר. הוא עומד על 37 במנוחה ו 42 מאמץ

הן לא מזייפות, הוא רתח :)

לא אמרתי שאתה טועה, רק אמרתי שמוזר לי בהתבסס על הניסיון שלי עם הכרטיס, ועכשיו יש לך עדות של אדם נוסף לכך..

פורסם
  • מחבר

הרצתי עכשיו 3dmark06 וקיבלתי ציון של 2492 על רזלוציה של 1024/768 ללא AA.

sm2.0 score = 1184

hdr/sm3.0 = 1172

cpu = 532

מפרט:

מעבד intel r 2000 mhz

לוח intel brownsville d845gbv

זיכרון giga 2

כרטיס מסך nvidia 6800 gt agp

האם התוצאה טובה בשביל מערכת כמו שלי? באתר של 3dmark איפה אני יכול לראות השוואות למפרט כמו שלי?

יש לציין שב test של ההרים הוא השתמש לי ברזלוציה של 800/600 ובכלל הוא עבד ממש ממש תקוע. הוא רץ על 0 פריימים בשניה. אבל ב test עם היער, האגם והשלג עבדו יותר טוב וקיבלו בין 5-15 פריימים בשנייה.

טמפרטורת הכרטיס במהלך הבדיקה הייתה על 60+- מעלות.

במהלך הבדיקה גם נגעתי בצלע קירור של הכרטיס והוא היה מאוד חם.

עוד משהו שרציתי להגיד הוא שעכשיו שמתי לב שאיפה ששמתי את המאוורר אז הוא מוחזק על פלסטיק. והוא בכלל לא חם.

רק הדופן של הכרטיס הוא חם(בגלל שהוא עטוף בברזל) ובחלק העליון שלו הוא רותח. אבל בחלק העליון אין צלע קירור. כדי לי פשוט להצמיד לחלק העליון מאוורר שיכניס אוויר, למרות שאין שם צלע קירור?

אפשר הצעות איפה לשים מאורר על הכרטיס. אני אשמח אם תעזרו לי.

תודה

פורסם

ההרים הזה זה בדיקת מעבד... זה אמור להיות על 800 על 600... וזה גם במעבדים חזקים בהרבה מראה 2~ פריימים לשניה...

התוצאה שלך טובה ומתאימה...

תעלה תמונה של מה שאתה מתכוון בכרטיס... כי אני לאמ מבין..

פורסם

תריץ את הבדיקה של ATI TOOL למשך כשעה.

היא מראה בעיות בתצוגה?

פורסם
  • מחבר

תריץ את הבדיקה של ATI TOOL למשך כשעה.

היא מראה בעיות בתצוגה?

אין בכלל בעיות בתצוגה.

עכשיו גמרתי לעשות את הבדיקה(כמעט שעה) והטמפרטורה הייתה בסביבות ה 80 - 85 מעלות לאורך הבדיקה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים